Terugkeer – Robin Lee Hatcher – ***

21/01/2016 | 1 reactie

terugkeerNa de dood van hun moeder zijn Roxy en Elena nooit helemaal in balans geweest. Elena werkt in de zaak van haar vader, terwijl de artistieke Roxy zich verzet tegen de bekrompenheid van haar familie. Met een erfenis op zak vertrekt Roxy om een nieuw leven te beginnen – maar dat pakt niet uit zoals gehoopt.
Na zeven jaar keert ze terug naar huis. Elena ziet met lede ogen aan hoe iedereen Roxy met open armen ontvangt en hoe zelfs haar verloofde Wyatt gevoelens voor haar zusje krijgt. Ze vreest dat alles wat ze heeft opgebouwd instort, en die vrees blijkt niet voor niets.

Wanneer Roxy op een dag beseft dat haar pogingen om door te breken in de muziekwereld op niets zijn uitgelopen en haar vooral ellende hebben gebracht, besluit ze terug te keren naar haar vader en zus, van wie ze zeven jaar geleden wegliep. En hoewel haar vader dankbaar is voor haar thuiskomst, heeft haar zus Elena moeite om net zo blij te zijn als iedereen. En wanneer Elena vermoedt dat zelfs haar verloofde zwicht voor de charmes van Roxy, lijkt vergeving verder weg dan ooit.

terugkeer

Terugkeer is eigenlijk de hedendaagse versie van de gelijkenis van de verloren zoon. Diverse aspecten uit deze Bijbelse geschiedenis komen ook in dit verhaal terug, zoals het vertrek van Roxy met de erfenis van haar oma op zak, haar pogingen om het leven te vieren en naam te maken in de muziek, maar ook haar besef van de realiteit, wanneer het geld op is en alles om haar heen donker lijkt.

Zo in de eerste paar hoofdstukken maak je al uitgebreid kennis met Roxy, een ondernemende, enthousiaste, eigenwijze jonge vrouw wiens leven op het punt staat volkomen te veranderen. Door haar thuiskomst na zeven lange jaren, moet ze in een heel nieuwe situatie haar weg gaan vinden. Het is boeiend om te lezen hoe ze hiermee omgaat en waar ze tegenaan loopt.

terugkeer

Een ander belangrijk personage in het verhaal is haar zus Elena, die in alles het tegenovergestelde van Roxy is. Vastberaden, trouw en een harde werker zijn omschrijvingen die goed bij haar passen. Wanneer Roxy weer thuiskomt, lijken botsingen tussen hen dan ook onvermijdelijk. Maar daarin leer je tegelijkertijd Elena goed kennen, met zowel haar positieve als haar negatieve eigenschappen.

Doordat het verhaal lijkt op de gelijkenis uit de Bijbel, kan je al van te voren behoorlijk goed voorspellen hoe het verhaal af zou lopen. Het slot is dan ook niet echt verrassend en de situatie die in het verhaal is gebracht om aan het einde alles ten goede te keren, is wat makkelijk. Hierdoor mist wat volume, en blijft het ondanks de mooie dingen die gebeuren en de duidelijke boodschap van vergeving, wat aan de oppervlakte.

terugkeer

Al met al is Terugkeer van Robin Lee Hatcher op zich een boeiend verhaal, waarin zonder dat er al te veel nadruk op ligt, mooie lijnen getrokken worden met de gelijkenis van de verloren zoon. Die komt min of meer tot leven door het verhaal van Roxy en Elena. Tegelijkertijd moet je geen diepgravende roman verwachten als je aan dit boek begint, het is meer een warm verhaal voor even tussendoor.

3

Informatie

Oorspronkelijke titel: Return To Me
Auteur: Robin Lee Hatcher
Uitgeverij: Kok
Jaar van uitgave: 2010
ISBN: 9789059775688

Verzenden
User Review
0 (0 votes)
Geplaatst in: ***, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden mylemans marleen 22/01/2016

    deze voor mij niet heb nog zoveeeeel he ,ga hier mee passen ,maar niet met je mail he die wil ik blijven aankrijgen

  • Laat een reactie achter