Terug naar Morningside Manor – Carrie Turansky – ***

09/04/2018 | 2 reacties

terug naar morningside manor

Margaret Lounsbury slijt haar dagen in de modezaak van haar grootmoeder, waar ze hoeden maakt en op haar zusje past. Als deze winkel plotseling afbrandt, wordt Maggie door haar jeugdliefde Nathaniel uitgenodigd op zijn landgoed, Morningside Manor. Ze accepteert het aanbod uit pure noodzaak, want eigenlijk wil ze bij Nate en zijn familie uit de buurt blijven. Ze is verbitterd omdat zij er niet voor haar waren toen ze hen nodig had, toen ze haar ouders verloor bij een bootongeluk. En ze vraagt zich nog altijd af of het ongeluk wel echt een ongeluk was.

Kan Maggie haar wroeging loslaten en Nate vergeven? En brengt de zoektocht naar de waarheid rond de dood van haar ouders hen dichter bij elkaar, of blijven ze allebei achter met een gebroken hart?

Terug naar Morningside Manor vertelt het verhaal van de bezorgde, wat verbitterde, maar zorgzame Margaret. In haar jeugd is haar veel ellende overkomen toen haar ouders overleden en dat heeft haar voor het leven getekend. Samen met haar zusje woont ze bij haar oma, maar ze kan het verleden niet laten rusten en dat is voelbaar door het hele verhaal heen.

Als Maggie’s jeugdliefde Nathaniel, oftewel Nate, terugkeert naar het dorp, brengt dat onrust met zich mee. De sympathieke, gelovige Nate wil juist rust brengen in het leven van Maggie en helpt haar als ze de dood van haar ouders verder wil onderzoeken. Zoals te verwachten is, brengt dit Maggie en Nate dichter bij elkaar, hoewel hun relatie wankel is door beschuldigingen die worden geuit.

Het is interessant om te lezen hoe ze hun zoektocht aanpakken en hoe ze langzamerhand steeds dichter bij de waarheid komen. Ook zijn de jeugdherinneringen die door het verhaal heen naar boven komen leuk om te lezen en maken ze het verhaal levendig. Tegelijkertijd laat de uitkomst van de zoektocht zich redelijk makkelijk raden, waardoor het verhaal nogal voorspelbaar is.

Naast Maggie’s persoonlijke problemen is er ook nog de onrust in het dorp waar gedreigd wordt met stakingen. Deze situatie speelt op de achtergrond een rol, maar geeft wel een mooi beeld van wat er in het verleden speelde in de arbeidersomgeving. Nate is hier nauw bij betrokken en dat maakt je nieuwsgierig naar de afloop ervan.

Hoewel dit verhaal diverse interessante factoren heeft – zoektocht, jeugdliefdes, decor – is het geen echte pageturner. Geheimen komen snel openbaar en de personages zijn wat eentonig. Desondanks geeft het begrip ‘vergeving’ een mooie lading aan het verhaal en leest het makkelijk weg. Dat maakt Terug naar Morningside Manor een prima boek voor even tussendoor.

3

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: Shine Like the Dawn
Auteur: Carrie Turansky
Uitgeverij: Kok
Jaar van uitgave: 2017
ISBN: 9789029726610
terug naar morningside manor

Geplaatst in: ***, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Beantwoorden Ann s 09/04/2018

    Dit boek heb ik ook, dank je voor de mooie recensie!

  • Beantwoorden PrasantaShee 11/04/2018

    Graag gedaan, met veel liefde en plezier! Ze vallen hier ook in de smaak

  • Laat een reactie achter