Verwachte boeken in april

02/04/2015 | 8 reacties

verwachte boeken in aprilNu we de winter toch echt officieel achter ons hebben gelaten, kunnen we uit gaan kijken naar de dagen vol zon, nieuwe groene blaadjes aan de bomen, voorjaarsbloemen in de tuin en de steeds langere lichte avonden. Juist op die dagen, waarop je soms beschut al lekker buiten kan zitten, is het heerlijk om weg te duiken in een nieuw boek. En dat kan deze maand zeker, want bij verschillende uitgeverijen verschijnen nieuwe boeken. Wat is jouw favoriet? Kijk snel mee!

verwachte boeken in april Aan de andere kant van de bergen – Elizabeth Musser
Als Bobbie Blake te horen krijgt dat ze ongeneeslijk ziek is, besluit ze met haar nichtje Tracie terug te gaan naar The Oasis, een vluchtelingencentrum in Oostenrijk waar ze jaren geleden heeft gewerkt. Terug op de plek waar zo veel herinneringen liggen, worden Bobbie en Tracie direct gegrepen door de nood van de vluchtelingen en met name door het verhaal van de Iraanse Hamid.
Het dochtertje van Hamid is betrapt met een bijbel in haar bezit en sindsdien loopt het hele gezin gevaar. Kan een netwerk van hulpverleners het gezin op tijd in veiligheid brengen? En ten koste van wat?

verwachte boeken in aprilBand van liefde – Karen Kingsbury
Na een tijd van grote verliezen, staat de familie Baxter nu voor een feestelijk seizoen. Het CKT kijkt uit naar de eerste productie in het theater van Dayne en Katy Matthews en het beroemde koppel zelf bereidt zich voor op een nieuw hoofdstuk in hun leven: familieuitbreiding.
Het plannen van de bruiloft met zijn vriendin Elaine maakt bij John Baxter en zijn kinderen veel los. Als de tijd is aangebroken om het Baxter-huis te verkopen, sluit de familie samen een bewogen periode in hun leven af.

verwachte boeken in april Liefde op recept – Karen Witemeyer
Na als arts te hebben gediend in de Burgeroorlog wil Jacob Sadler niets liever dan een rustige dorpspraktijk openen op het platteland van Texas. Maar hij weet dat hij nooit rust zal vinden voordat de pijn van zijn verleden begraven is. Daarom aanvaardt hij een betrekking in Cold Spring, Texas – het dorp waar hij zich al zeventien jaar niet heeft laten zien en waar zijn verleden nog springlevend blijkt te zijn.

Wanneer er een nieuwe dokter in het dorp arriveert die het been van haar broertje redt, zet Mollie Tate  hem al snel op een voetstuk. Maar dan beledigt de nieuwe arts haar ‘oom’ Curtis, de man die haar gered had toen er niemand naar haar omkeek. Hoe zou hij de schurk kunnen zijn die hij volgens de nieuwe dokter is?

Jacob weet niet wat hij aan moet met de jonge vrouw die hem het ene moment als een bedreven verpleegster assisteert en hem het volgende moment een onbehouwen vlegel noemt. Maar wat zij in hem aanwakkert geeft hem meer levenslust dan hij in lange tijd gekend heeft. Zijn respect voor de jonge verpleegster verandert in iets diepers, en de vraag rijst of hij de pijn van zijn verleden opzij kan zetten om deze nieuwe liefde te omarmen. Of zijn sommige zonden te groot om te worden vergeven?

verwachte boeken in aprilDe lichtwachter – Jody Hedlund
Alles wat Emma Chambers wil is een thuis, maar nu ze is gestrand bij Presque Isle, lijkt haar droom verder weg dan ooit. Ze kan niet eens een slaapplaats vinden. De oplossing dient zich aan in een haastig gesloten huwelijk met de knappe, maar stille vuurtorenwachter, die onlangs zijn vrouw heeft verloren en worstelt met de opvoeding van zijn zoon. Pas na hun bruiloft hoort Emma de geruchten rond de dood van zijn vorige vrouw. Durft ze hem en de liefde een kans te geven?

