Uit het archief #2

07/04/2016 | 0 reacties

uit het archiefOndertussen bestaat Wereldvanboeken.nl al ruim 2 jaar een zijn er bijna 200 recensies op te vinden. Omdat je er misschien wel een heel aantal nog niet gelezen hebt, zet ik in dit artikel een aantal recensies uit het archief voor je op een rijtje. Kijk maar mee en laat je inspireren!

De vroedvrouw – Jolina Petersheimuit het archief
1995. Beth Winslow heeft net de middelbare school afgerond en besluit draagmoeder te worden voor haar leraar en zijn vrouw. Als blijkt dat het kind mogelijk een afwijking heeft, vragen de ouders haar abortus te plegen. Beth vlucht de stad uit en zoekt onderdak bij Hopen Haus, een opvanghuis van de mennonieten voor ongetrouwde moeders.
2014. Rhoda, hoofd van het opvanghuis Hopen Haus, heeft al vele kinderen geboren zien worden. Maar nog steeds voelt ze bij elke aanblik van moeder en kind de pijn van een oud litteken. Heden en verleden komen samen als de tienermoeder Amelia bij haar aanklopt.
Klik hier voor de recensie.

uit het archiefLetitia’s appelboom – Jane Kirkpatrick
Letitia bezit een document van onschatbare waarde – een papier dat bewijst dat ze niet langer een slavin is. Een levensreddend geschenk voor een zwarte vrouw alleen. De blanken beschouwen haar weliswaar nog steeds niet als een mens, maar met haar documenten kan ze in elk geval bewijzen dat ze vrij is.
Lezen kan Letitia niet. Toch vertrouwt ze op deze papieren – net zoals ze Davey Carson begint te vertrouwen, een Ierse boer die wil dat zij met hem meegaat naar het westen.
De reis is levensgevaarlijk, maar Letitia vindt steun in haar vriendschap met de blanke doktersvrouw Nancy, van wie de tocht een gruwelijke tol eist.
Eenmaal aangekomen in het zogenaamd vrije Oregon ondervindt Letitia dat ook een officieel document haar niet kan redden van de wreedheid van mensen. Noodgedwongen gaat ze een lange weg die haar uiteindelijk zal leren hoe ze werkelijk vrij kan zijn.
Klik hier voor de recensie.

Gedragen door liefde – Kim Vogel Sawyeruit het archief
Gedreven door haar rotsvaste geloof, haar moeilijk jeugd en een hart vol mededogen, is Caroline Lang gaan werken voor de Labor Commissie, een organisatie die de werkomstandigheden in fabrieken en werkplaatsen inspecteert. Als zich een verdacht ongeluk voordoet in de wereldberoemde Dinsmore chocoladefabriek, gaat Caroline undercover als fabrieksmedewerker om de omstandigheden rond het overlijden van haar collega te onderzoeken, zijn opdracht af te maken en haar persoonlijke strijd tegen kinderarbeid voort te zetten.
Oliver Dinsmore, erfgenaam van de Dinsmore dynastie, voert zijn eigen onderzoek uit. Ook hij doet zich voor als een gewone werknemer, maar dan om het reilen en zeilen van de fabriek van binnenuit te leren kennen, voordat hij de teugels overneemt van zijn vader.
Er vormt zich een hechte band tussen Ollie en Carrie, maar de spanningen lopen hoog op als hun meningen over de rol van kinderen in de fabriek lijnrecht tegenover elkaar blijken te staan. Het wordt nog ingewikkelder om hun ware identiteit te verbergen als er drie kinderen op hun pad komen die in grote nood verkeren.
Als alles boven tafel komt, zal de waarheid dan een eind maken aan hun ontluikende liefde?
Klik hier voor de recensie.

uit het archiefDrijfhout – Denise Hunter
Orde, dat is wat Meredith wil. En rust. Beide kan ze wel vergeten als ze ontdekt dat haar vader is overleden en dat zij voogdijschap krijgt over zijn drie andere kinderen.
Ze reist naar het eiland Nantucket om voor de drie te zorgen tot hun oom terug is en hij het stokje kan overnemen. De kinderen wonen in een vervallen bed & breakfast die in deze staat absoluut onverkoopbaar is. Meredith schakelt een klusjesman in, Jake, die meer voor haar kan betekenen dan alleen maar een paar handige handige handen. Maar wil ze dat wel?
Klik hier voor de recensie.

Schrijfster aan het Perzische hof – Tessa Afsharuit het archief
De Joodse Sara is een slimme jonge vrouw. Ze kan goed rekenen en heeft zichzelf lezen en schrijven geleerd. Maar als vrouw in de tijd van het Perzische Rijk heeft ze weinig aan deze kwaliteiten. Toch krijgt ze de kans om haar talenten te benutten wanneer haar neef Nehemia haar een baan aanbiedt als secretaris van koningin Damaspia.
Sara aarzelt even, maar grijpt dan het aanbod van Nehemia met beide handen aan en stort zich vol passie op het werk. Haar talent valt op, maar dat heeft een keerzijde: ze komt in aanmerking als huwelijkskandidate voor Darius, de neef van de koningin. Sara verliest haar baan en wordt gedwongen te trouwen. Haar toekomstige echtgenoot is een man die alleen maar met de verbintenis instemt uit verplichting. Tenminste, dat denkt Sara.
Klik hier voor de recensie.

En, had jij deze recensies al gelezen?

Geplaatst in: Overig | Tags: ,
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter