Samen over de blauwe bergen – Lori Benton – *****

12/10/2015 | 2 reacties

samen over de blauwe bergenNorth Carolina, 1787. Als een daad van dapper verzet, zegt Tamsen Littlejohn op een dag vaarwel tegen haar leven met haar strenge stiefvader en het huwelijk dat hij voor haar gearrangeerd heeft. Omdat het onverantwoord is om alleen te reizen, vraagt ze de mysterieuze pionier Jesse Bird haar te begeleiden over de Blue Ridge Mountains. Haar rijke aanbidder, Ambrose Kincaid, is ervan overtuigd dat ze ontvoerd is en gaat haar achterna, in het gezelschap van Tamsens vastberaden stiefvader.

Tamsen en Jesse zijn overgeleverd aan de genade van de verdeelde gemeenschap van pioniers die aan de andere kant van het berggebied wonen. Met de problemen die haar achtervolgen en de chaos die in het vooruitzicht ligt, voelt ze zich gevangen tussen twee kwaden.

Wanneer een leven met een gevaarlijke stiefvader en een gearrangeerd huwelijk het enige lijkt te zijn wat haar nog rest, vlucht de wanhopige Tamsen Littlejohn en laat alles achter. Samen met de pionier Jesse Bird probeert ze te ontkomen aan haar stiefvader en aanbidder die hen achtervolgen, maar in een gebied vol onrust en strijd, lijkt dat haast onmogelijk. Tamsen worstelt om zich aan te passen aan een leven waarvoor ze niet werd opgevoed, maar wat ondanks de moeilijke omstandigheden, toch haar bestemming lijkt te zijn.

samen over de blauwe bergen

Samen over de blauwe bergen is het tweede boek van Lori Benton, die met Het land van mijn vader een indrukwekkend debuut maakte. Ook in dit boek speelt weer een moedige vrouw de hoofdrol, ditmaal de onafhankelijke en sterke Tamsen Littlejohn. Vanaf het eerste moment blijkt haar dappere aard uit de beslissingen die ze neemt en dat maakt haar een boeiende persoonlijkheid. Met haar verfijnde opvoeding is ze een interessante tegenhanger van de ruwe pionier Jesse, die al bijna zijn hele leven in de bergen leeft.

Ondanks zijn ruwe, stoere uiterlijk is Jesse Bird een sympathieke, aantrekkelijke en zorgzame man. Doordat zijn verleden lang verhuld blijft, wordt hij des te intrigerender. Zijn zorg en aandacht voor Tamsen zijn hartverwarmend en al snel is de groeiende genegenheid tussen hen niet meer te ontkennen. Dit brengt warmte en tegelijkertijd meer spanning in het verhaal, omdat dit niet alleen Jesse en Tamsen raakt, maar ook gevolgen heeft voor de mensen om hen heen.

samen over de blauwe bergen

De beschaafd opgevoede Tamsen trekt met Jesse de bergen door en moet zich aanpassen aan het harde leven in primitieve omstandigheden. Dit in combinatie met de onlusten in het gebied waar ze doortrekken, achtervolgers die hen op de hielen zitten en intrigerende geheimen uit het verleden, maakt dat Samen over de blauwe bergen alle ingrediënten bevat voor een boeiende en avontuurlijke historische roman.

Het decor van deze roman zijn de spanningen rondom de verloren staat Franklin, een poging om een onafhankelijke staat te stichten in de jonge Verenigde Staten. De chaos en strijd die hierdoor ontstond, is het boeiende kader waar het verhaal van Tamsen en Jesse doorheen verweven is. Aan alles is te merken dat de auteur uitgebreid onderzoek heeft verricht naar die periode, wat het verhaal nog meer tot leven brengt.

samen over de blauwe bergen

Ook met deze roman is Lori Benton er weer in geslaagd een boeiend en avontuurlijk verhaal te schrijven, met intrigerende en liefdevolle aspecten. Vanaf het eerste moment zit je in het verhaal en laat de vlucht van Jesse en Tamsen je niet meer los. Door diverse gebeurtenissen en onthullingen wordt de spanning goed opgevoerd, waardoor je tot het einde geboeid blijft. Wanneer je op zoek bent naar een fijne roman om wat uurtjes aan te spenderen, is Samen over de blauwe bergen een perfecte keus.

5

Informatie

Oorspronkelijke titel: The Pursuit of Tamsen Littlejohn
Auteur: Lori Benton
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2015
ISBN: 9789029724128

Verzenden
User Review
5 (2 votes)
Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Beantwoorden Ann s 12/10/2015

  Deze heb ik pas gelezen, een zeer goed boek!
  Zeker de moeite waard!
  Groetjes ann

 • Beantwoorden mylemans marleen 14/10/2015

  ziet er goed uit ,moet nog 100den boeken lezen zal zien maar gaat wel op mijn lijsje ,bedankt weer

 • Laat een reactie achter