Vergeven – Karen Kingsbury – ****

03/04/2014 | 0 reacties

vergeven karen kingsburyDayne Matthews’ terugkeer naar Hollywood heeft hem veel succes gebracht. Zijn nieuwe film zou wel eens een grote hit kunnen worden. Alles zit hem mee, maar toch voelt hij zich leeg. Hij mist een doel en verlangt naar echte liefde en een gezinsleven. Een vriend tipt hem over een trainingscentrum waar je leert te groeien. Zou dat iets voor Dayne zijn?

Ondertussen krijgt het kindertheater een drama te verwerken. De rouwende Katy Hart gaat op zoek naar iets waar de kinderen weer in kunnen geloven.

Met de laatste wens van zijn vrouw Elizabeth in zijn achterhoofd leest John de brieven die ze elkaar vroeger schreven nog eens door. Maarhij maakt een grote fout: hij laat een brief slingeren. Als een van zijn dochters de brief vindt, moet John zijn geheim prijsgeven. Kunnen zijn kinderen hem vergeven?

Vergeven
Dayne Matthews is in Hollywood bezig met de voorbereidingen van zijn nieuwe film. Hij heeft een goede tegenspeelster gevonden, hij woont samen, kortom zijn leven lijkt perfect. Maar van binnen voelt dat niet zo. Dayne gaat op zoek naar rust en vrede en denkt dat te vinden in het kabbala-centrum.

Wanneer Dayne voor filmopnames naar Bloomington gaat en daar Katy Hart weer ontmoet, ontdekt hij dat hij zijn gevoelens voor haar niet weg kan stoppen. En wanneer hij ook nog contact krijgt met zijn biologische zus Ashley Baxter, wordt het verlangen om bij zijn biologische familie te horen alleen nog maar groter..

Vergeven Karen Kingsbury

Ondertussen overkomt het Christelijke Kinder Theater (CKT) in Bloomington een groot drama. De reggiseur Katy Hart vertrouwt erop dat dit grote drama uiteindelijk iets moois uit zal werken, maar dan zal er in de groep wel wat moeten veranderen.

Ook worstelt Katy met haar gevoelens voor Dayne. Ze weet dat er van een relatie tussen hen beiden geen sprake kan zijn, maar wanneer ze Dayne weer ontmoet, ontdekt ze dat dat moeillijker is dan dat ze dacht.

En ook in dit verhaal is weer te lezen over John Baxter. Om te ontdekken welke beslissing hij moet nemen wat betreft een groot geheim, gaat hij de brieven van zijn overleden vrouw Elizabeth herlezen. Wanneer hij op een dag de brieven niet goed opbergt, vind zijn dochter Ashley juist die brief die het geheim openbaart..

Mijn mening
Dit boek is eigenlijk niet los te lezen van deel 1. Om het verhaal goed te begrijpen en alles er uit te kunnen halen wat er in zit, is het van belang dat je deel 1 ook gelezen hebt. Wanneer je dat deel gelezen hebt, kan je voor een gedeelte al wel voorspellen wat er in dit verhaal zal gaan gebeuren.

vergeven karen kingsbury

Maar ondanks dat heeft Karen Kingsbury weer een verhaal geschreven vol gevoel, verdriet, liefde en geloof. En in tegenstelling tot het vorige boek gebeuren in dit verhaal toch wat onverwachte gebeurtenissen. Dit heeft als gevolg dat dit boek een vloeiende verhaallijn heeft en ook fijn is om te lezen.

In ‘Vergeven’ lopen verschillende verhaallijnen door elkaar. Hierdoor wil je steeds door blijven lezen, omdat je wil weten hoe het verhaal van de personages verder gaat. Doordat je bijvoorbeeld aan het begin van het boek al leest dat Dayne met de filmploeg naar Bloomington zal gaan, weet je al dat hij daar Katy Hart weer zal ontmoeten. Omdat je wil weten hoe dat zal verlopen, blijf je geboeid.

Ook in dit verhaal krijg je door het verhaal informatie over de wereld van Hollywood, acteurs en filmopnames. Juist omdat dit over het algemeen zo ver van ons af staat, is het leuk om daar wat meer over te lezen.

vergeven karen kingsbury

De titel van het boek is ‘Vergeven’ en deze titel is erg goed gekozen omdat dit thema in elke verhaalijn terugkomt. Het thema wordt op zo’n mooie en praktische manier beschreven dat je als lezer ervan kan leren. Uit het boek blijkt dat vergeven een keuze is, waar je met God aan moet werken. Doordat personages in dit verhaal in situaties terechtkomen die echt niet makkelijk zijn, wordt het vergeving geven en ontvangen nog wondelijker.

Wanneer je begonnen bent aan deel 1 van de serie over Dayne Matthews, moet je zeker ook deel twee lezen. Het verhaal is wat voorspelbaar, maar doordat er ook wat onverwachte dingen gebeuren, blijft het wel boeiend. Karen Kingsbury heeft weer een fijne roman geschreven, die in combinatie met de andere boeken van de serie de moeite waard is om gelezen te worden.

Aantal sterren **** / € 19,99 / Originele titel: Forgiven  / Uitgeverij Voorhoeve

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter