De sprong van Rose – Kristy Cambron – ****

19/12/2016 | 1 reactie

De sprong van RoseMet weinig meer dan haar gezonde verstand en een sigarendoosje met waardevolle bezittingen, laat de jonge Mable alles achter om haar dromen te volgen. Op de Wereldtentoonstelling in Chicago ontmoet ze de circusdirecteur John Ringling, die haar inwijdt in een compleet nieuwe wereld vol sprankelende lichtjes, exotische dieren, nieuwe gezichten en onbekende smaken.

Een kwart eeuw later, in de roerige jaren twintig, reist Rosamund Easling naar Amerika, als een laatste avontuur voordat ze moet trouwen. Als ze Mable ontmoet en de glitter en glamour van het podium proeft, wil ze niets liever dan deel uitmaken van het Ringling Brothers’ circus. Alles lijkt deze twee vrouwen voor de wind te gaan, tot een dramatisch ongeluk hun toekomst en geluk op het spel zet.

De sprong van Rose neemt je mee in de levens van twee vrouwen en overspoelt je met de bijzondere circusewereld vol lichtjes, mooie kostuums, prachtige acts, glitter en glamour. Je leest over de van oorsprong heel gewone, bescheiden Mable Burton, die als jong meisje met grote dromen de wereld intrekt, in een bijzonder avontuur stapt en haar leven gaat delen met de toegewijde, bevlogen circusdirecteur John Ringling. Het is boeiend om die transformatie vanaf het begin te kunnen volgen en te lezen hoe het uiteindelijk eindigt.

De sprong van Rose

Daarnaast maak je kennis met de charmante, welopgevoede, enthousiaste Rosamund Easling die alle schepen achter zich verbrandt en zich vol overgave onderdompelt in de circuswereld. Doordat ze opgevoed is als een echte Engelse lady, is alles wat ze in het Amerikaanse circus ziet en meemaakt een grote tegenstelling, wat het verhaal boeiend maakt. Maar ook haar optredens en de tegenstand die ze ondervindt maken het aantrekkelijk om door te lezen.

Beide vrouwen, die op heel verschillende manieren betrokken zijn bij het circus, worden door de verhaallijnen heen met elkaar verbonden. Dat brengt een mooie lijn in het verhaal en zorgt ervoor dat je met beiden meeleeft. Daarnaast zit het verhaal boordevol verschillende emoties, die heel goed overgebracht worden. Tijdens het lezen voel je de spanning, verwondering, angst, plezier en ontluikende liefde, waardoor het verhaal tot leven komt.

De sprong van Rose

Het boek geeft je tegelijkertijd een interessant kijkje achter de schermen van een heel bijzondere wereld, het Ringling-circus wat werkelijk bestaan heeft. De verhaallijn van Mable Burton is dan ook gebaseerd op de werkelijkheid, waardoor het verhaal een stukje Amerikaanse historie bevat. Het is aangenaam om je tijdens het lezen onder te laten dompelen in het betoverende circusleven, juist omdat het zo heel anders is dan het leven van alledag.

De sprong van Rose is een boeiend en veelkleurig verhaal qua decor, emoties en personages. Het is interessant om de levens van beide vrouwen te volgen en met hen mee te leven in diepte- en hoogtepunten. Het decor van het circus geeft het verhaal een bepaalde charme, terwijl de emoties en ontwikkelingen in de levens van de personages hen, en daardoor een stukje geschiedenis, dichtbij brengen. De sprong van Rose is dan ook een boeiende roman, perfect om je tijdens de kerstvakantie in te verdiepen.

4

Informatie

Oorspronkelijke titel: The Ringmaster’s Wife
Auteur: Kristy Cambron
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2016
ISBN: 9789029725798
De sprong van Rose

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Dit boek heb ik ontvangen van uitgeverij Kok.

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden mylemans marleen 19/12/2016

    mooi boek ,maar heb nu even voldoende er liggen er veel onder de boom ,pas even liefs en vrolijke kerst gewenst en een heel leuk 2017

  • Laat een reactie achter