Tot het uiterste – Harry Kraus – *****

30/05/2015 | 0 reacties

Tot het uitersteRebecca Jackson is een wetenschapper die onderzoek doet naar kunstmatig bloed. Als het haar lukt om dit kunstbloed op de markt te brengen, is dat een medische doorbraak van ongekende omvang. En ze is er zo dichtbij. Maar dan beseft Rebecca wat er de oorzaak van is dat ze zo wonderbaarlijk snel vooruitgang boekt met haar medische onderzoek. Ze komt voor een onmogelijke keuze te staan … met zeer korte bedenktijd.

En er staat meer op het spel dan alleen de roem die haar onderzoek kan brengen. Een vreselijke gebeurtenis uit haar jonge jaren komt terug in haar leven. Een ongeluk waarvan ze de gevolgen al jaren weg smeert. Letterlijk. Leugens die koste wat het kost verborgen moeten blijven. Vindt Rebecca wijsheid en geloof om de juiste keuze te maken? De klok tikt.

Ze is er bijna. Wetenschapper Rebecca Jackson werkt al tijden aan haar onderzoek naar kunstbloed. En de doorbraak ervan komt steeds dichterbij. Maar als Rebecca beseft wat daar de oorzaak van is, weet ze dat ze een onmogelijke keuze moet maken. Tegelijkertijd is daar Noah, haar liefde van vroeger, die het verleden terug brengt. Zal ze ondanks alles wat er speelt op tijd haar doel bereiken en de juiste keuze kunnen maken?

tot het uiterste

‘Tot het uiterste’ is tot in details een medische roman. Je wordt meegenomen in een wetenschappelijke wereld, vol ingenieuze begrippen. De zoektocht van Rebecca naar kunstbloed, vertelt over hemoglobinemoleculen, hydrogel, chemische verbindingen en kernspinresonantie. Woorden en onderwerpen die ervoor zorgen dat je scherp blijft tijdens het lezen. Je wordt geprikkeld om moeite te doen om het, voor Rebecca, zo belangrijke proces te blijven volgen.

Rebecca is een bijzondere, sterke en intrigerende vrouw. Het verleden, wat ze nooit helemaal achter zich heeft kunnen laten, heeft haar gevormd tot de vrouw die ze nu is. Haar onderzoek om kunstbloed te kunnen produceren, is haar persoonlijke strijd geworden en houdt je vanaf het begin tot het einde geboeid. De ingrijpende beslissingen die ze neemt wanneer ze voor onmogelijke keuzes komt te staan, zijn beklemmend, onvoorstelbaar en ontzagwekkend.

tot het uiterste

Daarnaast loopt het verleden als een rode draad door het verhaal, doordat haar jeugdliefde Noah weer in haar leven komt. Een vreselijke gebeurtenis uit het verleden, houdt allerlei mensen nog in zijn greep en brengt op verschillende manieren spanning in het verhaal. Alle gebeurtenissen in het verhaal zijn met elkaar verbonden en zorgen ervoor dat je steeds door blijft lezen.

De terugkeer van Noah in het leven van Rebecca maakt het boek een roman, maar zeker niet zomaar romantisch. Hun verhouding en de gesprekken tussen hen zijn voldoende om te ontdekken wat er precies tussen hen speelt, maar zijn niet de hoofdlijn. Wel maakt hun diepe, bijzondere relatie de impact van Rebecca’s keuzes nog groter.

tot het uiterste

‘Tot het uiterste’ is een bijzondere roman, in allerlei opzichten. De ingewikkelde processen in het onderzoek naar kunstbloed, vormen echt een uitdaging. Daarnaast heeft de relatie tussen Rebecca en Noah diepte en maken Rebecca’s keuzes grote indruk. Wanneer je op zoek bent naar een sterk, boeiend en indrukwekkend verhaal wat je niet zomaar los laat, is ‘Tot het uiterste’ van de chirurg, schrijver en zendeling Harry Kraus absoluut een aanrader.

5

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: Lip Reading
Auteur: Harry Kraus
Uitgeverij: De Banier
Jaar van uitgave: 2015
ISBN: 9789462781870

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Dit boek heb ik ontvangen van Uitgeverij De Banier.

Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: ,
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter