Verwachte boeken in augustus

04/08/2014 | 0 reacties

Vewachte boeken in augustusNa de vakantiemaand juli waarin het stil was wat betreft het verschijnen van nieuwe boeken, kunnen we voor de maand augustus weer een aantal nieuwe boeken verwachten. Er start een nieuwe serie, er wordt een debuutroman uitgebracht.. We kunnen weer gaan genieten van nieuwe verhalen met heel verschillende decors!

 

Vervlogen dromen – MaryLu TyndallVerwachte boeken in augustus
MaryLu Tyndall komt met een nieuw serie: ‘De nieuwe kolonie’. Het eerste deel van deze serie heet ‘Vervlogen dromen’. Het boek vertelt het verhaal van Eliza Crawford in de periode na de Amerikaanse Burgeroorlog. Eliza, een geboren Zuiderling, maar weduwe van een man uit de Unie, is nergens meer welkom. Wanneer ze hoort dat ene kolonel Blake Wallace naar Brazilië vertrekt om daar een nieuwe kolonie te stichten, reist ze met hem mee. Maar algauw blijkt dat de oorlog ook op hun schip diepe sporen heeft achtergelaten. De gevaren van de zee en de listen van andere passagiers dreigen alles te verhinderen waar Eliza en Blake zo op hopen. 

Verwachte boeken in augustusZomer van hoop –  Karen Kingsbury
‘Zomer van hoop’ is het tweede deel in de nieuwe serie van Karen Kingsbury, ‘Samen onderweg’. Dayne Matthews en Katy Hart zijn ondertussen gelukkig getrouwd. Maar nog altijd zijn ze niet vrij van alle media-aandacht. In een poging zich te verzoenen met de paparazzi, tekenen ze een contract voor een realityshow. Het lijkt het perfecte compromis, maar al snel raken ze alles kwijt wat ze met zoveel zorg hebben opgebouwd. Verder krijgt de familie Baxter spannend nieuws te verwerken. Ashley en Kari zijn allebei zwanger, maar er is iets niet goed met een van de baby’s. De zussen bidden voor een wonder, terwijl ze zich voorbereiden op het ergste scenario.

De verstotene – Jolina PetersheimVerwachte boeken in augustus
Jolina Petersheim, die net als haar man een Mennonitische achtergrond heeft, maakt geen deel meer uit van de gemeenschap. Maar wel heeft ze deze achtergrond als decor gebruikt voor haar debuutroman. Daarin is Rachel Stoltzfus tevreden met haar leven in een Mennonietengemeenschap, totdat ze zwanger raakt en het mikpunt wordt van roddel en spot. Ze weigert schuld te belijden en verzwijgt de naam van de vader. Het gevolg is dat ze met de nek wordt aangekeken door de mensen van wie ze juist zoveel houdt. Als haar tweelingzus Leah maar niet herstelt van de bevalling, dwingt Rachels zwager, die haar daarvan de schuld geeft, Rachel om de gemeenschap te verlaten.

Verwachte boeken in augustusDe lantaarnzwaaier – Sophia Fourie
 ‘De lantaarnzwaaier’ speelt zich af in de Mosselbaai in Zuid-Afrika, in 1890. Op stormachtige nachten wordt Sophie door haar vader gedwongen op een hoge rots aan de kust te gaan staan. Ze moet met een grote stormlantaarn zwaaien en op die manier de schippers in verwarring brengen, zodat hun schepen te pletter slaan op de gevaarlijke rotskust. Haar vader en zijn strandjutters gaan er vervolgens met de aangespoelde handelswaar vandoor.
In een confrontatie met haar vader trotseert Sophie zijn bevelen. Dan loopt er in een hevige storm weer een handelsschip op de rotsen. ’s Ochtends wordt de gewonde kapitein Sophies huis binnengedragen. Maar wie heeft ditmaal de lantaarn gezwaaid? En waarom voelt Sophie zich zo onweerstaanbaar tot deze vreemdeling aangetrokken?
Heen en weer geslingerd tussen de loyaliteit aan haar ouders, de verlangens van haar hart en de roep van haar geweten moet Sophie een allesbeslissende keuze maken.

Geplaatst in: Nieuws | Tags: ,
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter