Series voor fijne zomeravonden

18/06/2015 | 3 reacties

seriesHet is weer tijd voor een overzichtje van een drietal mooie series! Nu het heel bijna officieel zomer is en de avonden lekker lang zijn, is er niets fijner dan even te ontspannen met een boek. En als het dan ook nog het eerste deel van een serie is, kan je nog lekker verder lezen wanneer je je boek uit hebt. Kijk daarom snel mee naar drie fijne series!

1. Ondeelbaar – Kristen Heizmannseries
Door traumatische jeugdervaringen heeft politiechef Jonah Westfall zich het uitroeien van het kwaad tot een persoonlijk doel gesteld. Wanneer er in zijn district een gruwelijke vondst wordt gedaan van twee wasberen die aan elkaar gehecht zijn en samen bepaalde organen delen, gaat Jonah op onderzoek uit. Terwijl het onderzoek loopt, duiken er meer van dit soort zaken op. Jonah gaat tot het uiterste om antwoorden te vinden, en wordt daarbij geconfronteerd met zijn eigen verleden.
Jonah is niet de enige die probeert los te komen van zijn verleden. Ook Tia Manning, Jonahs jeugdliefde, worstelt met haar demonen. Haar liefdeloze jeugd zorgt ervoor dat ze zich in alle opzichten afgewezen voelt. Hoewel Jonah en Tia nog steeds contact hebben, lijken ze elkaar alleen maar pijn te kunnen doen.

series2. Onuitwisbaar – Kristen Heizmann
Wanneer reddingswerker Trevor MacDaniel een peuter uit de kaken van een poema redt, zet hij gebeurtenissen in werking die hij nooit had kunnen voorzien. Hij komt door zijn heldendaad in contact met Natalie Reeve, een begaafd beeldhouwster, maar trekt ook een mysterieuze bewonderaar aan. Er beginnen na Trevors reddingsactie vreemde dingen te gebeuren. Kinderen verdwijnen en er duiken sinistere foto’s op. Trevor vraagt zich af of de gebeurtenissen te maken hebben met de geheimzinnige persoon die het op hem lijkt te hebben voorzien. Als Trevor en Natalie beiden worden geconfronteerd met de onbegrijpelijke vijand, vinden ze steun bij elkaar. Maar hoever wil Trevor gaan in zijn beschermingsdrang wanneer de bedreigingen toenemen?

1. De pioniersdochter – Laura Frantzseries
Het is 1777. In Amerika veroveren pioniers uit Europa steeds meer terrein. Lael Click groeit op in het ruige landschap van Kentucky in de nederzetting die haar vader heeft opgericht. De verstandhouding tussen de pioniers en de indianen in het gebied is gebaseerd op een wankel evenwicht.
Eén Shawnee-indiaan, Captain Jack, lijkt meer dan gewone belangstelling voor de blonde pioniersdochter te hebben. Als haar vader op jacht gaat, verruilen Lael, haar moeder en broertje hun boerderij voor de veiligheid van het fort. Lael voelt zich daar erg opgesloten en trekt het liefst met haar paard de wildernis in. Bij elke tocht begeeft ze zich verder bij het fort vandaan, tot ze overmoedig wordt en het grondgebied van de indianen betreedt. Haar vader weet ternauwernood een huwelijk met Captain Jack te voorkomen, maar Lael moet wel een stuk van haar blonde haar afstaan. Niet veel later gaat Lael een opleiding volgen in de stad, maar als ze terugkeert loopt ze opnieuw de knappe indiaan tegen het lijf. Weet hij nu haar hart te veroveren of kiest ze toch voor de Ierse dokter die in de nederzetting is komen wonen?

series2. In het fort van de kolonel – Laura Frantz
De ongehuwde Roxanna, een voorname inwoner van Virginia, gaat op zoek naar haar vader. Wanneer ze aankomt in het fort in Kentucky waar hij gelegerd is, blijkt hij tot haar grote verdriet te zijn gesneuveld. Roxanna bezit geen cent meer en is genoodzaakt te gaan werken als secretaris van kolonel McLinn. Het is al snel overduidelijk dat de kolonel gevoelens voor haar heeft. Roxanna ontdekt dat hij grote geheimen heeft. Wat weet hij van de dood van haar vader? Kan ze ooit van hem gaan houden?

