Saturday-inspiration #18

30/01/2016 | 3 reacties

seriesDat lezen leuk, fijn en ontspannend is, weten we allemaal. Maar binnen het ‘lezen’ bestaan ook nog wel verschillen, zoals bijvoorbeeld het lezen van ‘los’ boek of een serie. Vandaag zet ik vijf redenen op een rijtje waarom het lezen van een serie nou zo leuk is!

1. Heel simpel, door een serie kan je veel langer van de personages en hun verhaal genieten. Want steeds als je een boek uit hebt, kan je al weer een nieuwe klaar hebben liggen. Zodoende hoef je niet zo snel afscheid te nemen, maar kan je lekker door blijven lezen.

2. Als boekenliefhebber heb je natuurlijk al heel veel boeken gelezen. En soms heb je dan zo’n moment dat je gewoon even niet weet van welke auteur je nu een boek zal gaan lezen. En dan is een serie heel handig, want als je het eerste (tweede, derde…) boek al gelezen hebt, is het toch ook wel heel leuk om het volgende deel te lezen. Scheelt je dus weer keuzestress.

3. Wat is er nu leuker dan in je boekenkast een mooie serie helemaal compleet te hebben? Dus, als je een serie leest, heb je altijd iets om op je verlanglijstje te zetten en zo je serie compleet te maken: “Ik wil graag deel … van de serie…” Dat dus.

4. Door meerdere boeken over dezelfde personages te lezen, leer je hen steeds beter kennen. Hierdoor voel je je nog meer betrokken bij een boek en wil je nóg liever het verhaal verder lezen. En ja, lezen werkt ontspannend en dat is alleen maar positief natuurlijk!

5. Er zijn altijd mensen die fan zijn van dezelfde serie als die jij leest. En hoe leuk is het om met die mensen eindeloos door te praten over jouw favoriete personages en verhaallijnen, online of offline.

Houd jij ervan om series te lezen?

Geplaatst in: Inspiratie |
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Beantwoorden Ria 30/01/2016

  Jazeker, ineens lees ik de serie van Irma Joubert, (alleen niet in goede volgorde )maar ook sommige series over Amish (niet alle kan ik waarderen, maar er zitten hele mooie tussen.
  Vaak ben ik ook nieuwsgierig naar hoe het verder gaat lopen…

 • Beantwoorden mylemans marleen 30/01/2016

  ja heb alle boeken van julie klassen, karin witemeyer ,deanne gist, robinson en nog vele andere ,lees ook alles chronologich ,ik haat dat dat je bv in deel 3 leest over een persoon in deel een ,dat versta ik dus niet, mijn vriendin kan haar dat niet schelen ,ik vind dat verschrikkelijk zo dat is dus mijn mening bedankt weer voor de leuke mail ,kijk al uit naar de mail van nieuwe boeken ,meestal bestel ik die dan ook direckt bij mijn boekhandel goed weekend

 • Beantwoorden Ann s 31/01/2016

  Ik lees heel graag series, nu ben ik de serie van Mary ellis aan het lezen, de Millers, dat zijn drie boeken ( Amish ), je kan dan inderdaad lekker lang doorlezen over de personages, vind ik zeker wel leuk!

 • Laat een reactie achter