Een prinses voor altijd – Rachel Hauck – ****

15/02/2016 | 3 reacties

een prinses voor altijdRegina Beswick leidt een rustig leven in een klein dorp. Ze is de eigenaresse van een garage voor oldtimers en ze sleutelt graag aan oude auto’s. Maar ze weet niet dat haar leven binnenkort helemaal anders zal worden; ze blijkt de enige troonopvolger te zijn van het hertogdom van Hessenberg.

Tanner Burkhardt, de minister van Cultuur, krijgt de lastige taak om de prinses van het landje op te sporen om zo de toekomst van het koningshuis veilig te stellen. Maar hij moet haar niet alleen vinden, hij moet haar er ook van overtuigen dat ze is voorbestemd voor veel meer dan een toekomst als automonteur.

Een prinses voor altijd vertelt het verhaal van Regina, een jonge vrouw wiens leven totaal verandert wanneer ze hoort dat ze de enige troonopvolgster van Hessenberg is. Het leven van een prinses staat zover af van het leven wat ze met haar vrienden en familie in Amerika leidt, dat het een moeilijke keuze is om te bepalen wat ze gaat doen: De rest van haar leven doorbrengen met het sleutelen aan oude auto’s of een verloren staat zijn onafhankelijkheid teruggeven.

een prinses voor altijd

Toch is Regina de geschikte persoon om die keuze te moeten maken. Ze is een mooie, enthousiaste, betrokken vrouw met oog voor de mensen om haar heen. Haar keuze voor het vak als automonteur weerspiegelt haar moed om vastigheden los te laten en dromen achterna te gaan. Daarnaast maakt haar positieve karakter het aangenaam om over haar te lezen.

Maar Regina’s leven wordt op de kop gezet als de minister van Cultuur, Tanner Burkhardt, haar komt opzoeken met de mededeling dat ze de enige troonopvolgster van Hessenberg is. Tanner is van dezelfde leeftijd, een knappe en sympathieke man. In zijn leven heeft hij niet altijd de goede keuzes gemaakt en dat heeft zijn gevolgen tot nu toe, maar het is een goede man die het beste met Regina voor heeft. Doordat je inzicht in zijn verleden krijgt, wordt je langzaam maar zeker ook steeds meer betrokken bij zijn personage.

een prinses voor altijd

Net zoals in de andere boeken van Rachel Hauck ontbreekt ook in dit verhaal de liefde en romantiek niet. Dat is haar vaste recept, en maakt het een plezier om haar boeken te lezen. Want doordat Tanner Regina begeleidt in de keuzes die ze moet maken, trekken ze veel samen op en ontwikkelen zich al snel allerlei diepere gevoelens tussen hen. Doordat je meegenomen wordt in de gedachten en emoties van beiden, is de romantische spanning al snel niet meer te ontkennen en kan je niet wachten om te lezen hoe het precies af gaat lopen.

Maar naast alle gevoelens die zich ontwikkelen, gaat het uiteindelijk om iets groots, namelijk de toekomst van een staat. Als je het voorgaande boek, Er was eens een prins, hebt gelezen, ken je de geschiedenis en druk om een troonopvolger te vinden, al een beetje. En ook in dit verhaal word je meegenomen in de geschiedenis van het staatje Hessenberg en komen op een luchtige manier een aantal politieke omstandigheden aan de orde.

een prinses voor altijd

De grote tegenstellingen tussen Regina’s leven in Amerika en het leven aan het hof in Hessenberg, de koninklijke sfeer, de romantiek en in de lucht hangende liefde, de geschiedenis van de staat, de politieke omstandigheden alle ontwikkelingen in de levens van Regina en Tanner zijn geweldige ingrediënten voor dit fijne verhaal. Vanaf het begin wordt je geboeid en omhuld door de warme sfeer die je door het verhaal heen voelt. Het maakt Een prinses voor altijd zeker een aanrader.

4

Samenvatting

Oorspronkelijke titel:
Auteur: Rachel Hauck
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2016
ISBN: 9789043526395
een prinses voor altijd

Verzenden
User Review
1 (1 vote)

Dit bericht bevat een affiliate link.

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Beantwoorden mylemans marleen 15/02/2016

  heb heel de serie nu 3 boeken deze al op mijn schap, bedankt weer voor de leuke mail ,weet eigenlijk niet of ze op mekaar volgen was me een beetje onduidelijk

  • Beantwoorden Wendie 17/02/2016

   Ze volgen elkaar niet op volgens mij, Marleen….

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 20/02/2016

   Dit boek volgt op ‘Er was eens een prins’. ‘De bruidsjurk’, het andere boek van Rachel Hauck staat hier inderdaad los van.

  Laat een reactie achter