Volg mijn lied – Kim Vogel Sawyer – ***

01/12/2014 | 0 reacties

Volg mijn liedSadie Wagner heeft alles voor haar familie over. Dus wanneer haar vader een ongeluk krijgt, besluit ze te gaan werken om haar familie te onderhouden. Voor overdag vindt ze een baantje als bediende in een kruidenierszaak en ’s avonds staat ze op de planken in het concertgebouw, waar ze de sterren van de hemel zingt.

Thad McKane, de nieuwe sherrif, is naar de stad gekomen om een smokkelbende op te rollen. Tijdens een bezoekje aan het concertgebouw raakt hij betoverd door Sadies stem. Maar als ze hem begint te ontwijken, vraagt Thad zich af of ze wel zo onschuldig is als ze lijkt.

‘Volg mijn lied’ neemt je mee naar de familie Wagner, 1895, Indiana. De vader van Sadie Wagner kan door een ernstig ongeluk zijn gezin niet meer onderhouden. Sadie voelt zich verantwoordelijk voor haar familie en besluit daarom te gaan werken om geld te verdienen voor haar familie. Als er op dat moment een brief uit Kansas komt, van een oude vriend, met het aanbod van werk, staat Sadie niets in de weg om het aanbod aan te nemen en vertrekt ze naar Goldtree, Kansas. Maar vanaf dat moment wordt alles anders in haar leven.

Volg mijn lied

Het boek bevat een originele verhaallijn tegen het landelijke decor van een klein stoffig dorpje ergens in de vlakten van Kansas. Tijdens het lezen zie je de omgeving als het ware voor je. En ook van de personages kan je je een prima beeld vormen. Dat zorgt ervoor dat je even meegenomen wordt naar een andere tijd.

In het verhaal komt Sadie over als een lieve, sociale, hardwerkende, mooie jonge vrouw. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze binnen de kortste keren de aandacht van verschillende mannen uit het dorp trekt. Sid, de man die haar het aanbod deed om naar Kansas te komen, probeert vanaf het eerste moment Sadie voor zich te winnen. Maar hij moet het opnemen tegen de nieuwe sherrif van het dorp, Thad. De ontwikkelingen tussen Sadie en de mannen gaan soms erg snel en komen af en toe wat onrealistisch over. Het verhaal blijft op dit punt wat oppervlakkig.

Volg mijn lied

Naast dat Sadie in het verhaal overkomt als een bijzondere jonge vrouw, is ze toch ook wat naïef. Maar dit komt voor het verhaal goed uit, omdat juist dat naïeve er voor zorgt dat Sadie betrokken raakt bij problemen die er spelen in het dorp. Het maakt dat op het moment dat Sadie ontdekt dat het verwezenlijken van haar droom haar meer kan kosten dan alleen het achterlaten van haar familie, ze eigenlijk al te laat is om er van los te komen.

De gebeurtenissen die dan volgen, nemen je mee in de duistere wereld van drank, gokken en smokkel. Het is in grote lijnen wel te voorspellen hoe het verhaal hierdoor af zal lopen, maar de precieze invulling ervan is toch wat verrassend. Het is boeiend om te lezen hoe de personages in het verhaal omgaan met de problemen waarin ze zitten en hoe ze hierdoor ten goede of ten kwade veranderen.

Volg mijn lied

De ontknoping van het verhaal is wat minder sterk beschreven. Ondanks dat de personages mooie dingen leren in het verhaal, blijft het toch wat oppervlakkig. Er wordt wat makkelijk aan de problemen voorbij gegaan en veel dingen lijken snel vergeven en vergeten. Dit maakt het wat minder realistisch, wat minder ‘echt’.

‘Volg mijn lied’ is een leuk boek om even snel tussen door te lezen, maar je moet er er qua diepgang niet zo veel van verwachten. In vergelijking met andere boeken van deze auteur, scoort deze toch wat minder. Maar wanneer je op zoek bent naar even wat ontspanning, kan je zeker dit boek eens proberen.

3

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: Song of my heart
Auteur: Kim Vogel Sawyer
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2012
ISBN: 9789029717618
‘Volg mijn lied’ voor € 19,99 bij Bol.com

Verzenden
User Review
3 (1 vote)

Dit artikel bevat een Bol.com affiliate link. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst in: ***, Recensies | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter