Volg je hart – Anne Mateer – ****

10/03/2016 | 2 reacties

volg je hartLula Bowman is vastbesloten om na het ontvangen van de prestigieuze Donally Award haar masterdiploma wiskunde te behalen. Daarmee zal ze haar vader een onuitsprekelijke vreugde bezorgen. Maar wie moet haar zus Jewel bijstaan, als die haar man verliest en zwanger blijkt te zijn? Lula keert terug naar haar geboorteplaats Dunn. Noodgedwongen gaat ze aan de slag als lerares op de plaatselijke middelbare school. Het is echter niet mogelijk om wiskundelessen te geven. En haar nieuwe baan heeft nog een andere consequentie, die haar in nauw contact brengt met de aantrekkelijke Chet Vaughn. Gelukkig kan Lula te midden van alle verwarring en onduidelijkheid rust vinden in het bespelen van de piano in de kerk. Zal haar hart uiteindelijk de juiste wegen vinden? 

Volg je hart is het derde boek van Anne Mateer wat bij uitgeverij De Banier is verschenen. Ditmaal gaat het over de hardwerkende, slimme Lula Bowman, die alles op alles zet om haar master in wiskunde te halen en zo de droom van haar vader waar te maken. Maar daarnaast probeert ze zo ook haar verleden achter zich te laten, waarin ze allesbehalve een doorzetter was.

volg je hart

Het is boeiend om te lezen hoe Lula zich inzet om haar doel te bereiken en hoe ze ermee omgaat als door de dood van haar zwager alles verandert. Want juist door die moeilijkheden leer je haar steeds beter kennen en ga je met haar meeleven. Daarnaast krijg je ook een inkijkje in haar gedachten en gevoelens, die haar behoorlijk in verwarring brengen.

Want met de verhuizing naar het dorp waar ze opgroeide, krijgt Lula niet alleen een baan die ze eigenlijk niet wil, maar loopt ze ook steeds weer de aantrekkelijke Chet Vaughn tegen het lijf. Chet is een sympathieke, behulpzame man die er de oorzaak van is dat Lula’s toekomstdromen langzaam veranderen. En omdat dit wederzijds lijkt te zijn, ontbreekt naast spanning, verdriet en fijne momenten, ook de romantiek niet in het verhaal.

volg je hart

Onder andere daardoor is Volg je hart een verhaal vol ontwikkelingen. Niet alleen neemt Lula’s leven een heel andere wending door het verdriet wat haar zus overkomt, ze komt ook in allerlei situaties terecht die haar stilzetten bij het leven en haar dromen. En ook Chet heeft zo zijn moeilijkheden, waar hij de goede weg doorheen probeert te vinden. Dat maakt het verhaal levendig en zorgt ervoor dat de personages goed bij elkaar aansluiten.

Net als Een huis voor mijn hart is Volg je hart een warm verhaal over het leven. Het zijn heel gewone mensen die de hoofdrol spelen, waardoor het verhaal heel benaderbaar is. Doordat Lula diverse talenten heeft die door het verhaal heen steeds naar voren komen, blijft het verhaal afwisselend. Daarnaast zijn alle ontwikkelingen in het verhaal boeiend, waardoor Volg je hart een fijn boek is om even mee te ontspannen.

4

Informatie

Oorspronkelijke titel: Playing by heart
Auteur: Anne Mateer
Uitgeverij: De Banier
Jaar van uitgave: 2015
ISBN: 9789462783355
Volg je hart

Verzenden
User Review
0 (0 votes)
Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Beantwoorden Ann s 10/03/2016

    Deze staat klaar om te lezen ( ebook )

  • Beantwoorden mylemans marleen 10/03/2016

    ga het wat aanzien moet het even rustig aandoen liefs ,kom net terug uit ziekenhuis en moet rusten zelfs lezen lukt me even niet en dat vind ik balen

  • Laat een reactie achter