Verbonden – Karen Kingsbury – ****

01/05/2014 | 0 reacties

verbondenKaty Hart kijkt uit naar de mooiste dag van haar leven: ze gaat trouwen met Dayne Matthews. Maar terwijl de voorbereidingen voor het huwelijk in volle gang zijn, ontvangt ze tragisch nieuws over haar aanstaande echtgenoot. Samen met de familie Baxter reist Katy naar Los Angeles om dicht bij Dayne te kunnen zijn.

Brutale paparazzi achtervolgen Dayne, waardoor hij frontaal op een bestelwagen botst. In kritieke toestand wordt hij naar het ziekenhuis gebracht, waar hij moet vechten voor zijn leven.

Terwijl Dayne in coma ligt, probeert Luke Baxter zijn familie tegen de opdringerige journalisten te beschermen. Ondertussen wordt hij geplaagd door jaloezie. Kan hij zijn gevoelens opzij zetten en Katy en Dayne een nieuwe kans op geluk gunnen?

Verbonden
Het vijfde deel in de serie over Dayne Matthews neemt je mee naar een academisch ziekenhuis in Los Angeles waar Dayne vecht voor zijn leven. Juist op het moment dat het voelt alsof Dayne zijn leven op de rit heeft, wordt alles wreed verstoord door een ernstig ongeluk. Katy, die druk bezig is met de voorbereidingen voor een bruiloft aan het meer in Bloomington en die zelfs een huis voor hen samen heeft gekocht, vliegt direct met John Baxter en zijn dochter Ashley naar Los Angeles. Daar blijft ze bij hem, ondanks dat alles hopeloos lijkt..

Terwijl Dayne vecht voor zijn leven, worstelt Luke met zijn gevoelens voor zijn broer. Luke lijkt verblind door jaloezie en beseft niet dat zijn opmerkingen tegen de pers grote gevolgen kunnen hebben. Voordat hij ontdekt dat hij moet veranderen, komt zelfs zijn huwelijk onder zware druk te staan..

verbonden

Mijn mening
‘Verbonden’ is het vijfde en laatste deel in de serie over Dayne en Katy. Door de verhaallijnen uit de voorgaande delen, weet je dat na dit boek het verhaal klaar zal zijn. Dit heeft als gevolg dat je dit boek snel uitleest, omdat je wil weten hoe het verhaal precies afloopt. Of eigenlijk, of het afloopt zoals je had verwacht. Want net zoals de vorige boeken is ook dit deel weer redelijk voorspelbaar.

Je weet dat de boeken van Karen Kingsbury altijd een goed einde hebben, ondanks de moeilijkheden die in het verhaal naar voren komen. En daarom kan je al wel een beetje voorspellen hoe ‘Verbonden’ afloopt. Maar ondanks dat is het toch de moeite waard om met dit boek de serie uit te lezen.

‘Verbonden’ gaat voornamelijk over Dayne en Katy, over Luke Baxter en over zijn zus Ashley. Dat in dit verhaal ook Luke een redelijk grote rol speelt, is goed voor de afwisseling. In alle delen kwam de familie Baxter wel veel naar voren, maar dit ging dan voornamelijk over John en Ashley die beiden erg positief tegenover Dayne stonden. Het is daarom interessant om in ‘Verbonden’ meer te lezen over Luke en zijn gevoelens ten opzichte van Dayne. Zijn gevoelens zijn namelijk heel menselijke en realistisch beschreven, waardoor je hem goed begrijpt.

verbonden

Ook in dit verhaal blijkt, dat het geloof in God erg belangrijk is in de levens van Dayne, Katy en de familie Baxter. Katy mag Gods kracht ervaren, terwijl ze vol zorgen aan het bed van haar verloofde zit. John kan, door middel van brieven die zijn overleden vrouw Elizabeth voor haar dood geschreven heeft, Gods liefde en menselijke liefde uitdragen naar de mensen om hem heen. Ashley mag zich met hulp van God en heel veel mensen om haar heen inzetten om een grote verrassing op tijd klaar te krijgen en Luke leert dat hij geen wrok moet blijven koesteren, maar mensen moet vergeven en liefhebben.

Zoals elk boek van Karen Kingsbury, is ook dit verhaal weer vol emoties. Doordat de emoties en gevoelens van de personages zo duidelijk beschreven worden, voel je met hen mee en kan je jezelf goed inleven in het verhaal.

verbonden

Dit laatste boek in de serie over Dayne is weinig verrassend, maar het is wel helemaal Karen Kingsbury. ‘Verbonden’ is een fijn verhaal om te lezen, vol emoties en gevoelens, maar ook met een mooie boodschap. Helemaal achterin het boek is een bericht van de auteur te vinden. Hierin vertelt ze dat ze nog geen afscheid wil nemen van de Baxters, Dayne en Katy en de familie Flanigan en dat ze daarom aan een nieuwe serie over hen begonnen is. We zullen in Nederland nog een tijd moeten wachten voordat we die boeken kunnen lezen, maar voor de liefhebbers van de Baxter-serie is het in ieder geval een leuk vooruitzicht.

Klik hier om alvast het eerste hoofdstuk van ‘Verbonden’ te lezen!

Aantal sterren **** / € 19,95 / Originele titel: Forever / Uitgeverij Voorhoeve

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , , , , , ,
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter