Series voor de vakantie

30/06/2014 | 1 reactie

series voor de vakantieDe maand juli is vakantietijd, ook voor uitgeverijen. Het is vakantie, er verschijnen geen nieuwe boeken en iedereen neemt even rust. En hoe kan je nou beter ontspannen en tot rust komen dan met een boek? Of je thuis blijft of weg gaat, door lekker in de zon een boek te lezen, krijg je zeker dat ultieme vakantiegevoel.

Hieronder volgen drie tips over series die al wat langer geleden zijn uitgebracht, maar zeker de moeite waard zijn om (nog) eens te lezen.

Francine Rivers

Een stem in de wind Een echo in de duisternis De onafwendbare dageraad

Een stem in de wind
‘Een stem in de wind’ speelt zich af in het decadente oude Romeinse Rijk. Tijdens de belegering van Jeruzalem door de Romeinen wordt een jonge vrouw, Hadassah, gevangen genomen. Na allerlei omzwervingen wordt ze als slaaf verkocht aan de rijke Romeinse familie Valerianus. Julia Valerianus en haar oudere broer Marcus leiden een leven vol rijkdom en vertier, maar ondanks alles zijn ze niet gelukkig en vinden ze niet de innerlijke rust waarnaar ze op zoek zijn. Ook hun ouders, Decimus en Phoebe, voelen dat er in hun leven iets essentieels ontbreekt.

Haddasah daarentegen valt op door haar toewijding aan de familie en door de rust en tevredenheid die ze uitstraalt. Zij is een overtuigd christen, maar durft niet voor haar geloof uit te komen in het rijk waar iedere christen wordt beschouwd als een bedreiging voor de gevestigde orde. Dat plaatst haar voor een innerlijk conflict met levensgrote consequenties.

Een echo in de duisternis
Hadassa, een christen, wordt omwille van haar geloof voor de leeuwen gegooid. De jonge, idealistische arts Alexander weet echter haar leven te redden. Hadassa wordt zijn assistente, en wordt voor hem onmisbaar wanneer blijkt dat zij over een bijzondere gave beschikt. Intussen verkeert Marcus, Hadassa’s geliefde, in de veronderstelling dat zij dood is. Hij is kapot van verdriet en koestert diepe haat voor zijn zus Julia, door toedoen van wie Hadassa tot de arena werd veroordeeld. Voor alles wil hij weten wie de God is voor wie Hadassa bereid was te sterven. Zijn zoektocht voert hem naar haar vaderland Judea.

Zonder dat Marcus en Julia het weten, keert Hadassa terug in hun leven. Haar littekens en haar identiteit houdt ze angstvallig verborgen. Het is immers uitgesloten dat Marcus van haar zou kunnen houden nu ze zo is toegetakeld.

De onafwendbare dageraad
De Germaanse krijger Atretes is een gevreesd gladiator. Zijn vrijheid, die hij tien jaar eerder op het slagveld in Germania had verloren, heeft hij door zijn woestheid en vastberadenheid in de arena herwonnen. Maar hij beleeft geen vreugde aan zijn nieuwe leven, want de vrouw van wie hij houdt, heeft hem afgewezen. Dan hoort hij dat hij een zoontje heeft. Atretes is vastbesloten de jongen op te sporen om met hem naar Germania terug te keren. Slechts een persoon staat zijn voornemen in de weg: de jonge weduwe Rizpah. Zij heeft zich het lot van Atretes’ baby aangetrokken, nadat het kind door zijn moeder was verstoten. En nu weigert ze het kind af te staan. Atretes wordt beheerst door haat en wraakgevoelens. Rizpah kent de bron van vergeving en liefde. Kan zij hem helpen die bron te vinden?

Kristen Heitzmann

De erfenis van Rose De zilvermijn De wijnrank

De Erfenis van Rose
Als de mooie Italiaanse Carina diGratia wordt bedrogen door haar geliefde, ontvlucht ze gekrenkt haar familie en geboortegrond. Ze verruilt de zonnige heuvels van Californië voor het kleine mijnwerkersstadje Crystal, honderden kilometers verderop. Het plaatsje in de Rocky Mountains is een geliefde plek voor goudzoekers en biedt alles wat God verboden heeft.

In deze plaats moet de beschermd opgegroeide Carina op eigen benen leren staan. In de hele stad zijn slechts twee mannen die haar lijken te willen helpen: de succesvolle advocaat Berkley Beck en een mysterieuze vagebond met de naam Quillan Shepard. Maar allebei hebben ze een dubbele agenda.
Carina is oud genoeg om zeker te zijn van haar eigen kracht, maar jong genoeg om te worden overrompeld.. Zal ze op tijd de waarheid ontdekken en zichzelf kunnen beschermen?

De zilvermijn
Het mijnwerkersstadje Crystal waarin Carina diGratia zich heeft gevestigd, is door een verwoestende overstroming getroffen. Aan de oppervlakte is alles schoongespoeld; de bewoners zijn ontredderd, maar tegelijk vol nieuwe moed.

Ook Carina is een nieuw leven begonnen als Mrs. Shepard, al is haar echtgenoot, Quillan Shepard, na hun eerste nacht samen zonder bericht vertrokken. Ondanks de afwijzing die Carina voelt, verovert ze zich vastbesloten een eigen plek in het stadje. Het restaurant dat ze opzet, bezorgt haar onafhankelijkheid en een eigen identiteit waar ze altijd naar gezocht heeft.
Toch blijft het verleden van Quillan haar bezighouden. In een oude mijn, de erfenis van Quillans ouders, hoopt Carina aanwijzingen te vinden voor de bitterheid en de onrust die het handelen van haar verdwenen echtgenoot bepalen.

