Uit het archief #1

15/07/2015 | 0 reacties

uit het archiefOndertussen bestaat Wereldvanboeken.nl 1,5 jaar een zijn er al meer dan 100 recensies op te vinden. Speciaal voor deze periode, waarin je voor je vakantie misschien wel in de bibliotheek op zoek gaat naar mooie boeken om mee te nemen, zet ik een aantal recensies uit het archief voor je op een rijtje. Misschien heb je ze al wel gelezen, misschien nog niet. Kijk maar mee en laat je inspireren!

Januari 2014
uit het archiefEen sluier van parels – MaryLu Tyndall
In 1811 is Charleston, West Virginia, een stad vol immigranten. Een van hen is Adalia, een weggelopen slavin die een baan heeft gevonden als doktersassistente. Ze prijst zichzelf gelukkig dat haar huid zo licht is dat niemand haar werkelijke afkomst vermoedt.
Als Morgan, de zoon van een rijke plantage-eigenaar, zijn oog op haar laat vallen en haar introduceert in zijn wereld vol glamour, staat Adalia in tweestrijd. Ze wil niets liever dan zich door Morgan laten meevoeren, maar vindt het een vreselijke gedachte dat ze zich te midden van slavendrijvers bevindt. Bovendien zijn veel vrouwen jaloers en achterdochtig. Wat als haar geheim ontdekt wordt?

Oorspronkelijke titel: Veil of Pearls / Uitgeverij: Voorhoeve / Jaar van uitgave: 2013 / ISBN: 9789029721813 / Klik hier voor de recensie

Februari 2014
uit het archiefEen blijvende indruk – Tamera Alexander
Claire Laurents diepste verlangen is om iets te schilderen dat haar bekendheid en waardering zal opleveren. Maar haar vader staat erop dat ze als kopiïst zal werken. Als vervalser. Wanneer Claire zich gedwongen voelt om haar thuis te ontvluchten, ontmoet ze advocaat Sutton Monroe, die haar zijn vriendelijkheid toont door haar niet aan te geven. Maar wanneer hij later weigert om haar te hulp te komen, vreest ze dat ze hem verkeerd heeft ingeschat.
Wanneer Claire contacten krijgt in de betere kringen van Nashville, gelooft ze dat haar droom om een blijvende indruk te maken werkelijkheid kan worden – maar natuurlijk alleen wanneer haar verleden verborgen blijft.

Oorspronkelijke titel: A Lasting Impression  / Uitgeverij: Van Wijnen / Jaar van uitgave: 2012 / ISBN: 9789051944433 / Klik hier voor de recensie

Maart 2014
Zwijgen is goud – Deeanne Gistuit het archief

Texas. 1904. Agent Luke Palmer probeert undercover een gevaarlijke bende op te rollen. Vermomd als monteur klimt hij in telefoonpalen, terwijl hij de omgeving afspeurt naar mogelijke schuilplaatsen en verdachte mensen. Maar hij heeft niet door dat een ander paar ogen hém in de gaten houdt.
Telefoniste Georgie Gail bestudeert vogels in haar vrije tijd. Maar op een dag vangt haar kijker wel een heel vreemde vogel: haar technische collega, gewapend en ver van ook maar enige telefoonlijn. Om haar ervan te overtuigen dat hij geen kwaad in de zin heeft, moet Luke zijn geheim prijsgeven. Maar als Georgie haar mond niet houdt, loopt ze groot gevaar.

Oospronkelijke titel: Love on the Line / Uitgeverij: Voorhoeve / Jaar van uitgave: 2012 / ISBN: 9789029706834 / Klik hier voor de recensie

April 2014
uit het archiefDe appelboomgaard – Denise Hunter
Josie’s zus Laurel denkt dat Josie na al die jaren van afwezigheid terug naar huis komt om te helpen met de appeloogst. Haar zwager Nate gaat ervan uit dat Josie haar hoogzwangere en overwerkte zus Laurel wil overhalen om de boomgaard te verkopen. De nieuwe manager van de boomgaard, Grady, ziet in Josie alleen maar problemen – met een hoofdletter P.
Ze hebben het allemaal bij het juiste eind, maar ze hebben het ook totaal mis. Niemand weet wat Josie daadwerkelijk dreef om weer thuis te komen. Ze is nooit eerder teruggekomen, zelfs niet voor de begrafenis van haar vader. Niemand weet waarom ze zichzelf zo hard pusht en waarvoor ze op de vlucht is. En niemand, zelfs Josie niet, is klaar voor de verrassende vrucht die ze zal plukken.

Oorspronkelijke titel: Sweetwater Gap / Uitgeverij: Kok / Jaar van uitgave: 2012 / ISBN: 9789059774759 / Klik hier voor de recensie

Mei 2014
Met hart en ziel – Karen Kingsburyuit het archief
Toen Cory zes jaar oud was, overleed zijn alleenstaande moeder Amy. Haar beste vriendin Megan nam de zorg voor de jongen op zich. Nu, twee jaar later, wil Megan Cory graag adopteren. Om dat mogelijk te maken, moet zijn biologische vader eerst afstand van hem doen. Maar wie is Cory’s vader? Daarover heeft Amy nooit met Megan gesproken. Cory zelf is ervan overtuigd dat de beroemde footballspeler Aaron Hill zijn vader is, maar niemand wil hem geloven. Daarom schrijft hij Aaron een brief, met grote gevolgen…
Aaron heeft alles wat hij zich maar wensen kan. Zijn succesvolle carrière heeft hem een leven van luxe gebracht: zijn knappe verschijning trekt overal de aandacht. Miljoenen fans volgen elke stap die hij zet. Toch knaagt er diep van binnen iets bij hem. Kan een achtjarige jongen hem helpen zijn leven inhoud te geven?

Oorspronkelijke titel: Between Sundays / Uitgeverij: Voorhoeve / Jaar van uitgave: 2008 / ISBN: 9789029718752 / Klik hier voor de recensie

Heb jij deze boeken al gelezen? Wat vond je ervan? Of gaan ze op je lijstje van nog te lezen boeken?

Geplaatst in: Overig | Tags: ,
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter