Thuis bij de Amish – Daniëlle Heerens – *****

25/06/2015 | 3 reacties

Thuis bij de AmishPaardengetrappel klinkt in de verte, tussen de groene velden komt een zwarte koets tevoorschijn en de man glimlacht als hij voor zich kijkt. Drie meisjes, hand in hand. Hun paarse jurkjes dansen op en neer, een paar speelse krullen piepen onder hun kapjes vandaan. Ze hebben niets in de gaten, ze zijn op weg… naar huis.

‘Thuis bij de Amish’ biedt een kijkje in het leven van de mensen die zich ook wel de plain people noemen: eenvoud, nederheid en gelijkheid staan hoog in het vaandel. Ze trekken samen op, samen staan ze sterk, met het geloof in God als fundament.

In het kader van de Amish week op Wereldvanboeken.nl wil ik deze recensie wijden aan een boek waar de harten van Amish fans van overslaan. Want hoewel ‘Thuis bij de Amish’ geen roman is, is het wel een boek wat liefhebbers van Amish romans zeker moeten lezen. ‘Thuis bij de Amish’ neemt je namelijk mee in de Amish cultuur, waardoor je je even helemaal waant in het leven van eenvoud.

Thuis bij de Amish
‘Thuis bij de Amish’ is een zgn. full colour coffeetable boek, wat betekent dat het een boek vol mooie foto’s, korte teksten en een strakke vormgeving is. Een heel aantal pagina’s zijn gevuld met grote foto’s, die het leven van de Amish in beeld brengen. De beschrijvingen die je kent uit Amish romans, worden zo met beeld bevestigd. Tijdens het bekijken van de foto’s, ontdek je dat veel eruit ziet zoals je je altijd al voorstelde.

De paginagrote foto’s zijn voorzien van mooie Amish spreekwoorden. Quotes over het leven, eigenschappen en relaties, zetten je tijdens het bekijken en lezen van dit boek, aan het denken. Het zijn quotes waarin heel duidelijk de Amish overtuigingen doorklinken, waardoor je je niet alleen een beeld vormt van hun uiterlijke verschijningsvorm, maar juist ook van hun innerlijke overwegingen.

Thuis bij de Amish
Daarnaast wordt je door middel van korte teksten meegenomen in de levenswijze van de Amish. Er wordt uitgelegd hoe de Amish zijn ontstaan, welke taal ze gebruiken, hoe het huwelijks- en gezinsleven invulling krijgt, wat hun gewoonten zijn en nog veel meer. Allerlei aspecten van het leven in eenvoud komen aan bod en geven je een realistisch beeld van de Amish cultuur. De teksten zijn een perfecte aanvulling op de foto’s en spreekwoorden en maken zo het boek compleet.

‘Thuis bij de Amish’ is een fijn boek om je uren mee te vermaken. Want wanneer je alle teksten gelezen hebt, zijn er nog de foto’s en quotes om steeds weer uitgebreid te bekijken en over na te denken. Het boek geeft je door middel van de teksten, spreekwoorden, foto’s en verhalen een compleet beeld van de levensstijl van de Amish. Het is dan ook absoluut een aanrader voor wie geen genoeg kan krijgen van de Amish en het leven in eenvoud.

5

Samenvatting

Samensteller en redacteur: Daniëlle Heerens
Uitgeverij: Kok
Jaar van uitgave: 2015
ISBN: 9789043524810

Verzenden
User Review
5 (1 vote)

Dit boek heb ik ontvangen van Uitgeverij Kok.

Geplaatst in: *****, Recensies | Tags:
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Beantwoorden Ann s 25/06/2015

  Dit is toeval!
  Ik heb gisteren het boek besteld, kijk er naar uit!
  Ik laat binnenkort nog weten wat ik ervan vind… Groetjes ann

 • Beantwoorden mylemans marleen 26/06/2015

  ziet er erg interessesant uit liefs marleen

 • Beantwoorden mylemans marleen 10/12/2015

  dat herken ik maar al te goed heb een hele bibliotheek ,weet dat ik het nooit meer gelezen krijg ,maar ik geniet er elke dag van ,zoals men man 2 grote reizen per jaar maakt met dezelfde groep, gaat in juni naar canada ,daar koop ik boeken voor ,ook knutsel ik veel ,ben nu mini bibliotheken aan het maken ,mooi hoor ik geniet daar zo van ben altijd thuis ,ziekte ,veel ziekenhuis ,niet blijvend ,maar vele afspraken ,maar thuis alles boeken boeken ,boeken en nog maar bijkopen , deze ga ik morgen weer doorbellen naar mijn eigen winkel ,die besteld hem ook en voila ,ben zon goeie klant ,als mijn man op reis is en ik geraak erniet ,brengt jan ze met de fiets tot hier ,dan weet je genoeg he en beter een ongelezen bibliotheek dan geen alle boeken die ik lees schrijf ik in een boekje met punten ne ik plak er een klein sierplakkertje op , en geniet das mijn grote liefde en mijn geluk ,want als je ziek bent moet je er toch maar de moed in houden en dat doe ik door boeken en een lekkere geurkaars erbij en af en toe een decatje ,want gewonekoffie mag niet meer en geen lekkers va,ndaar dus ik geniet op mijn manier in BOEKEN?BOEKEN BOEKEN

 • Laat een reactie achter