3. Terug naar de Rode Rivier – Laura Frantzseries
Vergeving brengt ware liefde op haar pad Morrow Little wordt nog elke dag geplaagd door de herinnering aan de overval van de indianen waarbij haar moeder omkwam en haar broertje ontvoerd werd. Nu ze een jonge vrouw is, dingen vele mannen naar haar hand. Maar zelf heeft ze haar oog al op iemand anders laten vallen, een man die haar zowel intrigeert als beangstigt. Kan ze de nagedachtenis van haar moeder en broertje bezoedelen door een huwelijk met een indiaan of moet ze zich schikken en met een man trouwen van wie ze niet houdt?

series1. Schrijfster aan het Perzische hof – Tessa Afshar
Sarah is een slimme meid; ze kan goed rekenen, lezen en schrijven, maar in de tijd van het Perzische Rijk heeft ze als vrouw weinig aan deze kwaliteiten. Dankzij haar neef Nehemia krijgt ze een baan aangeboden als secretaris van koningin Damaspia. Maar het succes dat ze in deze functie vergaart, wordt haar noodlottig. Ze verliest haar baan en moet trouwen met de neef van de koningin. Een man die deze verbintenis puur aangaat uit verplichting… althans dat denkt Sarah.

2. Schrijfster in Jeruzalem – Tessa Afsharseries
Sarah is getrouwd met Darius. Ze heeft alles wat haar hartje begeert, maar haar man lijkt soms onbereikbaar. Darius betwijfelt of het wel een goede beslissing was om een Joodse tot vrouw te nemen. Zeker wanneer zij samen met haar neef Nehemia er voor pleit om de muren van Jeruzalem te gaan herbouwen. Als Darius wordt aangesteld als opzichter reist hij met Sarah naar Israël. Zal de weg, die vol gevaren en verrassende herinneringen is, hem helpen om de hand van God in zijn leven te zien?

Heb jij deze series al gelezen? Welke is het mooist?

Geplaatst in: Series | Tags: ,
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Beantwoorden Berdien 30/06/2015

  De serie van laura frantz heb ik gelezen en is echt erg leuk, de boeken zijn exht se moeite waard.

 • Beantwoorden Irene 22/07/2015

  Hoi!
  Lastig te beslissen welk boek ik het mooist vind. De serie van Kristen Heitzmann vond ik prachtig, zoals altijd houdt zij me op het puntje van mijn stoel. Heerlijk! (even tussendoor: er komt nog een boek bij deze serie!!)
  Laura Frantz is ook een geweldige schrijfster als je het mij vraagt. Een van mijn favorieten. Ik herinner me vooral het lezen van ‘Het fort van de kolonel’ die mij volledig in beslag nam ;) De andere twee zijn al wat langer geleden maar ik weet dat laura frantz me nog niet teleurgesteld heeft.
  ‘Schrijfster aan het perzische hof’ heb ik net 10 minuten geleden dichtgeslagen. Dit was het eerste boek dat ik gelezen heb van Tessa Afshar. Ik ben niet gewend aan boeken geschreven vanuit de ik-vorm en vind het meestal irritant, maar bij dit boek helemaal niet. Ik heb hem in 1,5 dag uitgelezen, zegt op zich al wat toch? Ik vond het boek prachtig en ik haal morgen direct deel 2 ;p

  Conclusie.. uhm.. Ik zou elk van deze boeken aanraden om te lezen, maar als ik MOET kiezen dan toch ‘Het fort van de kolonel’ van Laura Frantz.

  Veel leesplezier allemaal.

  @leanne, ik heb al veel van je tips opgevolgd en zo nieuwe schrijvers mogen ontdekken – dankjewel :)

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 08/08/2015

   Leuk, graag gedaan!

  Laat een reactie achter