Waarom jij? – Susan May Warren – ****

18/09/2017 | 6 reacties

waarom jij?Zo had Eden Christiansen zich haar leven niet voorgesteld: als oppas van haar broertje Owen, die op het punt staat om een succesvolle ijshockeyer te worden. Er blijft weinig tijd over om haar eigen dromen na te jagen: ze had journaliste willen worden, maar werkt al vier jaar op de afdeling overlijdensberichten. Als de aanvoerder van Owens team nou maar iets meer verantwoordelijkheid zou nemen..
Maar aanvoerder Jace heeft andere dingen aan zijn hoofd. Zijn hele carrière heeft hij tot nu toe gebouwd op basis van zijn agressie, zowel op het ijs als daarbuiten. Maar nu, op een kruispunt in zijn ijshockeycarrière, zit zijn reputatie hem in de weg. En dat Eden Christiansen steeds probeert op zijn schuldgevoel in te spelen, maakt de zaken er niet gemakkelijker op.
Als Owen door zijn eigen toedoen een blessure oploopt en Eden een verhaal op het spoor komt dat haar grote doorbraak zou kunnen worden, zijn zij en Jace plotseling op elkaar aangewezen. En dat gaat een stuk beter dan ze ooit hadden verwacht. Zouden ze dan toch samen een team kunnen vormen?

Waarom jij? is het tweede deel in de serie over de familie Christiansen. In het eerste deel, Geef mij een kans, maakte je kennis met de oudste zoon van het gezin, Darek. In dit tweede deel staat zijn jongere zus Eden centraal, een zorgzame, sociale, jonge vrouw die zich altijd inzet voor anderen en in het bijzonder voor haar broer Owen. Voor de getalenteerde ijshockeyer regelt ze namelijk alles, waardoor er weinig ruimte voor haar eigen dromen overblijft.

waarom jij?

Naast haar zorg voor Owen, werkt Eden op de afdeling overlijdensadvertenties, hoewel ze al jaren droomt van een baan als journaliste. Haar leven is dus heel anders gelopen dan ze had verwacht, maar het is interessant om te lezen hoe ze hier mee omgaat. Je krijgt een heel duidelijk beeld van haar persoonlijkheid, waardoor je haar goed leert kennen en wat de keuzes die ze maakt, verklaart.

Owen is lid van een ijshockeyteam en hierdoor ontmoet Eden ook de aanvoerder van het team, Jace Jacobsen. Hoewel ze steeds weer botst met de succesvolle, knappe en ruwe ijshockeyer, worden ze door omstandigheden ertoe gebracht om samen te werken. Hun gesprekken zijn boeiend en uitdagend en ook de romantiek ontbreekt niet als er gevoelens tussen beiden gaan ontwikkelen.

waarom jij?

Door de carrière van Owen en Jace speelt ijshockey een grote rol in het verhaal en krijg je een kijkje in het leven van een topsporter. Maar tegenover de veeleisende coaches en uitbundige fans staat de geborgenheid en liefde van de familie Christiansen. Net als in het eerste deel geven de onderlinge verhoudingen en hun manier van omgaan met elkaar het verhaal een warme sfeer.

De sport, familie, ontwikkelingen tussen Eden en Jace en de strubbelingen in hun levens, maken Waarom jij? tot een afwisselend verhaal, wat blijft boeien. Het boek is wel los te lezen van het eerste deel, maar voor je betrokkenheid bij het verhaal is het leuker om toch eerst Geef mij een kans gelezen te hebben. Desondanks is Waarom jij? zeker een goede keus als je op zoek bent naar een verhaal vol warmte, hoop en liefde.

4

Informatie

Oorspronkelijke titel: It Had To Be You
Auteur: Susan May Warren
Uitgeverij: Kok
Jaar van uitgave: 2017
ISBN: 9789029726696
waarom jij

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Dit boek heb ik ontvangen van uitgeverij Kok.

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Beantwoorden Tamara 18/09/2017

  Ik ben deze nu aan het lezen. Vind het een mooie serie. Hoop niet dat wel lang moeten wachten op het volgende deel.

  Groetjes tamara

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 18/09/2017

   Leuk! Het volgende deel staat tot en met januari in ieder geval nog niet op de verschijningslijst, dus we moeten toch even geduld hebben, helaas.

   • Beantwoorden Tamara 18/09/2017

    Dat is balen zeg. Ik heb hem net uitgelezen . Voor mij 5*.

 • Beantwoorden Ann s 18/09/2017

  Deze ga ik aan mij voorbij laten gaan, dit is niet mijn genre, groetjes ann

 • Beantwoorden rennie 18/09/2017

  Aan deze ben ik begonnen via de bieb, het kan me niet boeien !!!
  Rennie

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 18/09/2017

   Jammer! Heb je het eerste deel van de serie ook gelezen? Zo ja, wat vond je daarvan?

  Laat een reactie achter