Saturday-inspiration #2

03/10/2015 | 5 reacties

saturday-inspirationHet lezen van boeken is leuk, die mening deel jij als bezoeker van Wereldvanboeken.nl vast! Maar wat maakt het lezen van boeken nou zo leuk? Dat heb ik hieronder in 10 redenen voor jou op een rijtje gezet. Lezen is leuk want… Kijk maar mee!

1. Lezen kan óveral. Of je nu thuis op de bank zit met een kop thee binnen handbereik, ’s avonds lekker warm in bed ligt, onderweg naar je werk in de trein zit of in de wachtkamer bij de tandarts zit te wachten, je kan altijd in een boek duiken.

2. Van lezen word je slimmer. Door al die boeken die je leest, breidt je woordenschat steeds verder uit. En wanneer je boeken met een historische setting leest, leer je ook nog van alles over bepaalde periodes uit het verleden.

3. Met boeken kan je heerlijk wegdromen naar een andere wereld. Naar een wereld waar het niet gaat over huiswerk maken, sporten of stofzuigen, maar waar personages van het ene spannende avontuur in het andere rollen, voor raadsels komen te staan, geheimen ontdekken of de liefde van hun leven ontmoeten.

saturday-inspiraton

4. Boeken hebben bijna altijd een happy end en daar word je blij van. Hoe groot de problemen ook zijn, er komt altijd een moment waarop ze opgelost worden en alles goed komt. En wanneer je een boek met een happy end uit hebt, laat het je met een blij gevoel achter.

5. Lezen werkt ontspannend. Al met 6 minuten lezen, vermindert je stress met 60%. Dus ben je gestressd? Pak er even een boek bij, lees een aantal pagina’s en je kan er weer met frisse moed tegenaan.

6. Met een boek kan je je heerlijk afsluiten voor de rest van de wereld. Heb je even geen zin in alle verplichtingen, ben je chagerijnig of wil je gewoon even rust aan je hoofd? Pak er een boek bij en je vergeet alles om je heen.

7. Door te lezen lijkt het of je heel even het leven van een ander kan leiden. Het kan heerlijk zijn om zo in een verhaal te kruipen en je in het boeiende, afwisselende of spannende leven van een personage te kunnen verplaatsen. Maar tegelijkertijd is het net zo fijn om te beseffen dat, op het moment dat in het verhaal alles mis lijkt te gaan, het tóch niet jouw leven is.

saturday-inspiration

8. Het lezen van boeken is een relatief goedkope hobby. Wanneer je lid bent van de bibliotheek, geen problemen hebt met het kopen van tweedehands boeken en je niet iedere maand de helft van je salaris aan boeken besteed, heb je voor een klein bedrag uren leesplezier.

9. De held in een boek is (bijna) altijd een knappe, stoere en sympathieke man die voldoet aan alle voorwaarden die je aan een man kan stellen. En ja, hoe fijn is het om uren weg te kunnen dromen naar een wereld waarin zo’n man de hoofdrol speelt..

10. Lezen is een hobby waar geen einde aan komt. Er worden altijd weer nieuwe boeken geschreven, waar jij je vervolgens weer uren mee kan vermaken. En als je even geen nieuw boek klaar hebt liggen, begin je gewoon weer opnieuw in de boeken die in je boekenkast staan.

Waarom vind jij lezen zo leuk?

Bronnen foto’s: bustle.com / Flicker.com – Kris Oneal Fotography 

Geplaatst in: Inspiratie | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Beantwoorden Geesje 03/10/2015

  Al redenen kan ik volledig mee instemmen, ik vind lezen heerlijk. Vooral de historische romans.

 • Beantwoorden Geesje 03/10/2015

  Sorry ik bedoel : Al die redenen.

 • Beantwoorden aukje 03/10/2015

  Soms kan ik er iets van leren voor mijn eigen leven! Dat doet me dan nog het meest!

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 03/10/2015

   Ja inderdaad, dat is ook zeker een goede reden!

 • Beantwoorden mylemans marleen 28/10/2015

  allemaal mooi ,maak, zelf mini boekjes en in al mijn boeken honderden zit overal zelfgemaakte boekenleggers bij de standaard kennen ze me zo goed ,oh ja voor u geen boekenlegger he ik ben heel fier op mijn zeg ik zelf mooie creaties ,en bedankt weer voor de leuke mail de mooiste van al is deze van jou liefs

 • Laat een reactie achter