De trouwkapel – Rachel Hauck – ***** + Winactie!

10/04/2017 | 8 reacties

De trouwkapel

– Winactie gesloten –

Zestig jaar geleden bouwde Jimmy Westbrook met zijn eigen handen een trouwkapel voor zijn grote liefde Colette. Zij verdween, maar de kapel bleef, als een monument van ware liefde en een plaats voor al hun herinneringen. Nu heeft hij van een makelaar een bod gekregen voor het land waarop de kapel staat. Is dit het moment om het verleden te laten gaan?

Fotografe Taylor Branson vertrekt naar New Yorkom naam te maken en te ontsnappen aan haar familiegeschiedenis. Maar dan duiken er een brief en een oude foto op van haar grootmoeder en krijgt ze de opdracht om een oude trouwkapel te fotograferen. Dat vormt het begin van een zoektocht naar een groot familiegeheim – en haar eigen geluk. Kan ze Jimmy overtuigen dat de kapel het redden waard is?

Deze nieuwste roman van Rachel Hauck laat je kennismaken met de sociale, getalenteerde, ondernemende Taylor Branson. Ze bouwt hard aan haar carrière als fotografe, hoewel haar huwelijk van zes maanden met haar jeugdliefde Jack ondertussen steeds verder lijkt af te breken. Maar juist het feit dat ze al getrouwd is – dus geen vrijgezelle, jonge vrouw die verliefd wordt op een knappe man – en de liefde toch een grote rol speelt in het verhaal, maakt dit boek origineel.

de trouwkapel

Tegelijkertijd leer je ook Jimmy Westbrook kennen, een sympathieke oude man die zestig jaar geleden een prachtige trouwkapel bouwde voor zijn grote liefde Colette, die verdween voordat hij af was. De jaren zijn voorbijgevlogen, de liefde is nooit meer teruggekomen en dus besluit Jimmy de kapel te koop te zetten. Wanneer Taylor de opdracht krijgt om de trouwkapel van Jimmy te fotograferen voor een tijdschrift, reist ze af naar haar geboorteplaats en komen op een hele soepele en tegelijkertijd bijzondere manier diverse verhaallijnen samen.

Je leest namelijk niet alleen het verhaal van Taylor en Jimmy in het heden, je wordt ook meegenomen naar zestig jaar eerder, toen de liefde tussen Colette en Jimmy opbloeide en verloren ging. Hierdoor leer je de personages goed kennen en leef je met hen mee in alles wat er in hun levens gebeurd. In de wisselende verhaallijnen komen het verleden, verborgen geheimen en liefde tot leven, waardoor je tot het einde geboeid blijft.

de trouwkapel

Ook de ontwikkelingen tussen Taylor en Jack boeien, omdat je van beiden leest hoe ze willen dat hun huwelijk slaagt, terwijl ze maar niet bij elkaar lijken kunnen te komen. Het laat je stil staan bij de mooie, maar ook lastige kanten van oprechte liefde en hoe groot de invloed van het verleden kan zijn op het heden.

Met De trouwkapel is Rachel Hauck er weer in geslaagd een boeiend, afwisselend, veelzijdig en romantisch verhaal te schrijven waarin de liefde een grote rol speelt. Tijdens het lezen voel je je betrokken bij de sympathieke personages, dompel je je onder in hun moeilijkheden en zweef je met hen mee op de wolken van romantiek. Dit alles maakt De trouwkapel een adembenemend, liefdevol verhaal waarvan je tot de laatste letter heerlijk kan genieten.

Winactie!

Wil jij dit boek heel graag lezen? Doe dan mee met de winactie en maak kans op een exemplaar! Like hiervoor de Facebookpagina van Wereldvanboeken.nl en deel de foto. De winactie sluit op zaterdag 15 april om 12.00 uur.

5

Informatie

Oorspronkelijke titel: The Wedding Chapel
Auteur: Rachel Hauck
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2017
ISBN: 9789029726474
de trouwkapel

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Dit boek heb ik ontvangen van uitgeverij Kok.

Geplaatst in: *****, Recensies, Winacties | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Beantwoorden jannie 10/04/2017

  graag doe ik mee aan de win aktie De trouwkapel hij lijkt mij schitterend en boeiend tot de laatste letter,,,

 • Beantwoorden Catharina 10/04/2017

  Ik heb ‘m al aangeschaft maar nog niet gelezen. Ik krijg er nu wel heel veel zin in om daar aan te beginnen !!
  Moest ik er nog één winnen, dan geef ik hem aan iemand cadeau. :)

 • Beantwoorden Myriam 10/04/2017

  Bij deze waag ik mijn kans om dit prachtige boek ❤ te winnen

 • Beantwoorden Annelies Thierry 10/04/2017

  Ik doe graag mee, zou een leuk verjaardags cadeautje zijn :-)

 • Beantwoorden Thorinda 10/04/2017

  Zie mijn mail leanne

 • Beantwoorden Lena 13/04/2017

  Ben heel benieuwd en heb dus ook een poging om te winnen gewaagd!

 • Beantwoorden Marleen 17/05/2017

  Wat een GE-WEL-DIG boek lijkt me dit! De eerste indruk is super, voor mij een dik 5 sterren boek! Heerlijk om me zo tijdens deze warme dagen in de hoofdpersoon te verplaatsen! Ik doe heel graag mee!!

 • Beantwoorden Marleen 17/05/2017

  Sorry, mijn reactie was voor de winactie van het boek liefde onder de hamer bedoelt! Maar ik krijg hem hier niet verwijdert!

 • Laat een reactie achter