Vol vertrouwen – Melissa Jagears – *** + Winactie!

06/02/2017 | 6 reacties

vol vertrouwen

– Winactie gesloten –

Lydia King weet wat armoede is en daarom sluit ze zich aan bij het moreel genootschap van Teaville, in de hoop de minder bedeelden van de stad te kunnen helpen. Maar vanwege de steeds oplopende schulden van haar vader en de snel verslechterende gezondheid van haar moeder vraagt ze zich af hoelang het zal duren voordat ze zelf in het armenhuis terecht zal komen. Haar beste kans op een financieel zekere toekomst is een huwelijk met de politicus die haar het hof maakt, en het kan beslist geen kwaad dat zijn moeder de voorzitster is van het moreel genootschap. Lydia’s eerste taak als lid van het genootschap – een schenking loskrijgen van Nicholas Lowe, de rijkste man van de stad – lijkt gemakkelijk… totdat hij ronduit weigert. 

Hoewel hij de schijn tegen heeft, wil Nicholas graag andere mensen helpen. Maar dan wel op zijn eigen manier en in het geheim. Als Lydia vasthoudend blijkt te zijn, komen ze tot een overeenkomst, maar Nicholas heeft daarbij wel een paar ‘verrassingen’ voor Lydia in petto. Geen van beiden voorziet de pijnlijke complicaties die uit hun samenwerking zullen voortkomen. En wanneer er allerlei stadsgeheimen aan het licht komen, moet blijken of dit onwaarschijnlijke stel hun verschillen in achtergrond en overtuigingen weet te overbruggen. Gaan ze vol vertrouwen hun toekomst tegemoet?

Vol vertrouwen, de ruim 400 pagina’s tellende roman van Melissa Jagears, vertelt het verhaal van Lydia King. Ze is een sociale, doortastende jonge vrouw met het hart op de juiste plek en hoewel haar financiële omstandigheden steeds lastiger worden, heeft ze oog voor de mensen om haar heen. Door het verhaal heen komen veel verschillende eigenschappen van haar naar voren, waardoor je haar goed leert kennen.

vol vertrouwen

Een van de belangrijke dingen in haar leven, is haar relatie met burgemeesterszoon Sebastian Little. Gezien de moeilijke financiële en lichamelijke omstandigheden van haar ouders, lijkt het Lydia verstandig in te zetten op haar relatie met Sebastian, hoewel ze niet van hem houdt. Het is interessant om te lezen hoe haar relatie met de Littles haar leven beïnvloedt, zowel positief als negatief.

Die relatie en de druk die haar schoonmoeder haar oplegt, is uiteindelijk wel hetgeen wat Nicholas Lowe op haar pad brengt. Haar pogingen om geld voor een goed doel bij hem los te krijgen, brengen bij de eigengereide, maar sociale en zelfverzekerde Nicholas niet het beste naar boven. Vanaf het moment dat hij en Lydia elkaar voor het eerst ontmoeten, ontbreken daardoor de spanning en woordenwisselingen tussen hen niet, hoewel er ook romantische gevoelens gaan sluimeren.

vol vertrouwen

Want doordat ze samen gaan werken, kruisen hun paden elkaar steeds opnieuw. Lydia raakt door Nicholas betrokken bij de hulp aan prostituees in de rosse buurt van de stad. Het is boeiend om te lezen hoe ze in het begin zo verschillend denken over die vrouwen en hun omstandigheden. Tegelijkertijd is op deze manier een stukje geschiedenis verweven in het verhaal, omdat veroordeling en afschuw ten opzichte van prostituees aan het einde van de 19e eeuw heel gewoon was.

Dat inzicht geeft het boek een diepere laag, omdat het je na laat denken over je eigen houding ten opzichte van mensen die bepaalde keuzes hebben gemaakt in hun leven of in moeilijke omstandigheden zitten. Het verhaal is wel heel erg uitgebreid en op sommige momenten wat traag. Toch is ook dit boek van Melissa Jagears weer een fijne roman met een warme sfeer, waarin je je heerlijk kan onderdompelen.

Winactie!

Wil jij dit boek heel graag lezen? Doe dan mee met de winactie en maak kans op één van de twee exemplaren die ik mag weggeven van uitgeverij Grace Publishing House! Hoe maak je kans? Like de Facebookpagina van Wereldvanboeken.nl en deel de foto. De winactie sluit op zaterdag 11 februari om 12.00 uur.

3

Informatie

Oorspronkelijke titel: A Heart Most Certain
Auteur: Melissa Jagears
Uitgeverij: Grace Publishing House
Jaar van uitgave: 2017
ISBN: 9789492234179
vol vertrouwen

Verzenden
User Review
4 (3 votes)

Deze recensie en winactie zijn mogelijk gemaakt door uitgeverij Grace Publishing House.

Geplaatst in: ***, Recensies, Winacties | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Beantwoorden mylemans marleen 06/02/2017

  moet de vorige nog lezen ,ga even passen ,maar in de toekomst wil ik hem wel liefs

 • Beantwoorden Ann s 06/02/2017

  In de toekomst ga ik hem waarschijnlijk wel kopen, maar nu ga ik eerst wat boeken lezen die ik al heb, groetjes ann. Ik heb alles van deze schrijfster al gelezen maar het boek een bruid om van te houden steekt er echt wel bovenuit! Schitterend boek, maar je moet wel eerst de kleine novelle lezen : de brief. Dan heb je al een beetje voorgeschiedenis.

 • Beantwoorden Annette Hartman 06/02/2017

  O, spijtig dat ik geen Facebook heb, want ik zou mee willen doen om dit boek te winnen!

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 07/02/2017

   Volgende week komt er een winactie online waar je geen Facebook voor nodig hebt, gewoon hier op Wereldvanboeken.nl :)

 • Beantwoorden Jacqueline de W 07/02/2017

  Wat een prachtige cover ben heel erg benieuwd naar het verhaal!

 • Beantwoorden Anneliese de Waal 08/02/2017

  Ik doe graag mee voor het boek, ben erg nieuwsgierig naar het boek, zou het boek graag willen lezen !!.

  Groetjes van,
  Anneliese de Waal

 • Laat een reactie achter