De wijnrank
Na een moeizame start van hun huwelijk keren de rust en het begrip tussen Carina Shepard-diGratia en haar echtgenoot Quillan langzaam terug. Quillan beseft dat hij Carina niet heeft gegeven wat ze nodig had, en zet alles op alles om haar diepste wens in vervulling te laten gaan: hij brengt haar thuis. De geliefden verlaten de koude Rocky Mountains, op weg naar Carina’s familie in de zonnige wijnstreek Californië.

Wanneer het jonge stel arriveert, wordt Carina warm onthaald door haar grote Italiaanse familie, maar haar kersverse echtgenoot Quillan zien ze aan voor de vrachtrijder. Carina blijkt hen niet verteld te hebben dat ze getrouwd is, en als haar familie dat hoort zijn ze woedend. Dit tart de familie-eer: Carina was al beloofd aan Flavio, een ‘neef’ van de familie.
Papa diGratia, een trotse arts, doet er alles aan om het huwelijk van zijn dochter ongeldig te laten verklaren. Ook mama diGratia heeft zo haar eigen manieren om Carina toch nog aan Flavio te binden. Zal het huwelijk van Carina en Quillan standhouden? Of bezwijkt Carina onder de druk van haar familie, voor Flavio’s charmes?

Linda Chaikin

Onder de woestijnhemel 1 Moedige harten 2 Beproefde liefde 3

Onder de woestijnhemel
Allison Wescott geniet van haar werk als verpleegster op het zendings-hospitaalschip Mercy, dat in 1914 op de Nijl gestationeerd is. Wanneer ze een paar dagen verlof krijgt, maakt ze met een archeologisch genootschap een uitstapje naar de Aleppo woestijn. Maar de rust duurt niet lang. In de hete Egyptische woestijn komen twee mensen om het leven. Voordat Allison goed en wel beseft wat haar overkomt, raakt ze betrokken bij spionagewerk en wordt ze ondervraagd door een verontrustend knappe Britse officier, die voortdurend in haar omgeving opduikt. Hij is niet de enige die denkt dat Allison kostbare informatie heeft. Ergens zijn documenten verstopt, die voor de oorlog van groot belang zijn. Voor die informatie zijn verschillende partijen bereid een moord te plegen. Wie kan Allison nog vertrouwen?

Moedige harten
Egypte, 1915. De Eerste Wereldoorlog woedt in alle hevigheid. Verpleegster Allison Wescott verzorgt de Britse soldaten die in de strijd gewond zijn geraakt. Het werk aan de frontlinie is zwaar en gevaarlijk, maar Allison wil niet opgeven. Dit is haar werk, haar roeping. En alleen zo kan ze majoor Bret Holden uit haar gedachten bannen. Hij had haar gezegd dat hij van haar hield, maar ze heeft nu al een jaar niets van hem gehoord. Leeft hij niet meer? Of is hij haar vergeten?

Beproefde liefde
Egypte, 1915. Allison Wescott is ten einde raad. De man van wie zij houdt, Bret Holden, wordt beschuldigd van verraad en diefstal van een kostbare Egyptische schat. Allison weet dat de aanklacht onterecht moet zijn. Bret is immers een integer man. Waarom verdedigt hij zich dan niet tegen de beschuldigingen? Hij is spoorloos verdwenen – en de schat ook. Terwijl om haar heen de oorlog woedt, en vrienden veranderen in vijanden, probeert Allison haar geliefde op te sporen. Maar zij is niet de enige die hem wil vinden. Een gevaarlijke Duitse spion zit achter Bret aan, en hij schuwt geen middel om te krijgen wat hij zoekt. Al snel vallen er dodelijke slachtoffers…

Ken je deze series al? En welke boeken neem jij mee op vakantie?

Geplaatst in: Series | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

 • Beantwoorden ann s 15/07/2014

  Beste Leanne,

  wat leuk dat ik deze blog ontdekt heb!
  De recensies zijn zéér aangenaam om te lezen en gelukkig ook héél uitgebreidt, ik zal u zeker volgen en regelmatig eens komen kijken…
  Mijn boeken in dit genre (dat ik pas ontdekt heb en dat mij zéér bevalt)
  gelezen boeken:
  julie Klassen
  De dienstmeid van Fairbourne Hall (heel goed)
  De juffrouw uit Devonshire

  Karen Witemeyer
  De strootjesbruid (fantastisch!)

  Sarah Ladd
  De erfgename van Winterwood

  Lynn Austin
  Wonderland (heel goed)

  ongelezen boeken:
  Julie Klassen
  De dansmeester
  De jongedame in het poorthuis
  De apothekersdochter

  Karen Witemeyer
  Geknipt voor jou
  De koppelaarster (besteld)
  Buitgemaakt
  Het geheim van de smid
  Hoofd in de wolken

  Ik hoop dat ik nog lang mag genieten van jouw blog, ook die mooie foto’s zijn erg aangenaam, kortom: ik ben fan!
  Vele vriendelijke groetjes van een nieuwe volger!

 • Laat een reactie achter