Ver van huis – Charles Martin – *****

09/10/2017 | 3 reacties

ver van huisOp zijn achttiende verlaat singer-songwriter Cooper O’Connor het huis van zijn vader voorgoed, op naar een glanzende muziekcarrière. Tenminste, dat verwacht hij. Maar algauw is hij alles kwijt. Na vijf moeizame jaren wordt hij verliefd op een vrouw en haar prachtige stem. Hun vriendschap groeit, maar voor hij zijn liefde kan bekennen wordt hem een misdaad in de schoenen geschoven, schiet iemand hem neer en laat hem achter in een brandend huis. Wonder boven wonder overleeft hij, maar zijn stem is voor altijd beschadigd: hij zal nooit meer zingen.

Cooper keert terug naar de bergen van Colorado. Daar hoopt hij antwoorden te vinden op zijn vragen. Op vergeving en verzoening met zijn vader is geen kans meer, maar hij besluit zijn gave in te zetten om anderen te helpen, hopend dat er op een dag bevrijding komt.

In Ver van huis vertelt Charles Martin het verhaal van de verloren zoon, maar op een hele nieuwe manier, tegen een bijzonder, muzikaal decor. De zoon in het verhaal is Cooper O’Connor, zoon van een veldprediker die in de loop der jaren steeds meer mensen trekt met zijn boodschap over zonde en genade. Maar die boodschap blijkt voor Cooper niet genoeg te zijn, hij verlaat zijn vader en gaat op jacht naar een succesvolle muziekcarrière.

ver van huis

Door het verhaal, waarin Cooper terugblikt op zijn verleden en je tegelijkertijd ook leest over zijn huidige leven, leer je hem goed kennen. Je wordt meegenomen in zijn bijzondere verhaal, waardoor zijn persoonlijkheid, keuzes en dromen tot leven komen. Daarnaast krijg je door zijn ogen een inkijkje in de harde, veeleisende muziekwereld van Nashville.

Muziek is in dit verhaal heel belangrijk. Het is van grote invloed op de levens van de personages, de keuzes die ze maken en de mensen die ze ontmoeten. Je voelt tijdens het lezen het muzikale talent van de personages bijna van de pagina’s spatten. En het is interessant om te lezen over de nummers die gezongen worden, hoe er albums gemaakt worden en mensen geraakt worden door de muziek.

ver van huis

Maar ondanks dat muziek een grote rol speelt in het verhaal, is er een ander onderwerp waar het echt allemaal om draait, namelijk vergeving. En hoewel de manier waarop vergeving blijkt en geschonken wordt anders is dan verwacht, is de boodschap van Gods genade in het verhaal niet te missen. Dat, samen met de boeiende, levendige personages en bijzondere gebeurtenissen, maakt dat Ver van huis je raakt en niet snel meer los laat.

5

Informatie

Oorspronkelijke titel: Long Way Gone
Auteur: Charles Martin
Uitgeverij: Kok
Jaar van uitgave: 2017
ISBN: 9789029726412
ver van huis

Verzenden
User Review
0 (0 votes)
Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Beantwoorden Catharina 09/10/2017

  Ik ga er zometeen in beginnen. Hoop dat ik ‘m ook 5 sterren vind. :-) Maar dankzij jouw recensie heb ik er in elk geval extra veel in zin !

 • Beantwoorden Tamara 10/10/2017

  Deze gaat op mijn verlanglijstje.
  Groetjes tamara

 • Beantwoorden Ann s 11/10/2017

  Deze ga ik aan mij voorbij laten gaan, groetjes ann

 • Laat een reactie achter