Saturday-inspiration #5

24/10/2015 | 1 reactie

inspiratieAls je van lezen houdt, staat je boekenkast waarschijnlijk vol met boeken. En misschien niet één, maar zelfs meerdere kasten. En dan kan het natuurlijk gebeuren dat je op een bepaald moment boeken hebt die je niet meer leest en die je eigenlijk wel op wil ruimen. Die boeken kunnen natuurlijk naar de kringloop voor een tweede leven, maar je kan er ook iets heel anders mee doen. Beter gezegd, je kan er heel veel andere dingen mee doen. In dit artikel vind je zeven manieren om je oude boeken te gebruiken om leuke, nieuwe dingen te maken. Kijk maar mee en doe inspiratie op!

inspiratie

Wie kent niet dat probleem van de verdwenen boekenleggers? Hoeveel je er ook hebt, op de een of andere manier raken ze altijd kwijt. Maar daar kan je nu wat aan doen, door gewoon zelf een boekenlegger te maken. Je hebt er niet veel voor nodig, een bladzijde uit een boek wat je eigenlijk weg wilde doen en wat origami-skills, daarmee kom je een heel eind.

inspiratie

Nu de donkere avonden er weer aan komen, zijn kaarsjes eigenlijk onmisbaar. Ze stralen gezelligheid uit en brengen sfeer in de ruimte waar ze branden. En nu kan je je eigen waxinehouders creëren, met wat glazen potjes, oude bladzijden en wat lijm. Kies de mooiste bladzijden uit, versier de potjes ermee en je bent klaar om het gezellig te maken.

inspiratie

Voor degene die van wat kleiner priegelwerk houden, zijn deze bloemetjes perfect om te maken. Je kan ze in heel veel verschillende soorten en maten maken en er vast een heleboel leuke bestemmingen voor bedenken. En weer heb je niet veel meer nodig dan wat oude bladzijden uit een boek.

inspiratie

Iets meer knutselwerk kost deze envelop van boekbladzijden. Personaliseer je kaart of cadeautje door er zelf een mooie envelop omheen te vouwen van bladzijden uit een oud boek. Dat levert je alleen maar plezier op: bij het maken en bij het weggeven ervan!

inspiratie

Om nog maar even in de bloemen te blijven, bladzijden uit oude boeken zijn ook perfect om rozen mee te maken. Het kost wat knip-, vouw- en plakwerk, maar dan heb je ook een mooie bloem waar je nooit meer naar om hoeft te kijken. Perfect als decoratie in je huis.

inspiratie

Boekbladzijden zijn zelfs geschikt om je eigen vaas mee te maken. Stel je er niet al te veel van voor, voor bossen bloemen heb je toch wel wat anders nodig. Maar met een paar kleine takken erin, kan zo’n zelfgemaakte vaas van papier heel sfeervol staan.

inspiratie

Hoe leuk is dit! Met deze tafelloper hoef je je nooit meer te vervelen tijdens het koffiedrinken rond de tafel, je hebt namelijk altijd wat te lezen. Deze do-it-yourself (DIY) is gelukkig super makkelijk, veel meer dan mooie bladzijden, wat tape en een pons met een leuk patroontje heb je niet nodig.

Zo zie je dat je oude boeken niet zomaar weg hoeft te doen, er is altijd wel een leuke, nieuwe bestemming voor te vinden. Welke DIY lijkt jou het leukst om te maken?

Geplaatst in: Inspiratie | Tags: ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden Mieke Schepens 21/05/2018

    Prachtig! Dank je voor het artikel.

  • Laat een reactie achter