Saturday-inspiration #11

12/12/2015 | 1 reactie

tagAl een heel aantal weken kan je ook op zaterdag een nieuw artikel lezen op Wereldvanboeken.nl in de Saturday-inspiration-rubriek. Dat is de rubriek die gaat over lezen en alles wat daarbij hoort. En voor deze week leek het mij leuk om een heuse tag in te vullen. Ik kwam de Book Buying Tag hier tegen en vandaag vul ik ‘m voor jullie in. Wil je alles weten over de boeken die ik koop en of ik wat dat betreft koopverslaafd ben? Lees dan gauw verder. En laat natuurlijk ook je eigen antwoorden achter!

1. Ben jij verslaafd aan boeken kopen?
Nou, eigenlijk valt dat best mee. Er was een tijd dat ik maandelijks naar de boekhandel ging om een gedeelte van m’n bijbaantjes-salaris te besteden aan de mooiste boeken. Maar omdat ik nu wel eens recensies-exemplaren ontvang voor mijn blog en de Eva, en goed weet welke boeken ik echt heel graag in m’n boekenkast wil hebben, koop ik nu eigenlijk niet eens zo heel veel meer, vind ik zelf ;)

2. Wanneer koop je meestal boeken?
Als er een nieuw boek verschijnt dat ik echt graag zelf wil hebben, koop ik ‘m. Dan kan ik ook niet lang wachten en sta ik al snel na het verschijnen ervan klaar om een exemplaar aan te schaffen.

3. Hoeveel boeken koop je meestal per keer?
Als ik boeken koop, koop ik er vaak toch wel twee tegelijk. Meestal komt dat doordat ik dan toch ook nog een ander mooi boek zie, of een mooie aanbieding en tsja.. die kan ik dan niet laten liggen.

4. Ga je meestal alleen boeken kopen, of met iemand samen?
Meestal ga ik wel alleen. Ik vind het heerlijk om op mijn gemak een hele tijd in een boekhandel rond te lopen, en als er dan iemand mee is, vind ik het vervelend om zo lang te treuzelen. Dus daarom ga ik het liefst alleen.

5. Wat trekt je aan in een boek?
De twee belangrijkste dingen zijn voor mij toch wel de auteur en de cover. Als ik een auteur al ken en weet dat ik zijn/haar verhalen kan waarderen, vind ik het minder belangrijk hoe het boek eruit ziet en uit hoeveel pagina’s die bestaat. Maar is het een boek van een onbekende auteur, of van één waarvan ik nog geen enkel boek in m’n kast heb staan, vind ik het stiekem wel heel belangrijk of een cover er mooi uit ziet. En of ‘tie mooi bij de rest van m’n boeken past ;)

tag

6. Is er een specifiek genre waar je meteen naartoe gaat in een boekwinkel?
Dat is niet zo moeilijk, ik lees voornamelijk christelijke romans, dus die hoek trekt me in een boekhandel ook het meest.

7. Koop je boeken liever nieuw, tweedehands of maakt het je niet uit?
Ik heb toch wel echt een voorliefde voor nieuwe boeken. Dat kon je hier ook al lezen, ik houd gewoon van boekhandels, de geur van een nieuw boek, de mooie glanzende covers zonder vouwtjes. Dus ja.. ik koop eigenlijk alleen maar nieuwe boeken.

8. Hoeveel geef je gemiddeld uit aan boeken in de maand?
Dit verschilt dus echt heel erg per maand. Want als ik een nieuw boek koop, houd ik het meestal niet bij één, maar soms koop ik ook een maand niets. Okee, gemiddeld zo’n 15 tot 20 euro denk ik.

9. Heb je jezelf wel eens een boek-shopverbod opgelegd?
Nee, want ik weet wel dat ik me daar toch niet aan houd. En zolang er niemand begint te klagen dat ik teveel geld aan boeken uitgeef, zal ik zelf de laatste zijn die me verbied om nieuwe boeken te kopen ;)

10. Hoe lang duurt het voordat je aan een boek begint nadat je hem hebt gekocht?
Ik begin er altijd gelijk in. En ik heb ‘m ook altijd heel snel (lees: te snel) weer uit.

11. Koop je liever meerdere voordelige, dunne boeken, of één duur, dik boek?
Met een combinatie van beiden ben ik ook tevreden ;) Dus een duur, dik boek én een voordelige dunne. Nee, dat maakt me dus niets uit.

12. Heb je nog iets te zeggen over je boekverslaving?
Ik heb er helemaal geen problemen mee ;) Ik ben blij met ieder nieuw boek en m’n boekenkast en ik hoop dat die nog veel groter wordt. Zo groot dat ik uiteindelijk zo’n grote, muur-vullende boekenkast nodig heb, mét een trapje om bij de bovenste plank te komen..

En nu jij, hoe zit het met jouw boeken-koopverslaving?

Bronnen foto’s: 1: Theguardian.com / 2: Flickr.com – Garry Knight

Geplaatst in: Inspiratie | Tags: ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden mylemans marleen 13/12/2015

    heel erg ,meer woorden heeft da nie nodig ,ben duidelijk verslaafd en vind dat niet erg boeken ,boeken, boeken

  • Laat een reactie achter