De vroedvrouw van Trinity – Delia Parr – ****

22/02/2016 | 7 reacties

de vroedvrouw van trinityMartha Cade is een telg uit een geslacht van vroedvrouwen die generaties lang gewerkt hebben onder de families van Trinity, Pennsylvania en weduwe met twee volwassen kinderen. Ze hoopt dat haar dochter in haar voetspoor treedt, maar als Victoria de benen neemt, schudt Martha’s wereld op haar grondvesten.

Tot overmaat van ramp arriveert een nieuwe dokter in het stadje die een rechtstreekse bedreiging vormt voor haar job en ze kan zich niet herinneren dat haar geloof zo op de proef gesteld is. Vastberaden doet ze haar werk waartoe God haar geroepen heeft, hoewel ze niet is voorbereid op de gebeurtenissen die volgen. Of ze nu een dreigend dorpsschandaal wil tegenhouden, gebroken relaties tracht te herstellen, of om moet leren gaan met gevoelens vanwege een onverwachte romance, elke uitdaging en elke kans treedt ze met hoop en geloof tegemoet.

Als weduwe is het voor Martha altijd een worsteling geweest hoe ze haar tijd moest verdelen tussen haar werk als vroedvrouw en het moederschap. Maar wanneer haar zeventienjarige dochter plotseling wegloopt van huis, voelt het voor Martha alsof ze enorm gefaald heeft. En als er dan ook nog een nieuwe dokter in het stadje verschijnt, die werkzaamheden van haar afneemt, voelt ze zich helemaal wanhopig.

de vroedvrouw van trinity

Toch blijft Martha ondanks die wanhoop en twijfel een sterke vrouw. Met haar vijfenveertig jaar en jarenlange ervaring als vroedvrouw heeft ze al heel wat moeilijke situaties goed doorstaan. Ze is een moedige, doortastende en gelovige vrouw die met de hulp van God altijd het beste voor haar naasten zoekt. Dat De vroedvrouw van Trinity eens niet over een jonge, net volwassen geworden vrouw gaat, maar over iemand met veel levenservaring, is een fijne afwisseling tussen zoveel andere romans.

Vroedvrouw Martha speelt in dit verhaal de hoofdrol, hoewel er ook een aantal andere personages zijn die hun plekje in het verhaal innemen. Een daarvan is dominee Hampton die zich samen met zijn vrouw over een aantal weeskinderen ontfermd, die een bron van onrust in het stadje vormen. Daarnaast speelt ook burgemeester Thomas Dillon op de achtergrond een rol, als zijnde de jeugdliefde van Martha. Deze en enkele andere personages maken het verhaal compleet en zorgen ervoor dat je een duidelijk, gemoedelijk beeld van het stadje Trinity krijgt.

de vroedvrouw van trinity

Martha is de vroedvrouw van Trinity, net zoals de vrouwen uit de geslachten voor haar. Haar kennis is dan ook gebaseerd op alles wat ze van hen geleerd heeft. Doordat je tijdens het lezen meegenomen wordt naar diverse bevallingen, krijg je een interessant inkijkje in de manier waarop vroeger werd omgegaan met zwangerschappen en bevallingen.

In het verhaal wisselen moeilijkheden zich af met blijde gebeurtenissen. Er worden baby’s geboren, maar er ontstaat ook onrust door de vele diefstallen in het stadje. Martha geniet van de contacten met haar stadsgenoten, maar worstelt tegelijkertijd met het vertrek van haar dochter en de komst van de dokter. Al deze dingen laten het verhaal rustig kabbelen, zorgen voor afwisseling en brengen het stadje Trinity tot leven. Daarnaast tonen ze je het geloof van Martha, die ondanks de moeilijkheden op God gericht blijft.

de vroedvrouw van trinity

De vroedvrouw van Trinity is het eerste boek wat door uitgeverij De Parel is uitgegeven en is een boeiend, afwisselend en echt verhaal over de levens van heel gewone mensen. Je maakt kennis met de inwoners van het stadje, waardoor het voelt alsof je er zelf deel van uit gaat maken en daarnaast zet Martha’s baan je steeds weer even stil bij het wonder van nieuw leven. Dit eerste deel van de serie over Trinity maakt dat je uitziet naar het vervolg.

4

Informatie

Oorspronkelijke titel: The Midwife’s Tale
Auteur: Delia Parr
Uitgeverij: De Parel
Jaar van uitgave: 2016
ISBN: 9789492408006

Verzenden
User Review
5 (2 votes)

Dit boek heb ik ontvangen van uitgeverij De Parel.

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Beantwoorden mylemans marleen 22/02/2016

  ziet er heel interresant uit ,laat het even bezinken ,weer een andere schrijfter ,die ik nog niet ken , en heb nog zoveel ,weet nog niet dt ik hem kan weerstaan liefs

 • Beantwoorden Femmie Driessen 22/02/2016

  Waar kan ik het boek de vroedvrouw van Trinity bestellen.ik heb al bij bol.com gekeken maar die hebben het boek in het Engels.alvast bedankt

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 22/02/2016

   Je kan het boek online rechtstreeks bij de uitgeverij bestellen, daarvoor moet je het contactformulier op de website even invullen: http://uitgeverijdeparel.nl/contact/ Daarnaast is het boek in de christelijke boekhandels te vinden.

  • Beantwoorden Matthijs 22/02/2016

   Bij de christelijke boekhandel is het boek inderdaad te krijgen. Ook via het contact formulier op de website.

   En als je toevallig deze week naar de wegwijsbeurs gaat… Boekhandel de Ramshoorn heeft hem als het goed is bij zich! :)

 • Beantwoorden Ann s 22/02/2016

  Dit lijkt mij een uitzonderlijk goed boek!

 • Beantwoorden Antoinette 22/02/2016

  Een nieuwe uitgever, interessant ben benieuwd wat ze nog meer gaan uitbrengen.

 • Beantwoorden mylemans marleen 24/02/2016

  ga hem ook bestellen ,kan het niet laten liefs

 • Beantwoorden De keuze van de vroedvrouw - Delia Parr - *** + Winactie! - Wereld van boeken 05/09/2016

  […] leven al veel meegemaakt wat haar gevormd heeft tot de sterke vrouw die ze nu is. Net zoals in het vorige deel, duiken ook in dit boek weer allerlei problemen op, waar Martha graag een oplossing voor zou willen […]

 • Laat een reactie achter