Saturday-inspiration #1

26/09/2015 | 2 reacties

saturday-inspirationOmdat lezen om zoveel meer draait dan alleen boeken, start vandaag een nieuwe rubriek op Wereldvanboeken.nl, namelijk: Saturday-inspiration. Vanaf nu vind je hier elke zaterdag een artikel wat je meeneemt in alles wat met lezen te maken heeft: Prachtige boekenkasten, fijne leesplekken, boek-accessoires, tips, mooie boekhandels en nog zoveel meer wat lezen een feestje maakt. Kijk mee, geniet en laat je inspireren!

We beginnen vandaag met fijne leesplekjes. Want wat is er nu fijner dan met een mooi boek wegkruipen in het hoekje van de bank, op een kleedje bij de houtkachel, in een brede vensterbank of in een schommelstoel op de veranda? Onderstaande leesplekjes zijn in ieder geval perfect om lekker weg te dromen met een boek!

saturday-inspiration

Wat zou ik graag wonen in een huis met van die grote ramen en brede vensterbanken. Het lijkt me heerlijk om in de zomer lekker een boek te lezen in de warmte van de zon en wanneer het weer kouder wordt, de regen tegen de ramen te horen tikken. Maar als het lekker weer is, is het natuurlijk ook fijn om je boek gewoon mee naar buiten te nemen en verborgen tussen het groen je mee te laten nemen in het verhaal.
En zo’n plekje lekker laag bij de grond lijkt me ook wel wat. Een gezellig hoekje om je aan het einde van de dag heerlijk in terug te trekken, met een boek natuurlijk. Toch denk ik dat voor mij een plekje bij een brandende houtkachel in de winter mijn favoriet zou zijn. Voor nu kruip ik als het kouder wordt graag dicht bij de verwarming, maar het lijkt me geweldig om ooit op die donkere dagen met m’n boek bij het knapperende haardvuur te kunnen zitten.

saturday-inspiration

Hoewel ik nu mooi balkon heb, moet ik toegeven dat ik er bijna nooit zit te lezen. Nu heeft mijn balkon ook geen sierlijk gietijzeren hek en van die openslaande deuren met charmante kleine raampjes, maar toch. Het is wel lekker om de tijd te nemen om in de frisse ochtendlucht daar even wakker te worden met een boek. Maar als je toch graag binnen leest, zit zo’n grote leunstoel natuurlijk ook heerlijk. Inclusief plaid en kussens en een grote kop thee binnen handbereik, is dat goed toeven.
Waar ik stiekem ook nog van droom is zo’n hangstoel of -mand. Met een warm schapenvelletje in je rug, met je boek in de hand zacht schommelend wegdromen, het lijkt mij geweldig. Maar heb je nu geen brede vensterbank, mooi balkon of ruimte voor een schommelstoel, dan is je eigen bed nog altijd een fijn alternatief. Zorg voor zachte kussens in je rug, een warme deken om je heen, een stapel boeken op je nachtkastje en je hebt de perfecte plek om even heerlijk weg te dromen.

Wat is jouw favoriete leesplek?

Bronnen: 1: bhg.com / 2: blog.freepeople.com / 3: tumblr.com / 4: simplypix.bloglovin.com / 5: homeinfatuationblog.com / 6: firany.zarzecka.pl / 7: flickr.com / 8: dustjacket-attic.com

Geplaatst in: Inspiratie | Tags: ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Beantwoorden mylemans marleen 27/09/2015

    wat mooi allemaal 1 vind ik de mooiste alle eigenlijk allemaal ik lees savonds in de living in de zetel ,bedankt weer voor de leuke mail

  • Beantwoorden Betty Boot 28/09/2015

    Mij lijkt 5 leuk heerlijk op een balkon genieten.

  • Laat een reactie achter