Verstrikt – Regina Jennings – ***

19/06/2017 | 1 reactie

VerstriktZware regenval brengt Katie Ellen Watson in grote problemen. Nu haar ouders van huis zijn, is zij in haar eentje verantwoordelijk voor de boerderij… totdat Josiah Huckabee even komt kijken of het goed met haar gaat. Vroeger had ze een oogje op hem – maar dat was vroeger.
Josiah Huckabee wilde zich er alleen maar van verzekeren dat Katie Ellen in veiligheid was, maar als de enige brug die toegang geeft tot haar boerderij wegspoelt, zijn ze opeens alleen. Als er dan ook nog een onheilspellende vreemdeling haar huis binnendringt, raken ze verstrikt in een onmogelijke situatie. Misschien kunnen ze hun reputatie nog redden door te doen alsof ze getrouwd zijn – maar kan doen alsof veranderen in echte liefde?

Verstrikt van Regina Jennings is deel 2.5 in de Ozark Mountain-serie, oftewel een novelle na de twee boeken Opgezadeld met elkaar en Liefde onder de hamer. De hoofdpersoon in dit verhaal is Katie Ellen Watson, een zelfstandige jonge vrouw die de boerderij draaiende houdt nu haar ouders een tijdje van huis zijn. Vanaf de eerste pagina blijkt haar onafhankelijkheid en doorzettingsvermogen, hoewel je verder in het verhaal ook nog zicht krijgt op een andere kant van haar karakter.

Verstrikt

Terwijl Katie Ellen hard haar best doet om te laten zien dat ze zich prima zonder haar ouders kan redden, stapt opeens haar vroegere kameraad en jeugdliefde Josiah Huckabee haar wereld weer binnen. Dat brengt haar leven en gevoelens flink in beroering, omdat ze de laatste jaren nogal ongemakkelijk met elkaar omgaan. Het is dan ook leuk om te lezen hoe beiden hier in staan en hoe ze over elkaar denken.

Om alles nog ingewikkelder te maken, dringt er opeens ook nog een vreemdeling het huis binnen en zien Josiah en Katie Ellen zich genoodzaakt te doen alsof ze getrouwd zijn. Hierdoor wordt het verhaal een aaneenschakeling van humoristische en ongemakkelijke momenten en is ook de romantiek niet meer te negeren. En hoewel de kwestie met de vreemdeling wat vergezocht is, is het verhaal hierdoor wel afwisselend en redelijk onvoorspelbaar.

Verstrikt

De ongewone situatie zorgt ervoor dat Katie Ellen en Josiah samen moeten werken en dat gaat gepaard met snedige gesprekken en verwarring. Maar hoe langer ze met elkaar in huis zijn, hoe meer hun gezamenlijke verleden en persoonlijke gevoelens naar voren komen. Dit maakt het verhaal boeiend, de personages realistisch en geeft een mooie diepgang.

En hoewel dit verhaal eigenlijk wel wat langer had mogen zijn, zoals over het algemeen altijd geldt voor novelles, is het mooi dat het toch een beetje de diepte in gaat binnen de 125 pagina’s. Daarnaast is het leuk dat dit boekje in de serie past en hierdoor een aantal bekende personages uit de voorgaande boeken ook in Verstrikt naar voren komen. Desondanks is deze novelle prima los te lezen van de serie en dus fijn voor een ontspanmomentje even tussendoor.

3

Informatie

Oorspronkelijke titel: Her Dearly Unintended
Auteur: Regina Jennings
Uitgeverij: Grace Publishing House
Jaar van uitgave: 2017
ISBN: 9789492234261
Verstrikt

Verzenden
User Review
3.5 (2 votes)

Dit boek heb ik ontvangen van uitgeverij Grace Publishing House.

Geplaatst in: ***, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden Ann s 19/06/2017

    Binnenkort op vakantie, dan neem ik mee liefde onder de hamer en dit boekje, ik kijk er al naar uit! Groetjes ann

  • Laat een reactie achter