Schaakmat – Steven Jamesverwachte boeken in april
Wanneer er een aanslag plaatsvindt op een geheime FBI-locatie, wordt special agent Patrick Bowers meegezogen in een wreed en meedogenloos verhaal dat een seriemoordenaar die hem al jaren in het vizier heeft wanhopig graag wil vertellen.
Aanwijzingen leiden naar lang vergeten geheimen, diep begraven onder de chicste wijken van de stad Charlotte in North Carolina. Met elke stap die Patrick zet, lijkt de zaak groter te worden, totdat hij uiteindelijk een van de meest dodelijke aanslagen die het Amerikaanse grondgebied ooit gekend heeft, moet verijdelen.

verwachte boeken in aprilZwanenmoeder – Janny den Besten
Nicky is gelukkig getrouwd met Floor. Samen hebben ze één bijna volwassen dochter: Roos. Hoewel ze altijd een goede band hadden, botert het de laatste tijd niet meer zo best tussen moeder en dochter. Roos reageert afwijzend op de goede zorgen van moeder. Nicky vraagt zich wanhopig af waar ze de negatieve houding van haar dochter aan te danken heeft.
In de aanloop naar een gezamenlijke vakantie in Zwitserland loopt de spanning hoog op. Eenmaal aangekomen op de plek van bestemming, houdt Floor zijn vrouw een spiegel voor. De les die Nicky hieruit leert is hard, maar tegelijkertijd bevrijdend.

Tot het uiterste – Harry Krausverwachte boeken in april
Rebecca Jackson is een wetenschapper die onderzoek doet naar kunstmatig bloed. Als het lukt om kunstbloed op de markt te brengen, is dat een medische doorbraak van ongekende omvang. En Rebecca is er zo dichtbij. Maar dan beseft ze wat er de oorzaak van is dat ze zo wonderbaarlijk snel vooruitgang boekt met haar medische onderzoek. Ze komt voor een ongelijke keuze te staan … met een zeer korte bedenktijd. Sommige vernieuwingen in de gezondheidszorg eisen grote offers en het is niet altijd de patiënt die betaalt. Vindt Rebecca wijsheid en geloof om de juiste keuze te maken?

Welke boek wil jij absoluut lezen deze maand?

Geplaatst in: Nieuws | Tags: ,
Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Beantwoorden Ria 02/04/2015

  Aan de andere kant van de bergen – Elizabeth Musser
  Lijkt me heel mooi.

  • Beantwoorden Thorinda 09/04/2015

   Ann laat je weten hoe je “De Lichtwachter” vindt van Jody Hedlund?!

   Groetjes

 • Beantwoorden Ann s 05/04/2015

  De Lichtwachter van Jody Hedlund heb ik gisteren gekocht op ebook, lijkt me een heel goed boek, bedankt voor de tip!
  Ik ben nu nog bezig in De Directrice van Rosemeere van Sarah Ladd, dat tot nu toe ook een heel goed boek is.
  Ik vind dit boek beter dan het vorige boek van haar.
  Het boekje van Karen Witemeyer staat ook op mijn verlanglijstje…
  Ik ben blij dat ik van deze site mag genieten, bedankt!

 • Beantwoorden Antoinette 06/04/2015

  Aan de andere kant van de bergen is een boek met meer dan alleen een verhaal. ga jij Elisabeth Musser ook lezen en ontmoeten?

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 10/04/2015

   Ik ben wel van plan om het boek te gaan lezen, maar haar ontmoeten gaat helaas niet lukken! Jij dan?

 • Beantwoorden Christine Ferket 07/04/2015

  ik kan niet wachten om dit boek te lezen: Aan de andere kant van de bergen
  Ik verwacht een boek met een zekere diepgang.
  Ben benieuwd!

 • Beantwoorden Ria den Hengst-van Lierop 07/04/2015

  Aan de andere kant van de bergen. Het thema van dit boek spreekt mij heel erg aan. Ook de cover vind ik intrigerend. Ik zou dit boek dan ook graag lezen. Mooi om voor Moederdag te vragen.

 • Beantwoorden Ann s 24/04/2015

  de lichtwachter ondertussen gelezen, zeer mooi boek! Ook de novelle van karen witemeyer is een aanrader, vele groetjes ann

 • Laat een reactie achter