Voorbij de horizon – Jody Hedlund – ****

22/05/2017 | 4 reacties

voorbij de horizonRace Point, Massachusetts, 1876. Victoria Cole heeft alles wat haar hartje begeert: ze heeft een fortuin geërfd en een charmante verloofde. Ze heeft al twee verlovingen verbroken, maar nu is ze er zeker van dat ze ware liefde heeft gevonden.
Lijfwacht Tom Cushman heeft één gouden regel: nooit emotioneel betrokken raken bij je cliënten. Maar hij heeft nog nooit iemand beschermd die zo aantrekkelijk en innemend is als Victoria.
Nadat iemand geprobeerd heeft Victoria te ontvoeren, houden zij en Tom zich schuil in een vuurtoren totdat de dader is gevonden. Tom assisteert de vuurtorenwachter en Victoria moet doen alsof ze zijn vrouw is. En dat alles zonder de luxe van haar gebruikelijke leven. Ondertussen komt de ontvoerder hen op het spoor. Zullen ze ooit de geborgenheid vinden waar ze zo naar verlangen?

De rijke, wat verwende, maar sociale Victoria krijgt het in Voorbij de horizon behoorlijk zwaar te verduren wanneer er diverse pogingen worden gedaan om haar te ontvoeren. Haar lijfwacht wordt daarbij uitgeschakeld en wordt opgevolgd door een nieuwe, Tom Cushman. Victoria is vanaf het begin een interessant personage met een sterke eigen wil en het is boeiend om de verwikkelingen in haar leven te volgen.

voorbij de horizon

Er gebeurt namelijk van alles in haar leven, zoals haar bruiloft die steeds dichterbij komt en alle voorbereidingen die daarbij horen, de dreiging van een mogelijke ontvoering en de nieuwe lijfwacht die hierdoor in haar leven komt. De aantrekkelijke, maar terughoudende en zeer beschermende Tom Cushman zet alles op alles voor haar veiligheid en brengt haar hiervoor zelfs onder bij zijn ouders in een vuurtoren. Dit zorgt allemaal voor een behoorlijke afwisseling in het verhaal.

De aan luxe gewende Victoria moet zich staande zien te houden in het eenvoudige leven rondom de vuurtoren en het is vermakelijk om te lezen hoe ze hierbij geregeld de mist ingaat en botst met Tom. Tegelijkertijd ontwikkelen zich onder het toeziend oog van Toms ouders diepe gevoelens tussen hem en Victoria en stijgt de romantische spanning snel. Het verblijf in de vuurtoren is dan ook een fijn, boeiend en romantisch onderdeel van het verhaal.

voorbij de horizon

Het verhaal zit boordevol wisselingen in emoties, gevoelens en gebeurtenissen, waardoor je makkelijk door blijft lezen. Hoewel wat minder als in De lichtwachter, Water en vuur en Baken van hoop, eerder verschenen delen in deze los te lezen serie, komt ook in dit boek het werk van de vuurtorenwachter en de werking van de vuurtoren zelf naar voren. Dat is wat minder boeiend als je de andere delen al hebt gelezen, maar tegelijkertijd niet enorm hinderlijk.

Voorbij de horizon is een fijn nieuw deel in een leuke serie. De personages zijn enorm verschillend, wat goed werkt voor de dynamiek in het verhaal. Ze hebben elk hun eigen angsten en moeilijkheden, maar ook liefde en hoop. Daarnaast zijn de gebeurtenissen afwisselend en is het verhaal niet al te voorspelbaar. Voor de liefhebbers van romantische, historische verhalen waarin krachtige personages de hoofdrol spelen, is dit boek een goede keus.

4

Informatie

Oorspronkelijke titel: Forever Safe
Auteur: Jody Hedlund
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2017
ISBN: 9789029726337
voorbij de horizon

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Dit boek heb ik ontvangen van uitgeverij Kok.

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , , , ,
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Beantwoorden tamara 22/05/2017

  Klinkt goed. Deze serie staat op mijn verlanglijstje

 • Beantwoorden Ann s 22/05/2017

  Dit boek ligt klaar om te lezen, de boeken de lichtwachter en baken van hoop vond ik heeeel goed!

 • Beantwoorden B Boot-Huiberts 22/05/2017

  Goedemorgen,
  Het boek viel mij een beetje tegen. De spanning die er in zit is lichaamlijk. Voor mij had dit boek niet gehoeven. De anderen uit de serie heb ik met plezier gelezen. Gr.

 • Beantwoorden Ann s 01/06/2017

  Ik heb dit boek juist uitgelezen en vond het een heeeerlijk boek! Groetjes ann

 • Laat een reactie achter