Saturday-inspiration #6

31/10/2015 | 2 reacties

saturday-inspirationEchte boekenwurmen kunnen geen genoeg krijgen van boeken en het lezen ervan. Maar behalve boeken is er voor boekenwurmen ook online heel veel leesvoer te vinden. Bijvoorbeeld blogs van auteurs waarop ze nieuwtjes uit de schrijfwereld delen, site’s als Goodreads waar andere leesliefhebbers hun lijst met gelezen boeken op bij houden, allerlei blogs, sites en platforms waar je recensies kan vinden van boeken etc. Vandaag zet ik uit dat grote aanbod voor jou vijf leuke, interessante artikelen op een rijtje die te maken hebben met datgene waar we allemaal van houden: lezen.

1. Heb jij ze al in je kast liggen, de Dwarsliggers? Het zijn complete boeken, gedrukt op Bijbelpapier, in een klein, handzaam formaat die prima in één hand passen. Voor Adorablebooks.nl legde het team van Uitgeverij Dwarsligger precies uit hoe zo’n boekje gemaakt wordt. Klik hier voor het interview met foto’s.

2. Word jij altijd een beetje verliefd op de mannelijke hoofdpersoon in het verhaal wat je aan het lezen bent? Dan ben je niet de enige! PuurVandaag! zette tien symptomen op een rijtje, waaraan je die verliefdheid kan herkennen.

3. Binnenkort verschijnt de nieuwste roman van Karen Witemeyer, Het najagen waard. In dit artikel neemt ze je mee in de totstandkoming van de cover van dit boek. Een kijkje achter de schermen is altijd leuk!

4. Tegenwoordig is het hebben van een smartphone heel normaal en zijn er mensen die bijna niet meer zonder kunnen. En ja, daar wordt natuurlijk op ingespeeld door de ontwikkeling van allerlei handige apps. In dit artikel staan vijf apps op een rijtje die favoriet zijn bij veel boekenliefhebbers.

5. Koop jij het liefst je boeken bij een christelijke boekhandel? Dan is het wel handig dat je weet waar de dichtstbijzijnde zit. Om je daarmee te helpen heeft Martijn van Geloofinboeken.nl een interactieve kaart gemaakt, waarop je door je locatie in te vullen alle christelijke boekhandels in de buurt kan vinden, ideaal voor echte boekenwurmen.

Houd jij ervan om te artikelen te lezen over lezen?

Geplaatst in: Inspiratie | Tags: ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Beantwoorden Hilda Groen 31/10/2015

    Geweldig! Aandacht voor dwarsliggers. Mijn favoriete boekformaat!

  • Beantwoorden mylemans marleen 28/11/2015

    ik hou ook van deze rubriek saterday inspirations veel liefs en bedankt

  • Laat een reactie achter