Vijftien minuten – Karen Kingsbury – ****

09/06/2014 | 0 reacties

Vijftien minutenEen roman over karakter, principes en compromissen – en de prijs die je daarvoor moet betalen

Zack Dylan droomt ervan om te zingen op de grootste podia in het land. Die wens lijkt uit te komen als hij de favoriete kandidaat wordt in de tv-talentenshow Vijftien minuten. Maar terwijl hij geniet van zijn succes, wordt hij gedwongen concessies te doen aan zijn geloof en principes.

Jurylid Chandra Olson heeft de hoogste prijs betaald voor haar sterrenstatus toen ze zelf als kandidaat meedeed aan de show. Nu is ze vooral op zoek naar betekenis in haar leven. Als ze ziet hoe Zack verandert door alle aandacht, besluit ze in te grijpen. Kan haar levensverhaal hem weer op het goede pad brengen? Of zal hij alles opgeven voor vijftien minuten roem?

Vijftien minuten
‘Vijftien minuten’ neemt je mee in het verhaal van Zack Dylan en zijn droom om met zingen door te breken in Amerika. Wanneer hij een favoriete kandidaat wordt in de tv-talentenshow Vijftien minuten, lijkt die droom uit te komen. Zack geniet van de nieuwe wereld die voor hem open gaat, het zingen op het podium en de aandacht die hij krijgt.

Voordat Zack naar Atlanta ging, was hij er vast van overtuigd dat God hem zou willen gebruiken op het podium, om anderen bij Hem te brengen. En net zo vast was hij er van overtuigd dat niemand tussen hem en zijn grote liefde Reese zou kunnen komen. Maar wanneer hij meegezogen wordt in de wereld van roem, ontdekt hij dat er voor die overtuigingen geen plaats is.

Zal hij op tijd in zien waar hij mee bezig is, of zal hij alles waar hij ooit in geloofde, opgeven voor de roem?

Vijftien minuten

Mijn mening
Doordat het verhaal begint met een pakkende proloog over Chandra Olson, zit je gelijk in het verhaal en word je uitgenodigd om snel verder te lezen.

Wanneer je dan leest over de droom van Zack en hoe hij begint aan het avontuur, maar ook over zijn ervaringen wanneer hij steeds verder komt in het programma, kan je gewoonweg aanvoelen welke kant het op zal gaan. Maar ondanks dat blijft het verhaal boeien en word je meegenomen in een wereld die zo heel ver van ons af staat.

Omdat tegenwoordig talentenshows op grote schaal gebruikt worden door mensen om de stap naar roem en bekendheid te maken, is ‘Vijftien minuten’ een verhaal wat goed past in deze tijd. Het is ook interessant om meer te lezen over die wereld en wat de gevolgen kunnen zijn voor deelnemers, die voordat ze eraan beginnen geen idee hebben wat hen te wachten staat.

Vijftien minuten

Maar doordat Karen Kingsbury al meerdere series heeft geschreven die draaien om bekendheid en een ster zijn in de wereld van roem, is de opzet van ‘Vijftien minuten’ niet erg origineel en vernieuwend meer. Wanneer je bijvoorbeeld net de serie over Dayne Matthews hebt gelezen, wordt het met ‘Vijftien minuten’ wel een beetje veel van hetzelfde.

Wel is het de auteur met ‘Vijftien minuten’ weer prima gelukt om je mee te nemen in de gevoelens en gedachten van de personages in het boek. Doordat ze zo uitgebreid en goed verwoord beschreven worden, kan je de droom van Zack begrijpen, maar kan je je ook inleven in de worsteling van zijn vriendin Reese. Je wordt erdoor meegenomen in het verhaal.

Vijftien minuten

In ‘Vijftien minuten’ zit het geloof in God op een mooie manier verweven in het verhaal. Zack is er vast van overtuigd dat God een bedoeling met hem heeft op het podium en wil dat ook uitdragen. Maar wanneer door zijn deelname alles verandert, ontdekt hij dat geloven niet altijd makkelijk is. En daar is een mooie lijn naar ons leven te trekken. Al staan wij niet dagelijks op een podium, er kunnen genoeg andere zaken zijn die het geloven er niet makkelijker op maken.

Met dit verhaal heeft de auteur zeker weer voldaan aan de verwachtingen die er zijn van haar boeken en is dit boek het zeker waard om gelezen te worden.

Bekijk hieronder de boektrailer van ‘Vijftien minuten’.

 Pluspunten

  • Door de pakkende proloog word je gelijk meegenomen in het boeiende verhaal
  • Het is interessant om meer te lezen over de wereld van de talentenshows en wat het met deelnemers kan doen
  • Je wordt meegenomen in de gevoelens, gedachten en worstelingen van de personages in het verhaal
  • Het geloof in God zit op een mooie manier verweven in het verhaal.

 Minpunten

  • Na een aantal series van Karen Kingsbury over bekendheid en de wereld van roem, is de opzet voor dit verhaal niet erg origineel en vernieuwend meer

Bekijk hieronder de boodschap die Karen Kingsbury heeft voor de lezers van haar nieuwste boek.

4

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: Fifteen minutes
Auteur: Karen Kingsbury
Uitgeverij: Kok
Jaar van uitgave: 2014
ISBN: 9789029722858
‘Vijftien minuten’ voor 19,99 op Bol.com

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Dit boek heb ik ontvangen van de EO-Eva
Dit bericht bevat een Bol.com affiliate link. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , , , , ,
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter