PennenStreken – Regina Jennings – ****

06/11/2017 | 3 reacties

PennenStrekenBetsy Huckabee droomt van bekendheid in de grote stad, maar buiten het kleine Pine Gap, Missouri, heeft niemand interesse in de artikelen die ze voor de krant van haar oom schrijft. Haar hoop op onafhankelijkheid lijkt vervlogen, totdat het beste idee dat ze ooit heeft gehad haar dorp in rijdt.

Hulpsheriff Joel Puckett was liever in Texas gebleven, maar vanwege valse beschuldigingen was een verhuizing naar Pine Gap de enige mogelijkheid om zijn penning te behouden. Helaas verkeert het kleine dorp in grote moeilijkheden. Een gemaskerde bende heeft het recht in eigen handen genomen. Hij moet duidelijk maken dat hij de wet vertegenwoordigt – en dat wordt een stuk moeilijker met een nieuwsgierige journaliste die hem overal achtervolgt.

De held die Betsy creëert als hoofdpersoon van een vervolgverhaal op de damespagina is wel op de dappere hulpsheriff gebaseerd, maar beslist verzonnen. En aangezien de artikelen alleen in afgelegen kranten verschijnen, zal niemand er ooit van weten. Maar hoe meer tijd ze met deputy Puckett doorbrengt, hoe meer ze de echte held waardeert – en hoe meer ze beseft wat haar ambitie hem kan kosten.

PennenStreken van Regina Jennings is het derde deel in de Ozark Mountain-serie en in dit boek speelt de doortastende, nieuwsgierige en sociale Betsy Huckabee de hoofdrol. Wanneer je voorgaande delen, Opgezadeld met elkaar en Liefde onder de hamer, hebt gelezen, ken je haar al een beetje. Maar anders is dit verhaal uitgebreid genoeg om kennis met haar en haar dromen te maken.

PennenStreken

Betsy schrijft al jaren artikelen, maar heeft er behalve de lezers in het kleine Pine Gap nog niemand mee bereikt. Wanneer er een nieuwe hulpsheriff naar het dorp komt, wordt hij haar inspiratiebron voor nieuwe verhalen die gepubliceerd worden in een krant die ver weg verschijnt. Je voelt hierbij Betsy’s verlangen om te schrijven en haar enthousiasme over haar verhalen en het is boeiend om te lezen hoe die situatie zich verder ontwikkeld.

De hulpsheriff blijkt namelijk niet alleen een inspiratiebron voor haar verhalen te zijn, er ontstaat ook een goede band tussen Betsy en de knappe, moedige en sympathieke Joel Puckett. Je leest ook vanuit zijn perspectief over alles wat er gebeurd in het dorp en je krijgt hierdoor een goed beeld van zijn werk als hulpsheriff. Je wordt meegenomen in de moeilijkheden en keuzes waar hij in zijn werk mee te maken krijgt en dat maakt het verhaal interessant.

PennenStreken

Moeilijkheden zijn er namelijk genoeg, zowel in Joels privéleven als in het dorp Pine Gap. Al jaren maakt een gemaskerde bende er de dienst uit en het is aan Joel om de wet te handhaven. Het is boeiend om te lezen welke facetten hier een rol bij spelen en hoe men in het dorp samenleeft. Daarnaast maakt Betsy’s nieuwsgierigheid het allemaal nog wat ingewikkelder en dus het verhaal nog leuker.

PennenStreken is het derde deel in een serie, maar prima los te lezen van de rest. Als je de voorgaande delen gelezen hebt, ken je een aantal personages al, maar dat heeft geen directe meerwaarde voor dit verhaal. Dit boek is gewoon fijn om in te duiken en boeiend en afwisselend genoeg om je uren mee te vermaken.

4

Dit boek heb ik ontvangen van uitgeverij Grace Publishing House.

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Beantwoorden Tamara 06/11/2017

  Ik heb deel 1 nog ongelezen in de boekenkast staan. Wist niet dat het een serie was. Ben benieuwd.

  Groetjes Tamara

 • Beantwoorden Ann s 06/11/2017

  Betsy was wel mijn favoriete personage, heel leuk dat het boek nu helemaal over haar gaat! Deze staat klaar om te lezen! Groetjes ann, ik heb ook de nieuwe van karen witemeyer gekocht en denk dat die heel goed is!

 • Beantwoorden Samyn T 17/12/2017

  Betsy was ook mijn favoriete personage, ben het volledig eens met Ann S, die trouwens mijn lieve mailvriendin is, dank aan haar dat ik van vele christelijke romans kan meegenieten…
  dank je, dank je, dank je,
  de boeken van Regina Jennings zijn boeiend en leuk om te lezen.

 • Laat een reactie achter