Op eigen benen – Karen Kingsbury – ***

15/10/2015 | 1 reactie

op eigen benenNa het winnen van de auditie voor een Broadway-musical grijpt Bailey Flanigan deze kans om haar droom te verwezenlijken. Ze laat het vertrouwde Bloomington achter zich en verhuist naar New York. Maar is ze ook echt klaar om haar familie en vrienden te verruilen voor de eenzaamheid van de grote stad? En hoe zit het met Cody? Kan hun liefde dit wel overleven?

Cody neemt een baan aan in een klein stadje om dichter bij zijn moeder te zijn. Geholpen door de grote afstand en nieuwe vrienden hoopt hij Bailey te vergeten.

Ashley maakt zich intussen zorgen om Landons hoestaanvallen. Hij heeft als brandweerman geholpen na de aanslagen in New York en ze vraagt zich af of zijn gezondheid daar nu onder lijdt.

Bailey Flanigan krijgt de kans om haar droom te verwezenlijken: spelen in een muscial op Broadway. Maar daarvoor zal ze wel haar familie achter moeten laten, om te verhuizen naar New York. Naast alle beslissingen die ze moet nemen, zijn daar ook nog verwarrende ontwikkelingen wat betreft de liefde in haar leven. Ditzelfde geldt voor Cody, die uren verderop in een klein dorpje hard aan het werk is om Bailey te kunnen vergeten. En ondertussen laten de zorgen de familie Baxter niet los, door de longproblemen die bij Landon de kop op steken..

Op eigen benen

Hoewel de covertekst je het idee geeft dat Bailey in deze roman al alles achter zich heeft gelaten om een nieuw leven in New York op te bouwen, staat dit verhaal juist nog helemaal in het teken van afscheid nemen. Haar aanstaande vertrek naar New York dwingt haar zich los te maken van haar vertrouwde, ouderlijk huis en haar jeugd achter zich te laten. Deze gevoelens van weemoed en het terugblikken naar vroeger loopt als een rode draad door het verhaal en komt ook terug in Ashley’s gezin, als haar zoon Cole zijn laatste Little League-wedstrijd speelt en daarmee een grote stap zet in de richting van volwassen worden.

Duidelijk is dat de éénentwintigjarige Bailey Flanigan in Op eigen benen de hoofdrol speelt. Wanneer je meer boeken uit de series over de familie Baxter van Karen Kingsbury hebt gelezen, is zij geen onbekende voor je. De gelovige, spontane Bailey kan niet zonder dansen en zingen, houdt van God en de mensen om haar heen. Vooral haar band met haar moeder is bijzonder hecht en het is mooi om te lezen hoe liefdevol en oprecht zij als moeder en dochter en als gezin met elkaar omgaan.

Op eigen benen

Een andere belangrijke rol speelt Cody Coleman, de jongen die een aantal jaar opgenomen werd in het gezin Flanigan en ondertussen uitgegroeid is tot een gelovige, sportieve, jonge man. Zijn houding op het sportveld als coach van een groep jongens is boeiend, terwijl zijn ideeën over zijn relatie tot Bailey frustrerend zijn. Want hoewel ze wisten dat ze van elkaar hielden, heeft zijn gedrag verwijdering tussen hen veroorzaakt. Deze verwijdering leidt tot ontwikkelingen die hun beide levens ingewikkelder maken, maar het verhaal juist boeiender.

Net zoals in al haar andere romans speelt het geloof een grote rol in de levens van alle personages. En hoewel in Op eigen benen de Amerikaanse manier van geloofsbeleving overduidelijk aanwezig is, werkt het enthousiasme, diepe geloof en vaste vertrouwen van de personages op God inspirerend. Het is boeiend en tegelijkertijd confronterend om te lezen hoe ze in alles wat hen overkomt, moeilijke en blijde dingen, steeds weer uitkomen bij God.

Op eigen benen

Op eigen benen is een weer een typische Kingsbury-roman waarin Hollywood, geloof, liefde en familie een verhaal vormen. Wat dat betreft is het verhaal niet vernieuwend en spannend en op sommige momenten zelfs behoorlijk voorspelbaar. Maar wanneer je meer boeken van Karen Kingsbury gelezen hebt en ervan genoten hebt, weet je hoe de verhalen zijn en zul je ook van Op eigen benen weer genieten.

3

Informatie

Oorspronkelijke titel: Leaving
Auteur: Karen Kingsbury
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2015
ISBN: 9789029724173

Verzenden
User Review
0 (0 votes)
Geplaatst in: ***, Recensies | Tags: ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden mylemans marleen 16/10/2015

    van deze schrijftster nog maar 1 boek gelezen ben de titel kwijt ,hij ging over een boekenwinkel en was goed maar heb vele andere lieveling schrijfsters toch weer bedankt zo blijf ik van alles op de hoogte liefs

  • Beantwoorden Op de liefde - Karen Kingsbury - *** - Wereld van boeken 27/02/2017

    […] de liefde is het vierde deel in de serie over Bailey Flanigan. Hier voorafgaand kon je in de boeken Op eigen benen, Uit het oog en Uit het hart uitgebreid kennis maken met de sociale, gelovige, getalenteerde […]

  • Laat een reactie achter