Uit het archief #3

17/07/2017 | 0 reacties

uit het archiefOndertussen bestaat Wereldvanboeken.nl al ruim 3 jaar en zijn er al zo’n 250 recensies op te vinden. Omdat je misschien er wel een heel aantal nog niet gelezen hebt, zet ik in dit artikel een aantal recensies uit het archief voor je op een rijtje. Kijk maar mee en laat je inspireren!

Dochters van de kust – Lynn Austinuit het archief
Holland, Michigan, 1897. De Nederlandse immigrante Geesje de Jonge blikt terug op haar aankomst in Amerika, vijftig jaar geleden. Diep verborgen gevoelens en herinneringen komen boven, zoals die aan haar ware liefde. Verderop neemt de 22-jarige Anna Nicholson een kamer in een luxe resort om de breuk met haar verloofde te boven te komen. Een storm roept herinneringen op aan een oude nachtmerrie uit haar kindertijd, en doet haar twijfelen aan haar toekomstdromen. Ze raakt bevriend met een student die wat bijverdient in het hotel en stort haar hart bij hem uit. Zowel Geesje als Anne heeft geen idee van de verrassing die hun te wachten staat voor het einde van de zomer.
Klik hier voor de recensie.

uit het archiefMet andere ogen – Kate Breslin
Het is de lente van 1917. Heel Londen is in de greep van de Eerste Wereldoorlog en leeft mee met de duizenden jongemannen die hun land dienen in de frontlinies. Jack Benningham, de erfgenaam van Stonebrooke, weigert dienst wegens gewetensbezwaren. Maar dat betekent niet dat hij zich niet voor zijn land inzet. Met zijn wilde reputatie en sociale status als dekmantel spoort hij in het geheim Duitse spionnen op Engels grondgebied op.
De bevoorrechte Grace Mabry wordt verblind door vaderlandsliefde en zorgen om haar broer, die in de frontlinie vecht en is daarom bereid alles te doen voor haar land. Ze werkt zich naar binnen bij een chique gemaskerd bal en deelt daar witte veren uit aan de lafaards die dienst weigeren – ook aan Jack. Ze kan niet voorzien wat ze daarmee allemaal in gang zet..
Klik hier voor de recensie.

De vrouw des huizes – Laura Frantzuit het archief
1783. Tot vreugde van Sophie Menzies, die financieel aan de grond zit, is de Amerikaanse Revolutie eindelijk voorbij. Als haar buurman generaal Seamus Ogilvy terugkeert naar Tall Acre, hoopt ze dat er betere tijden zullen aanbreken. De generaal is weduwnaar en naarstig op zoek naar een moeder voor zijn dochtertje Lily Cate. Gezien haar penible situatie, stemt Sophie in met Seamus’ huwelijksaanzoek en voor even lijkt dat de beste oplossing voor allebei. Maar als er een vrouw opduikt die een geschiedenis met de generaal heeft, wordt het geluk van de kersverse familie sterk op de proef gesteld.
Klik hier voor de recensie.

uit het archiefWater en vuur – Jody Hedlund
1865, Windmill Point, Michigan.  Na het overlijden van haar vader neemt Caroline Taylor het werk in zijn vuurtoren met succes waar. Maar als vrouw mag ze het werk niet blijven doen. Het is slechts een kwestie van tijd voordat er een nieuwe wachter wordt aangewezen en ze de vuurtoren moet verlaten  – zonder een plek om naar toe te gaan. Als oorlogsveteraan Ryan Chambers de post krijgt toegewezen, spreekt het idee van een geïsoleerde plek waar hij zijn zorgen kan wegdrinken hem wel aan. Maar hij heeft buiten de pittige en prachtige vrouw gerekend die niet van plan is haar baan en thuis op te geven. Als snel blijkt dat de gewonde Ryan het werk fysiek niet aan kan en Caroline heeft medelijden met hem. Kunnen ze hun angsten en pijn achter zich laten om vooruit te kijken, naar een toekomst vol van hoop… en wie weet, liefde?
Klik hier voor de recensie.

De erfgename van Winterwood – Sarah Ladduit het archief
Engeland, 1814. Amelia Barret, de erfgename van een oud landgoed, belooft haar stervende vriendin dat zij voor haar dochtertje Lucy zal zorgen. Daarmee haalt ze zich echter de woede van haar familie en vooral van haar verloofde Edward op de hals. Amelia ziet nog maar één oplossing: ze moet trouwen met de vader van het kind, kapitein Graham Sterling, een man die ze nog nooit heeft ontmoet.
Graham is geschokt door het onverwachte en brutale aanzoek van Amelia. Hoe durft ze? Toch beseft hij dat hij haar maar beter te vriend kan houden. Iemand zal immers voor de kleine Lucy moeten zorgen als hij straks weer op zee is. Maar dan wordt Lucy ontvoerd. De enige aanwijzing die Graham en Amelia vinden is een slordig geschreven briefje waarin om losgeld wordt gevraagd.
Klik hier voor de recensie.

En, had jij deze recensies al gelezen?

Geplaatst in: Overig | Tags: ,
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter