Saturyday-inspiration #10

05/12/2015 | 4 reacties

de bibliotheekNatuurlijk is het fijn om een volle boekenkast in je kamer te hebben staan. Of heel veel boeken in je slaapkamer, studeerkamer, op de trap, of waar dan ook. Maar heb je er wel eens over nagedacht om niet alle boeken zelf te kopen, maar ze te lenen bij een bibliotheek? Hieronder vind je 10 redenen waarom je lid zou moeten worden van de bieb!

1. Als je lid bent van een bibliotheek, ben je één keer per jaar een bedrag kwijt aan abonnementskosten. Je kan er zelf voor kiezen welk abonnement je neemt, maar het kost hoe dan ook veel minder dan dat je alle boeken nieuw aanschaft in de boekhandel.

2. Door lid te zijn van een bibliotheek kan je heel makkelijk ook boeken buiten je favoriete genre lezen. Wanneer je een boek koopt, is het jammer als je er later achter komt dat het genre je toch niet ligt. Bij een boek uit de bieb maakt dat niets uit, je kan ‘m (ongelezen) zo weer terugbrengen!

3. Ben jij zo iemand die uren in een boekhandel kan ronddwalen? Dan is de bieb vast ook wat voor jou. Want net als in de boekhandel zijn de kasten gevuld met honderden boeken, die je vast kan pakken en waar je alvast kleine stukjes uit kan lezen. Maar het grote voordeel van de bibliotheek is dat je die boeken ‘gratis’ mee kan nemen.

4. Als je het liefst zo snel mogelijk nieuw verschenen boeken wilt lezen, kan je ook prima bij een bibliotheek terecht. Zorg dat je snel bent met het reserveren van de nieuwste titels, dan liggen ze snel na het verschijnen voor je klaar.

5. Het handige uitleen-/reserveringsprogramma van de bieb onthoudt welke boeken je al geleend hebt. Dat voorkomt dat je ongewild hetzelfde boek opnieuw in huis haalt, ideaal.

6. Datzelfde computerprogramma geeft je op basis van wat je gelezen hebt ook tips over titels die je misschien ook wel leuk vindt. Zo leer je dus heel makkelijk nieuwe auteurs kennen en gaat de boekenwereld nog verder voor je open.

de bibliotheek

7. Hoewel sommige mensen er misschien juist door in een leesdip raken, kan de oneindige hoeveelheid beschikbare boeken in een bibliotheek je ook goed helpen om in een leesflow te blijven. Want zodra je het ene boek uit hebt, ligt het andere mooie boek al weer voor je klaar. Dan kan je toch gewoon niet meer stoppen?

8. Ben jij zo iemand die uren naar een boekenkast kan staren, kan wegdromen bij de prachtige covers en je kast steeds weer opnieuw wil inrichten? Dan kan je bij een bibliotheek perfect je gang gaan. Daar staan namelijk tientallen boekenkasten met wel honderden boeken klaar om gestyled te worden.

9. Na uren in een boekhandel rondgedwaald te hebben, kan je het gevoel krijgen dat een verkoopster een beetje genoeg krijgt van zo’n klant die overal aanzit, maar niets lijkt te gaan kopen. Dat gevoel hoef je in de bieb niet te hebben, want daar ben je omringd door mensen die van boeken houden en die het dus niet gek vinden als je uren tussen de boeken door dwaalt.

10. Als je toch graag boeken wilt kopen om je eigen kast te vullen, kan je ook bij de bieb terecht. Afgeschreven boeken worden daar namelijk heel goedkoop verkocht en als je zorgt dat je daar snel bij bent, heb je voor een koopje echt mooie titels te pakken.

Ben jij al lid van de bieb? Waarom wel of waarom juist niet?

Geplaatst in: Inspiratie | Tags: ,
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Beantwoorden Rennie Krol 05/12/2015

  Ben al 50 jaar lid van de “bieb” Met een jong gezin kon je niet zo veel boeken kopen en is bieb een uitkomst…..en heerlijk met de kinderen op woensdagmiddag er naar toe,
  Inmiddels ben ik 65 jaar maar ga nog altijd naar bieb, ook voor bv. informatieve/ reisboeken enz. Zal er zeker lid van blijven !!!!! groeten Rennie.

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 05/12/2015

   Wat leuk zeg!

 • Beantwoorden ada bax 05/12/2015

  Ben zeker al ruim 30 jaar lid vd bibliotheek.ga iedere week.reserveer ook vaak boeken.heerlijk..

 • Beantwoorden mylemans marleen 07/12/2015

  ga nooit wil alle boeken zelf kopen ,dus ik bezit zelf een kleine bibliotheek ,maar vind de fotos prachtig van die bibliotheken wauw ,maar de onze in turnhout is wel saaier hoor ,bedankt voor de mooie mails ,ben even zoet met saterday inspirations en je leuke site liefs

 • Laat een reactie achter