Vijf dagen op Skye – Carla Laureano – *****

23/05/2016 | 2 reacties

vijf dagen op skyeAndrea Sullivan doet haar werk als hospitality consultant met plezier, maar ze ziet als een berg op tegen haar nieuwste opdracht: het binnenhalen van een grote klant in Schotland. Het eiland Skye overtreft al snel haar verwachtingen en misschien valt die klant ook wel mee..
De keuken betekent alles voor chef-kok James MacDonald, maar na zes restaurants, vier kookboeken en een tv-programma, is hij de kritiek die samengaat met het leven als publiek persoon meer dan zat. Hij huurt een consultant in om hem te helpen het hotel van zijn familie nieuw leven in te blazen. Als zij een knappe, intelligente vrouw blijkt te zijn, die zich overigens niet laat imponeren door zijn succes, wil hij niets liever dan haar voor zich winnen.

Wanneer de mooie, intelligente, zelfverzekerde Andrea Sullivan voor een opdracht naar Skye in Schotland wordt gestuurd, gaat ze met frisse tegenzin naar dat, in haar ogen, koude, vervelende eiland. Als hospitality consultant heeft ze jarenlange ervaring met het werken in een mannenwereld en het sluiten van grote deals, wat haar tot een sterke persoonlijkheid heeft gemaakt, die heel goed in staat is haar mannetje te staan.

Vijf dagen op Skye

Maar vanaf het begin is haar avontuur in Schotland niet zoals ze heeft verwacht. Klant James MacDonald is namelijk naast een geweldige chef-kok een knappe, sympathieke man die houdt van het leven en het eiland Skye. Al bij hun kennismaking is de aantrekkingskracht tussen hen beiden niet te ontkennen en hoewel ze beiden hun best doen zich er niet aan gewonnen te geven, loopt de romantiek in de daaropvolgende dagen alleen maar op.

Dat maakt, net zoals hun gevatte gesprekken, dat je al snel een beetje van Andrea en James als hoofdpersonen gaat houden. Maar juist ook hun beider verleden, de moeilijke dingen die ze daarin moesten meemaken en die hen gevormd hebben tot de personages die ze geworden zijn, geven hun omgang een diepere lading, naast al hun vrolijke, opgewekte en romantische contact.

vijf dagen op skye

Echter word je in het verhaal niet alleen geboeid door Andrea en James, maar ook door het prachtige eiland Skye. Je wordt namelijk samen met Andrea door James meegenomen naar de mooiste vergezichten, oude kastelen, schitterende zonsopgangen en ruige heuvels van het eiland. Door wat je ervan leest in het verhaal, zie je het allemaal voor je en voel je tijdens het lezen de charme van Skye.

Het decor van het eiland zorgt er samen met de fijne personages, romantische spanning en boeiende gebeurtenissen voor dat het verhaal helemaal af voelt. Tijdens het lezen kan je je helemaal in de warmte ervan hullen en heerlijk wegdromen. Vijf dagen op Skye is hierdoor een boek wat je, als je er eenmaal in begonnen bent, niet kan wegleggen voordat je het uit hebt en is voor de liefhebbers van romantiek absoluut een aanrader!

5

Informatie

Oorspronkelijke titel: Five Days in Skye
Auteur: Carla Laureano
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2016
ISBN: 9789029724951
Vijf dagen op Skye

Verzenden
User Review
2.33 (6 votes)

Dit boek heb ik ontvangen van Uitgeverij Kok.

Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Beantwoorden Ann s 23/05/2016

    Ik dacht niet dat het een boek voor mij was, maar nu begin ik toch wel te twijfelen… Bedankt voor de recensie!

  • Beantwoorden mylemans marleen 23/05/2016

    ziet er echt een heerlijk romantich boek aan wel iets voor mij in de zomer lekker biuten met dat boek liefs en dank weer voor mijn lievelings mail

  • Beantwoorden Covermatch #6 - Wereld van boeken 26/06/2017

    […] Vijf dagen op Skye – Carla Laureano Andrea Sullivan doet haar werk als hospitality consultant met plezier, maar ze ziet als een berg op tegen haar nieuwste opdracht: het binnenhalen van een grote klant in Schotland. Het eiland Skye overtreft al snel haar verwachtingen en misschien valt die klant ook wel mee.. De keuken betekent alles voor chef-kok James MacDonald, maar na zes restaurants, vier kookboeken en een tv-programma, is hij de kritiek die samengaat met het leven als publiek persoon meer dan zat. Hij huurt een consultant in om hem te helpen het hotel van zijn familie nieuw leven in te blazen. Als zij een knappe, intelligente vrouw blijkt te zijn, die zich overigens niet laat imponeren door zijn succes, wil hij niets liever dan haar voor zich winnen. Uitgeverij: Voorhoeve / Jaar van uitgave: 2016 / ISBN: 9789029724951 […]

  • Laat een reactie achter