Op de liefde – Karen Kingsbury – ***

27/02/2017 | 2 reacties

op de liefdeEen ding staat vast: dit boek eindigt met Bailey’s bruiloft. Maar met wie zal ze trouwen? 

Bailey geniet met volle teugen van haar nieuwe carrière en van haar vriendschap met Brandon. Maar de tijd is aangebroken dat ze een beslissing moet nemen over haar toekomst. Blijft ze in Los Angeles met Brandon of keert ze terug naar Bloomington, de plaats die een speciale plek in haar hart heeft, en naar Cody, haar jeugdliefde?

De afgelopen jaren heeft Bailey veel meegemaakt en veel geleerd, maar het voelt alsof de grootste uitdagingen, de mooiste momenten en de heftigste ogenblikken nog moeten komen.

Op de liefde is het vierde deel in de serie over Bailey Flanigan. Hier voorafgaand kon je in de boeken Op eigen benen, Uit het oog en Uit het hart uitgebreid kennis maken met de sociale, gelovige, getalenteerde Bailey. Maar waar ze in de vorige delen druk bezig was met het werken aan haar carrière, staan in dit verhaal vooral belangrijke keuzes in haar (liefdes)leven centraal.

op de liefde

In de achterliggende periode is haar relatie met de bekende acteur Brandon Paul alleen maar gegroeid en sterker geworden, maar nu maken diverse omstandigheden in haar en zijn leven het moeilijk. Je wordt in het verhaal meegenomen in Bailey’s twijfels over het leven in Los Angeles, haar zoektocht naar Gods plannen met haar leven en haar vragen met betrekking tot haar relatie met Brandon. Het is boeiend om te lezen hoe ze met dit alles omgaat en naar oplossingen en uitkomsten zoekt.

Naast dat het verhaal vanuit Bailey’s perspectief verteld wordt, beleef je het ook vanuit Brandons gezichtspunt. Dat geeft meer lading aan het verhaal, omdat je hierdoor ook inzicht in zijn gevoelens, gedachten en twijfels krijgt. Daarnaast krijg je zo ook nog weer beperkt een kijkje achter de schermen van het leven in Hollywood en dat is een interessante toevoeging aan het verhaal.

op de liefde

Net als in de vorige delen, draait het verhaal grotendeels om het liefdesleven van Bailey en de keuzes die ze daarin maakt. Door de hele serie heen is de grote vraag of ze verder gaat met haar nieuwe liefde Brandon, of terugkeert naar haar jeugdliefde Cody Coleman. En doordat Cody ook in dit verhaal weer een kleine rol speelt, komt die kwestie, hetzij beperkt, ook nu weer aan de orde. Maar in dit laatste deel wordt dit vraagstuk wel op een goede manier afgerond, waar je je als betrokken lezer ook goed bij voelt.

Op de liefde is door dit alles een verhaal vol vragen en twijfels, maar staat nog meer bol van geloof, romantiek en liefde. De typische Karen Kingsbury-ingrediënten – een hecht gezinsleven, het horen van Gods stem, zoeken naar Zijn wil, Hollywood-scènes, perfectie en overdadige romantiek – ontbreken ook in dit verhaal niet, waardoor het enerzijds wat ver van je afstaat, maar tegelijkertijd een goede afsluiter van de serie over Bailey is.

3

Informatie

Oorspronkelijke titel: Loving
Auteur: Karen Kingsbury
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2017
ISBN: 9789029724753
op de liefde

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Dit boek heb ik ontvangen van uitgeverij Kok.

Geplaatst in: ***, Recensies | Tags: , , , , ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Beantwoorden Ann s 27/02/2017

    Dit lijkt me zeker wel een goed boek, maar karen kingsbury volg ik niet, ik lees liever andere boeken.

  • Beantwoorden mylemans marleen 27/02/2017

    we hebben vorige week naar houten gereden omdat we naar hotel gingen in vianen , heb er weer een hoop bijgekocht de laatste van karen whitemeyer ;voor geen goud en teveel om op te noemen een grote tas vol de laatste die ik achterstond en ook die van u vorige mail aan elkaar gewaagd ,mooie winkel en heel lieve dame was het blij dat ik daar nu ook eens ben geweest ,zo voor deze ga ik nu passen veel liefs en voor u klein gezinnetje ook he ,voor die kleine pagadder zoals wij hier zeggen he liefs en geniet

  • Laat een reactie achter