Vuur in de jungle – Dana Mentink – ****

22/01/2015 | 1 reactie

Vuur in de jungleNina Truman is zendingsverpleegster in een dorpje in Guatemala, niet ver van de Mexicaanse grens. Maar op de dag dat ze met verlof gaat, verandert haar leven in een nachtmerrie. Haar bus belandt in een hinderlaag en ze moet vluchten voor strijders die haar om onverklaarbare redenen willen ombrengen. Ze raakt ingesloten tussen een meedogenloze drugsbaron en zijn moordenaars, een corrupte politiechef, en collega’s met bijbedoelingen. Als ze op het spoor komt van een complot dat met haar eigen verleden te maken heeft, blijken ‘vrienden’ net zo gevaarlijk te zijn als vijanden.

Nina’s enige hoop op overleven ligt in handen van Shaw Wilder, een man die met verachting neerkijkt op zendelingen en de God Die zij dienen. Als de drugsbaron El Escorpion Nina wil vangen, en de lokale politie niet wil helpen, moet Shaw kiezen. Zal hij de jungle in vluchten met een naïeve vrouw die heeft gezworen nooit te zullen doden? Of zal hij zijn kwade neigingen volgen en wegrennen? Dan zullen zij beiden verstrikt raken in een jungle waaruit geen ontsnapping mogelijk is.

Actie
In het begin van ‘Vuur in de jungle’ val je direct in een actie binnen. Zendelingsverpleegster Nina Truman zit op dat moment in een bus en beseft dat het einde van haar leven akelig dichtbij komt. Deze gebeurtenis is het begin van de jacht op haar, terwijl ze zelf niet beseft waarom. De jacht brengt haar bij een man die haar niet vertrouwd, en ze kan niet anders dan zich aan hem overgeven.

vuur in de jungle

Ondanks de wat minder aantrekkelijke cover van het boek, maakte de tekst op de cover mij benieuwd naar de inhoud. De tekst deed mij vermoeden dat dit geen luchtige roman zou zijn, maar een spannend verhaal waar voor romantiek eigenlijk geen plaats is. En dat klopte, tot op zekere hoogte.

Personages
Het verhaal begint met Nina en door de gebeurtenissen die haar overkomen, leer je haar al snel kennen. Ze komt over als een doorzetter, moedig, eigenwijs en sympathiek. Dat blijkt al wanneer ze haar best doet om, met gevaar voor eigen leven, een zwaargewonde man te redden uit de beschoten bus. Maar tegelijkertijd is ze ook wat naïef en krijgt ze het steeds voor elkaar om in de problemen te raken.

vuur in de jungle

Deze problemen brengen haar bij Shaw Wilder, een man die niet op haar aanwezigheid zit te wachten. Shaw heeft door eigen ervaring geleerd hoe hard het leven kan zijn, en dat heeft hem verhard. Samen met zijn hond trekt hij zijn eigen plan en vecht hij zijn eigen strijd. Hij doet zijn best om Nina op afstand te houden en komt daardoor, zeker in het begin, niet bepaald sympathiek over. Maar juist zijn afwerende houding maakt deze man intrigerend.

Spannend en boeiend
Nina komt in grote problemen als blijkt dat een drugsbaron haar in handen wil krijgen. Doordat dit vanaf het begin van het verhaal speelt, zit je er gelijk middenin. Het verhaal is een aaneenschakeling van gebeurtenissen die afwisselend positief en negatief zijn voor Nina en Shaw. Hierdoor wordt de spanning goed opgebouwd en blijft deze spanning ook hangen. Tegelijkertijd blijkt dat er naast spanning toch ook wel wat ruimte is voor romantiek, en dat is een goede combinatie.vuur in de jungle

Het verhaal blijft boeiend tot het einde. Niet eerder dan in de laatste hoofdstukken ontdek je het hoe en waarom van de jacht op Nina. Je maakt in de loop van het verhaal kennis met een aantal mensen, die je op het einde pas echt leert kennen. En ondanks dat sommige gebeurtenissen net wat ‘toevallig’ zijn, heeft het boek een verrassend einde.

Conclusie
Mijn eerste kennismaking met een boek van de auteur Dana Mentink, is positief. ‘Vuur in de jungle’ is door het boeiende, spannende verhaal een mooie afwisseling met historische romans. Maar tegelijkertijd is de romantiek in dit boek niet vergeten en dat geeft het verhaal een fijne sfeer. Wanneer je eens een boek vol spanning en avontuur wil lezen, is dit boek een goede keus.

4

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: Jungle Fire
Auteur: Dana Mentink
Uitgeverij: Den Hertog
Jaar van uitgave: 2014
ISBN: 9789033126611
Bekijk op bol.com

Verzenden
User Review
4 (1 vote)

Dit boek heb ik ontvangen van EO-Eva.
Dit bericht bevat een Bol.com affiliate link. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden mylemans marleen 22/01/2015

    ziet er een goei boek uit ga eerst wat bijlezen dank weer voor de mail

  • Laat een reactie achter