Saturday-inspiration #14

02/01/2016 | 1 reactie

reading-challengeVoor sommigen is het begin van het nieuwe jaar het perfecte moment voor goede voornemens. En één van die goede voornemens kan natuurlijk heel goed zijn: meer lezen in 2016. Om je aan dit voornemen te houden, is het een idee om mee te doen aan een reading-challenge, waarbij je jezelf, net als veel anderen, een doel stelt wat betreft de hoeveelheid boeken die je in een bepaalde periode wil lezen. In dit artikel vind je vijf redenen waarom je mee zou kunnen doen met een reading-challenge. 

1. Door mee te doen aan een reading-challenge, word je extra gestimuleerd om in je vrije tijd in een boek te duiken. Wanneer je weet dat je echt nog wat moet lezen om je doel binnen een bepaalde tijd te behalen, is het makkelijker om je laptop/telefoon weg te leggen en lekker te gaan lezen.

2. Wanneer je mee doet aan een reading-challenge bestaat de kans dat je grote nog-te-lezen-stapel boeken eindelijk weer gaat slinken (mits je niet al te veel nieuwe boeken koopt/leent natuurlijk).

3. Als je mee doet aan een online georganiseerde reading-challenge (bijvoorbeeld via een blog/website/FB-pagina) kan je heel makkelijk in contact komen met andere boekenwurmen en met elkaar het enthousiasme voor boeken en goede tips delen.

4. Om de reading-challenge goed af te ronden, is het soms nodig nieuwe titels en auteurs te ontdekken. En daar heb je natuurlijk alleen maar plezier van, ook als de challenge weer is afgelopen.

5. Als je je vastgestelde doel bereikt hebt, geeft dat je een fantastisch gevoel. Want naast het goed afronden van een challenge, heb je weer veel nieuwe boeken gelezen, auteurs ontdekt en uren fijne ontspanning gehad.

Heb jij een goed voornemen voor 2016 wat met lezen te maken heeft? En ga je nog meedoen aan een reading-challenge dit jaar?

Geplaatst in: Inspiratie | Tags: ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden mylemans marleen 30/01/2016

    dat heb ik nog niet gebrobeerd ,door mijn ziekte moet ik mijn schema volgen ,daarom durf ik het niet goed an ,heb goede maar ook slechte perioden vandaar ,maar lijkt me wel heel leuk bedankt weer he

  • Laat een reactie achter