Tussen plantages en magnolia’s – Elizabeth Musser e.a. – ****

11/04/2016 | 3 reacties

tussen plantages en magnolia'sLiefde zonder voorbehoud – Elizabeth Musser
Emily heeft een groot geheim: ze is verliefd op de opzichter van de plantage van haar familie. Een andere man verklaart haar intussen de liefde en ze realiseert zich dat geheimen soms bewaard moeten blijven om je geliefden te beschermen.

Dromen van thuis – Tamera Alexander
Savannah heeft er alles voor over om nog eens terug te keren naar haar ouderlijk huis. Als de nieuwe eigenaar, Aidan, iemand zoekt om het huis op te knappen, grijpt ze haar kans. Lukt het haar de doos te vinden die haar vader er tijdens de oorlog verstopte?

Oprecht van hart – Dorothy Love
Abigail weet wat er van haar wordt verwacht: trouwen met haar verre neef zodat de plantages van hun families worden verenigd. Maar haar hart behoort aan iemand anders toe. Een afschuwelijk ongeluk dwingt haar een keuze te maken.

Hoop op herstel – Shelley Gray
Zeven jaar geleden werd Russell bedrogen door de twee belangrijkste vrouwen in zijn leven. Nu keert hij terug naar huis, maar is het niet al te laat om het bij te leggen met zijn moeder en het hart te winnen van zijn jeugdliefde?

Tussen plantages en magnolia’s is een boek waarin vier historische novelles zijn gebundeld. Elizabeth Musser, Tamera Alexander, Dorothy Love en Shelley Gray hebben alle vier hun aandeel geleverd en elk een kort liefdesverhaal geschreven met als decor de Amerikaanse Burgeroorlog en de afschaffing van de slavernij.

tussen plantages en magnolia's

Het boek bevat in totaal 350 pagina’s, ieder verhaal telt er dus zo’n 80. Dat betekent dat in relatief weinig pagina’s karakters moeten worden uitgewerkt, spanning moet worden opgebouwd en verhaallijnen moeten worden uitgewerkt. Hoewel het jammer is dat je de korte verhalen uit leest, is het fijne aan een boek als Tussen plantages en magnolia’s dat je vier keer in een verhaal kan duiken, steeds weer nieuwe, fijne mensen kan ontmoeten en vier keer de liefde kan beleven.

In Liefde zonder voorbehoud ontmoet je de dromerig Emily die stiekem al een hele tijd verliefd is op de donkere opzichter van hun plantage. En dat is een situatie die haar in moeilijke omstandigheden kan brengen. Savannah uit Dromen van thuis, die je kan kennen als bijfiguur in Op weg naar haar hart,  is juist met heel andere zaken bezig, namelijk de door haar vader verstopte doos in haar ouderlijk huis. De verhalen van deze twee verschillende vrouwen met verschillende dromen, zijn boeiend en romantisch.

tussen plantages en magnolia's

Ook Abigail uit Oprecht van hart heeft kennisgemaakt met de liefde en weet daarom goed wat ze wil. Omdat haar wens niet overeenstemt met die van haar vader is al vanaf het begin te voorspellen dat dit moeilijkheden gaat geven. Als afwisseling daarop speelt in Hoop op herstel een man de hoofdrol, en wel een intrigerende, ietwat foute man met een moeilijk verleden. Hoewel deze twee verhalen wat voorspelbaar en iets minder goed uitgewerkt zijn dan de eerste twee, is ook hierin de romantiek niet vergeten.

Al met al vormt Tussen plantages en magnolia’s met de vier novelles rondom hetzelfde thema een boeiend en afwisselend geheel. Elke auteur heeft zijn eigen schrijfstijl en dat is in de verhalen terug te vinden. Daarnaast draait elk verhaal eigenlijk om de liefde en dus is de romantiek in iedere novelle duidelijk voelbaar. Dat samen met de verscheidenheid aan verhalen maakt dat dit boek veel liefhebbers van historische romans wel zal aanspreken.

4

Informatie

Oorspronkelijke titel: Among the Fair Magnolias
Auteurs: Elizabeth Musser, Tamera Alexander, Dorothy Love, Shelley Gray
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2016
ISBN: 9789029724807
tussen plantages en magnolia's

Verzenden
User Review
0 (0 votes)
Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Beantwoorden mylemans marleen 12/04/2016

  deze schrijfster heb ik niets van ,ik ga passen ,er zijn er nu weer 4 in bestelling vandaar,en moet nog veel bijlezen ,maar alle boeken en mail vind ik goed bedankt nog eens ,heb saterday mail niet ontvangen ???? veel liefs

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 12/04/2016

   Dan heb je nog heel wat te lezen! ;) En het klopt dat je geen update van het zaterdagartikel hebt ontvangen. Ik heb het op het moment behoorlijk druk, dus ik heb het aantal berichten weer even teruggebracht naar twee per week, op maandag en donderdag.

 • Beantwoorden Ann s 13/04/2016

  Deze ga ik aan mij voorbij laten gaan, bedankt weer voor de recensie!

 • Laat een reactie achter