Verhaal zoekt liefde – Lisa Wingate – ****

10/10/2016 | 2 reacties

verhaal zoekt liefdeRedacteur Jen Gibbs is gelukkig met haar leven in New York en haar nieuwe baan bij een grote uitgeverij. Op een dag vindt ze een oud, onvoltooid manuscript op haar bureau. Nieuwsgierig begint ze te lezen over Sarra, een jong Melungeon-meisje dat aan haar onderdrukkers probeert te ontkomen.

Jen zet alles op alles om de schrijver te vinden. Ze moet weten hoe het verhaal afloopt. Heeft Sarra het overleefd? Het spoor leidt naar North Carolina, de plek waar ze opgroeide en waarvan ze hoopte dat ze er nooit meer zou komen. Is haar zoektocht al die pijnlijke jeugdherinneringen wel waard?

In Verhaal zoekt liefde ontmoet je redacteur Jen Gibbs, die net begonnen is met haar nieuwe baan bij een succesvolle uitgeverij. Ze is een gedreven, enthousiaste, sympathieke vrouw die houdt van boeken en de verhalen die ze bevatten. Haar werk met en voorliefde voor boeken maakt haar een boeiende persoonlijkheid, wat door de geheimen uit haar jeugd alleen maar versterkt wordt.

verhaal zoekt liefde

Hoewel Jen haar carrièrepad voor zich uitgestippeld heeft, verandert alles als ze op een dag een oud, onafgemaakt manuscript op haar bureau vindt. Ze kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en je wordt met haar meegezogen naar het leven van Melungeon-meisje Sarra. Hiermee start een verhaal binnen het verhaal en al snel wil je van dat tweede verhaal net zoveel weten als Jen.

Ze start een onderzoek naar het manuscript, wat haar terugbrengt naar North Carolina, het gebied waar haar verleden zich afspeelde. Het is boeiend om te lezen hoe ze haar zoektocht op zet, nieuwe mensen ontmoet en tegelijkertijd weer met haar verleden geconfronteerd wordt. Omdat ze steeds meer over het verhaal van Sarra ontdekt, blijf je net als Jen nieuwsgierig naar hoe het af gaat lopen.

verhaal zoekt liefde

En als één van de nieuwe mensen die ze ontmoet, de onafhankelijke, eigenzinnige auteur Evan Hall is, wordt het verhaal nog boeiender. Aangezien hij niet zo gecharmeerd is van Jen en haar onderzoek, botst het vanaf het begin tussen hen. Daarnaast maakt zijn – niet zo standaard – familie alles nog wat complexer, wat het verhaal onvoorspelbaar maakt.

Verhaal zoekt liefde is een roman waarin alles draait om de kracht van een verhaal, een verhaal wat het waard is om vertelt en onthouden te worden. Het is mooi om te lezen hoe Jen die waarde inziet en alles op alles zet om dat te bereiken, zelfs wanneer het haar confronteert met de moeilijkheden uit haar verleden. Het maakt Verhaal zoekt liefde tot een inspirerende, boeiende roman die er om vraagt om gelezen te worden.

4

Informatie

Oorspronkelijke titel: The Story Keeper
Auteur: Lisa Wingate
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2016
ISBN: 9789029725200
verhaal zoekt liefde

Verzenden
User Review
4 (1 vote)
Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Beantwoorden Ann s 10/10/2016

    Dit boek is niet echt mijn ding, ik ga het bij mijn andere boeken houden denk ik . Bedankt voor de recensie want ik was wel benieuwd naar dit boek, groetjes ann.

  • Beantwoorden mylemans marleen 10/10/2016

    ik vind alle boeken mooi ,maar moet nog 1000 boeken lezen , ik troost me maar dat ik ze later meeneem naar de hemel om ze daar verder te lezen ,tip kan misschien iemand nog eens over schrijven titel verder lezen in de hemel ,het zou de boekenverkoop nog opladen ;wie weet veel liefs ,

  • Laat een reactie achter