Strootjesbruid – Karen Witemeyer – *****

10/02/2014 | 6 reacties

            Vier broers. Vier strootjes. Eén bruid.

Niemand betreedt het land van de Archers. Niet als zijn leven hem lief is. Maar wanneer Meredith Hayes hoort over een plan om de gebroeders Archer door een brand van hun ranch te verjagen, besluit ze dat risico toch te nemen, en zo een jarenlange schuld in te lossen.

Jaren van voortdurende waakzaamheid verharden het hart van een man. Wanneer Travis Archer echter een vrouwelijke indringer op zijn land aantreft, met dezelfde levendige blauwe ogen als het dappere jonge meisje dat hij vroeger ooit te hulp geschoten is, kan hij het niet over zijn hart verkrijgen haar weg te sturen. En wanneer ze door een daad van opoffering gewond raakt én haar reputatie verliest, doen dankbaarheid en schuldgevoel hem besluiten haar nogmaals te redden.

Hoewel Travis niet langer de hoffelijke jongeman is waar Meredith eens over droomde, belooft ze hem trouw. Maar zal er ooit sprake zijn van liefde? Of zal Travis wanneer hij haar ziet nooit verder kijken dan die dag waarop hij het korte strootje trok?

Samenvatting
Dit boek van Karen Witemeyer neemt je mee naar Anderson County in Texas aan het einde van 19e eeuw.  In 1870, als Meredith 10 jaar oud is, komt ze door ongelukkige omstandigheden terecht op het land van de gebroeders Archer.  Die gebeurtenis zal van grote invloed zijn op het leven van Meredith. Want als gevolg van die gebeurtenis krijgt de prins in haar meisjesdroom een gezicht, het gezicht van Travis Archer.

12 jaar later, wanneer ze het hof gemaakt wordt door een man waar ze niet van houdt, ontdekt Meredith het plan om de gebroeders Archer door een brand van hun ranch te verjagen. Meredith neemt het risico om de broers te gaan waarschuwen, maar komt hierdoor in de problemen.

Was Travis Archer vroeger het gezicht van de prins in haar droom, zo wordt hij nu haar man. De droom van Meredith gaat in vervulling, maar niet zoals op de manier waar ze altijd van droomde.

Mijn mening
De personen in het boek zijn door de schrijfster sterk beschreven. Tijdens het lezen wordt je meegenomen door de emoties van hen. Je kan met hen meeleven en je begrijpt waarom ze bepaalde keuzes maken en hebben gemaakt. Dit blijkt bijvoorbeeld als Travis aan Meredith verteld waarom er nooit iemand welkom was op hun land.

De gesprekken en gebeurtenissen tussen Travis en Meredith zijn fijn om te lezen. Je voelt als het ware de spanning die er tussen hen is. Het liefst wil je eigenlijk ook zo snel mogelijk weten hoe het afloopt, omdat het voelt alsof Travis en Meredith echt bij elkaar horen.

Ook de rol van Gods leiding komt naar voren, wat vooral blijkt als Meredith een belangrijke keuze moet maken. Dan blijkt dat God antwoorden wil geven, op vragen die wij kunnen hebben. Niet altijd direct en rechtstreeks, maar juist ook door Zijn Woord te gebruiken.

Het verhaal loopt vloeiend en je wilt steeds blijven doorlezen, omdat het een origineel gekozen verhaallijn heeft, waar een aantal onverwachte gebeurtenissen een plaats in hebben.
Uit alles blijkt ook dat het verhaal speelt in de 19e eeuw. Men verplaatst zich te paard, er is sprake van ex-slaven en een van de problemen van Meredith is namelijk dat ze haar reputatie heeft vergooid, door zonder enig toezicht een tijdje bij de vier Archerbroers te verblijven.

Een ding is duidelijk, zodra je in de proloog van het boek duikt, zit je in het verhaal. Een verhaal dat draait om dromen, angst, risico’s, liefde en genezing.

Als je van boeken houdt die spelen in de periode rond het einde van de 19e eeuw en die een goede dosis romantiek bevatten, dan is dit boek zeker wat voor jou.

Bekijk hieronder de boektrailer:

Aantal sterren ***** / € 19.95 / Originele titel: Short straw-bride / Uitgeverij Grace Publishing House

Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Beantwoorden Rosie 12/02/2014

  Fijne review heb je geschreven, ik ben erg nieuwsgierig geworden naar dit boek. Het lijkt me een heerlijk meeslepend verhaal en dat vind ik altijd fijn om de alledaagse dingen lekker even te vergeten! Ik schrijf de titel even op en ga van de week even kijken of ik deze in de bieb kan krijgen!

  Thanks :)
  Liefs van Rosie van Lifebyrosie.nl

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 12/02/2014

   Leuk! Dit boek is zeker de moeite waard om te lenen van de bieb :)

 • Beantwoorden ann s 18/07/2014

  Absoluut een héérlijk boek!

 • Beantwoorden Ann s 17/11/2014

  Buitgemaakt en het eerste verhaal van het boek de koppelaarster, gaan over de andere broers van deze familie, ook heel leuke boeken, heb alles van deze schrijfster gelezen en zal dat in de toekomst met haar nieuwe boeken zeker blijven doen… Heb ondertussen ook de auteur Kim vogel sawyer ontdekt en die vind ik persoonlijk ook uitzonderlijk goed, daar ben ik nu alle niet Amisch boeken van aan het lezen, ik wou u ook nog zeggen dat ik echt van alle recensies en info over nieuwe boeken geniet, hopelijk nog lang kan van genieten, bedankt!

 • Beantwoorden Ann s 17/11/2014

  hier heb ik ook al nieuwe boeken ontdekt, waar ik anders nooit opgekomen zou zijn, die heb ik ook besteld en zal ze met veel plezier lezen, vele groetjes

 • Beantwoorden Annelies Tange 27/06/2015

  Al de boeken van deze schrijfster moet je gewoon lezen. Ze zijn geweldig!!

 • Laat een reactie achter