Verwachte boeken in september

28/08/2014 | 6 reacties

Verwachte boeken in septemberIn de maand september is het rustig op het gebied van nieuwe romans, een soort van stilte voor de storm. Want als de herfst weer komt, kunnen we een heel aantal nieuwe romans verwachten. Nu moet je het dus nog even doen met de boeken die je in de zomervakantie toch niet hebt uitgelezen, of met de volgende boeken. Klik verder voor de verwachte boeken in september.

Nieuwe boeken in septemberHighland Hall – De gouvernante – Carrie Turansky
Engeland, 1911. De 27-jarige Julia Foster keert met haar ouders terug uit India wanneer haar vader ernstig ziek wordt. Eenmaal weer thuis neemt Julia een baan aan als gouvernante op het landgoed Highland Hall om haar ouders te ondersteunen. Daar krijgt ze te stellen met vier verwende en ongemanierde kinderen.
In de financieel zware tijden moet de heer van Highland Hall, weduwnaar Sir William Ramsey, alles uit de kast halen om het landgoed te redden van de ondergang. Het laatste wat hij nodig heeft is een gouvernante die het hele huishouden onder handen neemt. Tot hij inziet dat Julia’s hervormingen wel eens de redding van Highland Hall kunnen betekenen.

Verwachte boeken in septemberEen mus valt ter aarde – Linda Spalding
Pennsylvania, 1798. Na de dood van zijn vrouw blijft Daniel Dickinson met vijf jonge kinderen achter. Als hij een overhaast huwelijk met een vijftienjarig weesmeisje sluit, wordt hij uit de Quakergemeenschap gestoten en besluit hij met zijn gezin naar Virginia te vertrekken.
Na een lange reis vol ontberingen begint hij een nieuw leven als boer. In tegenstelling tot Pennsylvania is Virginia een staat waar slavernij wettelijk is toegestaan. Als overtuigd quaker is Daniel daar fel op tegen. Toch wordt hij op een veiling onbedoeld eigenaar van de jonge slaaf Onesimus. Dat vormt de aanzet tot een reeks dramatische ontwikkelingen.

Verwachte boeken voor septemberBeteugeld door liefde – Jody Hedlund
1814, Michigan. Handelaar Pierre Durant keert na jaren terug naar zijn geboortegrond Mackinac Island. Tot zijn ontsteltenis ziet hij dat zijn familie is overgeleverd aan de genade van Britse onderdrukkers. Hij blijft op het eiland om zijn familie te helpen en te strijden voor hun vrijheid. Als hij op een dag de knappe Angelique Labelle ontmoet, wordt hij op slag verliefd. Wat hij niet weet is dat ze goed bevriend is met de dochter van de Britse bevelhebber. Aan wiens kant staat ze eigenlijk?

Geplaatst in: Nieuws | Tags: ,
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Beantwoorden Willemijn 28/08/2014

  Oe, leuk! Die over de gouvernante gaat op mn verjaardagsverlanglijst :)

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 28/08/2014

   Oja, leuk! En dan maar hopen dat je ‘m krijgt! ;)

 • Beantwoorden Wendie 28/08/2014

  Lijkt me erg mooie boeken. Ik ga ze ook op mijn lijst van http://boekenliefde.nl/ zetten dat ik ze wil gaan lezen. Ik hoop dat ze snel bij mij in de bibliotheek te vinden zijn. En als het anders te lang duurt ga ik ze wel kopen.

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 29/08/2014

   Wat leuk dat je een lijst bijhoudt op boekenliefde.nl! Ik ben er heel actief mee begonnen, maar heb het helaas niet bijgehouden ;)

   • Beantwoorden Wendie 29/08/2014

    Ik vind dit handig als ik in de bibliotheek of boekhandel sta en ik twijfel of ik het boek gelezen heb of niet. Soms weet ik het niet meer, heb al zoveel boeken gelezen. Ik heb op mijn mobiel ook de app en dan kan ik ter plekke zien of ik deze al wel of niet gelezen heb

    • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 29/08/2014

     Ik wist niet dat er een app van bestond, dat is ideaal! Dan wordt het wat makkelijker om bij te houden. En het is inderdaad handig voor in de bibliotheek/boekhandel.

  Laat een reactie achter