Saturday-inspiration #4

17/10/2015 | 1 reactie

bibliothekenAls boekenliefhebber ken je waarschijnlijk als geen ander de bibliotheek bij jou in de buurt. Alle rijen, stapels, tafels en hoekjes vol boeken heb je wel eens bekeken en het grootste gedeelte ervan ook al gelezen. Want hoe fijn is het om voor een klein bedrag per jaar zo veel boeken te kunnen lezen! En dat weten ze over de hele wereld, want overal zijn bibliotheken te vinden. Maar een aantal zijn niet zomaar bibliotheken waar rijen boeken in staan opgesteld. Nee, sommige bibliotheken lijken wel een museum: imposant, chique en historisch, en zijn daarom alleen al het bekijken waard. In dit artikel staan zeven van zulke bibliotheken op een rijtje, kijk maar mee!

bibliotheken

1. Bibliothèque Sainte-Genevieve in Frankrijk.

bibliotheken

2. University of Aberdeen New Library in Schotland.

bibliotheken

3. Codrington Library in Engeland.

bibliotheken

4. Trinity College Library in Ierland.

bibliotheken

5. Strahov Monastery in Praag.

bibliotheken

6. The Royal Portuguese Reading Room in Portugal.

bibliotheken

7. George Peabody Library in de Verenigde Staten.

Dat ziet er toch allemaal geweldig uit? Hoewel het er waarschijnlijk nooit van komt om in zo’n bibliotheek een boek uit te zoeken, lijkt het me wel fantastisch om er eens een kijkje te nemen, vooral in nummer vier en zes. In welke bibliotheek zou jij wel uren rond willen dwalen?

Bronnen foto’s: 1: Marie-Lan Nguyen/Wikimedia Commons / 2: Isaxen/Flickr / 3: Simon Q/Flickr / 4: Irish Welcome Tours/Flickr / 5: Wikimedia Commons / 6: all-that-is-interesting.com / 7: Matthew Petroff/Wikimedia Commons

Geplaatst in: Inspiratie | Tags: ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden mylemans marleen 28/10/2015

    wow

  • Laat een reactie achter