Vervlogen droom – Christine Johnson – *** + Winactie!

03/07/2017 | 6 reacties

vervlogen droom

– Winactie gesloten –

Wanneer haar moeder sterft, keert Elizabeth Benjamin samen met haar oudtante en dienstmeisje terug naar huis, in Key West. Maar ze wordt niet zo warm welkom geheten als ze had gehoopt. Haar broer kan haar niet luchten of zien en haar vader wil dat ze met zijn griffier trouwt. Elizabeths hart behoort echter maar aan één man toe: Rourke O’Malley. Vastbesloten om zich niet zomaar gewonnen te geven, bedenkt ze een plan om onder vaders wil uit te komen.
Maar als ze het dagboek van haar moeder vindt, staat Elizabeths leven plots op losse schroeven en niet veel later wordt ze voor een moeilijke keuze gesteld: het vervullen van haar verplichtingen en afstand doen van haar dromen, of haar bevoorrechte leven achter zich laten om achter de man aan te gaan die haar vader ziet als weinig meer dan een zeerover…

Vervlogen droom is het eerste deel in de serie Beloften van het Zuiden en neemt je mee naar het plaatsje Key West. Daar keert de charmante en eigenzinnige Elizabeth terug naar haar vader en broer, na een aantal jaar in Charleston te hebben gewoond. De reden waarom ze terugkeert en de wijze waarop geven je gelijk een duidelijk beeld van haar karakter en voorkeuren, die door het hele verhaal heen steeds weer naar voren komen.

vervlogen droom

Al sinds haar jeugd is Elizabeth namelijk verliefd op de berger Rourke O’Malley. Deze aantrekkelijke en stoere man van de zee liet ze achter toen ze naar Charleston vertrok, maar ze is altijd aan hem blijven denken. En dit is wederzijds, waardoor de liefde en wat romantiek een rol gaat spelen in het verhaal. En hoewel hun omgang met elkaar wat meer benadrukt had mogen worden, blijkt hun liefde wel uit de keuzes die ze maken.

Want Elizabeth en Rourke komen beiden op een punt in hun leven waarop ze allesbeslissende keuzes moeten maken. Doordat Elizabeth de hoofdrol inneemt in het verhaal, lees je dan ook het meest over haar worstelingen, verwarrende emoties en ontdekkingen. Maar ondanks dat wat ze meemaakt behoorlijke gevolgen voor de rest van haar leven kan hebben, gaat het verhaal wel wat vluchtig en blijft het wat oppervlakkig, waardoor je vooral de diepgang in haar relaties met anderen een beetje mist.

vervlogen droom

Wel bevat het verhaal een heel aantal verschillende gebeurtenissen, waardoor het afwisselend blijft. Je wordt meegenomen in een schipbreuk, waarbij het interessant is om te lezen wat het werk van de bergers inhoudt. Maar ook de slavernij en gearrangeerde huwelijken komen aan de orde, waardoor het verhaal veelzijdig is.

Vervlogen droom is het eerste deel in de serie met het boeiende, levendige decor van het Zuiden. Het kustplaatsje Key West komt door het verhaal tot leven en de beeldende schrijfwijze maakt dat je je goed kan inleven in de gebeurtenissen. En hoewel het verhaal wat diepgang mist, maakt het wel nieuwsgierig naar de volgende boeken in de serie.

WINACTIE!

Ben je benieuwd naar dit boek? Doe dan mee met de winactie op de Facebookpagina van Wereldvanboeken.nl! Like de pagina, deel de foto en maak kans op een door uitgeverij De Parel beschikbaar gesteld exemplaar van Vervlogen droom. De winactie loopt tot en met zaterdag 8 juli 12.00 uur.

3

Informatie

Oorspronkelijke titel: Love’s Rescue
Auteur: Christine Johnson
Uitgeverij: De Parel
Jaar van uitgave: 2017
ISBN: 9789492408082

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Deze recensie en winactie zijn mogelijk gemaakt door uitgeverij De Parel.

Geplaatst in: ***, Recensies, Winacties | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Beantwoorden marianne 03/07/2017

  Doe graag mee. lijkt mij een boeiend boek!!

 • Beantwoorden Ann s 03/07/2017

  Dit boek kan ik dus nergens in Belgie kopen.

  • Beantwoorden Catharina 21/07/2017

   Er zijn een paar christelijke boekwinkels. Heb je daar de gegevens van ? Philadelphia Bookshop in Antwerpen. Of één van de winkels van Het Goede Boek. Daar zou je het zeker moeten kunnen bestellen, volgens mij.
   Groetjes,
   Catharina

 • Beantwoorden rita 04/07/2017

  heb geen facebook kan ik toch mee doen? ik hou enorm van christelijke historische romans die
  hebben vaak een goed verhaal!!!

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 05/07/2017

   Ja hoor!

 • Beantwoorden Yvonne 06/07/2017

  Dit is een boek waar ik van droom!!!…het lijkt me zo te mooi!!!

 • Laat een reactie achter