Op weg naar haar hart – Tamera Alexander – ****

07/12/2015 | 3 reacties

op weg naar haar hartMaggie Linden is een talentvol paardrijdster. Het is voor dames onmogelijk om aan paardenraces mee te doen, en toch wil ze niets liever dan haar paard kampioen maken.  Maar de enige man die haar kan helpen is vastbesloten om zich nooit meer met volbloedracen in te laten.

Cullen McGrath is Ier van geboorte. Hij heeft zijn rijke leven in Engeland opgegeven vanwege een paardenraceschandaal dat hem bijna geruïneerd had. Cullen is naar Nashville gekomen om een stuk land te kopen en een nieuw leven te beginnen als boer. Maar een nieuwe start blijkt moeilijker dan hij dacht, vooral als Maggie Linden’s vader hem een aanbod doet dat hij niet zou moeten aannemen, maar toch onmogelijk kan weigeren.

Maggie weet zeker dat haar merrie, Bourbon Belle, de hoofdprijs kan winnen in de Peyton Stakes, de duurste race ooit gereden in Amerika. Als ze maar de kans kreeg om het te bewijzen. Om haar die kans te geven – en om zijn landgoed te behoeden voor verkoop – heeft haar vader een ruil afgesproken. Zijn deal bevat één klein, lastig detail: Maggie moet trouwen met een man die ze nog nooit ontmoet heeft. Een man die ze nooit zou hebben gekozen. 

Maggie Linden droomt er al haar hele leven van om met haar paard Bourbon Belle mee te doen aan de belangrijkste paardenrace van Amerika. Maar wanneer haar vader een regeling treft met de Ierse Cullen McGrath, lijkt de vervulling van die droom verder weg dan ooit. Cullen, de man met wie Maggie moet trouwen, heeft besloten zich nooit meer met paardenraces in te laten en zet juist alles op alles om de boerderij van Maggie’s vader te redden van de ondergang. Maar is dat genoeg om Maggie en Cullen nader tot elkaar te brengen?

Op weg naar haar hart

Op weg naar haar hart is het tweede deel in de Belle Meade Reeks, een serie over de meest toonaangevende paardenstoeterij van Nashville in de 19e eeuw. Waar het eerste deel in de serie je meenam naar Belle Meade zelf, speelt het grootste gedeelte van deze roman zich af op de boerderij van de buren van de stoeterij. En hoewel het verhaal wat langzaam op gang komt, wil je vanaf het begin verder lezen over het leven van Maggie en haar vader, die op het punt staan alles te verliezen wat hen dierbaar is.

De mooie, talentvolle Maggie is een dappere, onbeschroomde, jonge vrouw met een grote droom. Haar hele leven staat in het teken van haar prachtige paard Bourbon Belle, dat ervoor geboren is om te winnen. De liefde voor haar paard en haar verlangen om haar droom in vervulling te zien gaan, zijn indrukwekkend. Tegelijkertijd brengt datzelfde verlangen en haar temperament haar in een moeilijke situatie als ze trouwt met Cullen McGrath.

Op weg naar haar hart

De sympathieke Cullen is in alles het tegendeel van Maggie. Door zijn verleden, waarin hij de donkere kant van het leven heeft ontmoet, heeft hij principes ontwikkelt die heel anders zijn dan Maggie gewend is. Hun relatie verloopt dan ook op allerlei manieren stormachtig, wat een fijne afwisseling en tegelijkertijd sluimerende romantiek in het verhaal brengt.

Net als de andere boeken van Tamera Alexander staat ook dit verhaal volledig in het teken van een bepaald thema en ditmaal is dat ‘paarden’. Uitgebreide beschrijvingen tekenen het leven op een boerderij, de zorg voor een paard en deelname aan paardenraces. Op een vloeiende wijze zijn heel veel details verwerkt in het verhaal, waardoor het tot leven komt. Hoewel de spanning in golfbewegingen toe- en afneemt, blijf je tot het einde geboeid.

Op weg naar haar hart

Met een gedeeltelijk op waargebeurde elementen gebaseerd verhaal, past Op weg naar haar hart perfect in het rijtje van Tamera Alexanders andere boeken. Het is een gedetailleerd, afwisselend verhaal over boeiende personages en intrigerende gebeurtenissen. De roman is met zijn 450 pagina’s de perfecte keus wanneer je op zoek bent naar een dik boek om heel wat uurtjes mee te ontspannen.

Deze recensie schreef ik voor christelijke boekhandel de Beukelaar in Nunspeet. Klik hier om het boek te bestellen in hun webshop.

4

Informatie

Oorspronkelijke titel: To Win Her Favor
Auteur: Tamera Alexander
Uitgeverij: Van Wijnen – Franeker
Jaar van uitgave: 2015
ISBN: 9789051944686

Verzenden
User Review
2.5 (2 votes)

Dit boek heb ik ontvangen van christelijke boekhandel de Beukelaar.

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Beantwoorden Ann s 07/12/2015

  Dit lijkt me een heel mooi boek.

 • Beantwoorden mylemans marleen 07/12/2015

  ga eerst de andere lezen ,heb nog niets van tamara gelezen bedankt weer voor de leuke mail

  • Beantwoorden Wendie 07/12/2015

   Ik kan je verzekeren Marleen, dat je alle boeken van Tamera Alexander mooi vindt!!!

  Laat een reactie achter