Verwachte boeken in oktober

29/09/2014 | 5 reacties

Verwachte boeken in oktoberNu het weer herfst is en het dus buiten weer vroeger donker wordt, de blaadjes verkleuren en van de bomen vallen en de regendruppels langs het raam naar beneden glijden, begint het ook echt weer lekker-met-een-dekentje-op-de-bank-een-boek-lezen-weer te worden. En wat is er dan fijner dan met een nieuw boek op de bank te kruipen? Gelukkig worden er in oktober weer een aantal nieuwe boeken verwacht, waar wij ons prima mee kunnen vermaken. Laat maar komen die herfst!

Verwachte boeken in oktoberDe tempeldief – Stephanie Landsem
Nissa is een arme Joodse vrouw met een scherpe tong. Alleen dankzij Mouse, de beste dief van de Jeruzalem, lukt het haar om te overleven. Intussen zit de Romeinse centurion Longinus haar op de hielen. Hij heeft maar een doel: de dieven grijpen die de markt onveilig maken zodat hij eindelijk het door hem gehate Galilea kan verlaten. Onverwacht zijn Nissa en Longinus beide getuige van de arrestatie, het proces en de kruisiging van Jezus Christus. Wat ze zien, verbaast hen. Waarom geneest deze man iedereen om hem heen, maar doet hij niets om zichzelf te redden? Is de genade waarover hij spreekt echt of een valse belofte? En wat als hij de waarheid spreekt?

De vlucht van de vlinder – Kristy CambronVerwachte boeken in oktober
New York, 2014. Sera James organiseert veilingen voor de elite van de kunstwereld. In haar zoektocht naar interessante stukken, stuit ze op een portret van een onbekend slachtoffer van de holocaust. Wenen, 1942. De talentvolle concertvioliste Adele Von Bron weet precies wat ze wil en wat er van haar verwacht wordt: spelen bij het Wiener Philharmoniker. Maar haar wens om anderen te helpen is sterker. Als de nazi’s ontdekken dat ze Joden helpt onderduiken, wordt haar rooskleurige toekomst van haar afgepakt en belandt ze in de horrorwereld van Auschwitz.

Verwachte boeken in oktoberVan zeldzame schoonheid – Tamera Alexander
Eleanor Braddock is een eenvoudige, praktische vrouw. Ze weet dat ze nooit zal trouwen, maar als een stervende soldaat haar iets toefluistert, gelooft ze dat haar leven nog steeds zinvol kan zijn, en ze besluit om zijn weduwe op te zoeken. Verarmd en vol zorg voor haar zieke vader, arriveert Eleanor bij Belmont Mansion, het huis van haar tante, Adelicia Acklen, de rijkste vrouw in Amerika – en misschien ook wel de meest veeleisende. Adelicia wil met alle geweld een echtenoot voor haar nicht vinden, maar Eleanor wordt op een heel ander pad geleid: het bouwen van een huis voor behoeftige weduwen en vaderloze kinderen uit de Burgeroorlog.

Aartshertog Marcus Gottfried is vanuit Oostenrijk naar Nashville gekomen op zoek naar een leven dat hij zelf kan bepalen. Hij verzwijgt zijn adellijke achtergrond en wil zijn passie voor de natuur combineren met vakkundigheid op het terrein van de architectuur. Maar zijn plannen om natuurlijke schoonheid te integreren in de bouw van het Tehuis voor weduwen en wezen gaan in tegen de wensen van Eleanor. Toch doen de gezamenlijke voorbereidingen voor het tehuis ze naar elkaar toe groeien en er ontluikt een liefde die geen van beiden had verwacht.

Maar Marcus is niet de man die Adelicia heeft gekozen voor Eleanor, en zelfs als hij dat was, is er iemand die op het punt staat om al zijn geheimen te onthullen.

Dochterlief – Deborah RaneyVerwachte boeken in oktober
De droom van Audrey Whitman gaat eindelijk uitkomen. Nu haar vijf kinderen volwassen zijn, gaat ze met haar echtgenoot Grant haar huis aan Chicory Lane omtoveren tot een knus bed & breakfast. Maar vlak voor het feestelijke openingsweekend slaan de zenuwen toe als haar dochter Landyn met een verhuiswagen het erf op rijdt. Lukt het Audrey om haar droom na te jagen met de Chicory Inn en tegelijkertijd het warme thuis te bieden dat haar dochter nu zo hard nodig heeft?

Welk boek lijkt jou het leukst?

Geplaatst in: Nieuws | Tags: ,
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Beantwoorden tamara 29/09/2014

  Ik ga voor het boek van tamera Alexander.

 • Beantwoorden tamara 29/09/2014

  Ik heb die van tamera Alexander al gereserveerd en dochterlief van Deborah raney klinkt toch ook wel erg goed. Die heb ik dus ook direct maar gereserveerd

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 29/09/2014

   Leuk! Ik ben zelf ook wel heel benieuwd naar ‘De tempeldief’, vind dat soort verhalen altijd wel interessant.

 • Beantwoorden mylemans marleen 29/09/2014

  ga ook voor tamera Alexander , dank weer voor de leuke mail ,wanneer komt er weer een vertaling van deeanne gist ,weet jij dat ben verslaafd aan haar groetjes

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 29/09/2014

   Graag gedaan. En nee, dat weet ik helaas niet.

  Laat een reactie achter