Water en vuur – Jody Hedlund – ****

24/12/2015 | 2 reacties

water en vuur1865, Windmill Point, Michigan.  Na het overlijden van haar vader neemt Caroline Taylor het werk in zijn vuurtoren met succes waar. Maar als vrouw mag ze het werk niet blijven doen. Het is slechts een kwestie van tijd voordat er een nieuwe wachter wordt aangewezen en ze de vuurtoren moet verlaten  – zonder een plek om naar toe te gaan.

Als oorlogsveteraan Ryan Chambers de post krijgt toegewezen, spreekt het idee van een geïsoleerde plek waar hij zijn zorgen kan wegdrinken hem wel aan. Maar hij heeft buiten de pittige en prachtige vrouw gerekend die niet van plan is haar baan en thuis op te geven. Als snel blijkt dat de gewonde Ryan het werk fysiek niet aan kan en Caroline heeft medelijden met hem. Kunnen ze hun angsten en pijn achter zich laten om vooruit te kijken, naar een toekomst vol van hoop… en wie weet, liefde?

Wanneer haar vader overlijdt, neemt Caroline het werk op de vuurtoren over. En als het aan haar ligt, zou ze dat de rest van haar leven doen, maar helaas steekt de vuurtorenopzichter daar een stokje voor. Oorlogsveteraan Ryan Chambers wordt door hem aangenomen om haar plek in te nemen, maar Caroline is niet van plan zomaar te vertrekken. Maar wanneer de spanning op begint te lopen, lijkt haar vertrek toch onvermijdelijk..

water en vuur

Na De lichtwachter is Water en vuur Jody Hedlunds tweede boek wat zich afspeelt rond een vuurtoren. Ditmaal speelt de sterke, zorgzame Caroline de hoofdrol, die na de dood van haar vader het werk op de vuurtoren en de zorg voor haar broertjes en zusjes op zich heeft genomen. Caroline is een moedige, jonge vrouw die de vuurtoren en haar familie boven al haar verlangens stelt.

Hierin is ze een volkomen tegenstelling van de fysiek en geestelijk verwonde Ryan, die haar plek op de vuurtoren moet innemen. Zijn sympathieke en vriendelijke karakter wordt in eerste instantie beneveld door de drank en tabletten, die hij gebruikt om zijn pijn te stillen en zorgen te vergeten. Maar verder in het verhaal leer je hem, door Carolines zorg en aandacht, met vallen en opstaan kennen als de man die hij zou willen zijn. En dat maakt hem gelijk een stuk aantrekkelijker.

water en vuur

Hoewel hij komt om Carolines plek in te nemen, raakt ze al snel onder de indruk van de knappe Ryan en heeft tegelijk medelijden met hem. Als ze daarom besluit hem te helpen het werk op de vuurtoren eigen te maken, kan het niet anders dan dat er diepere gevoelens tussen hen ontstaan. Hierdoor is, net als in Hedlunds andere romans, de romantische spanning voelbaar en kan je niet wachten totdat tussen hen alles op zijn plek zal vallen.

Maar zoals altijd zijn er ook omstandigheden die alles zorgelijk maken. De spanning neemt toe als een aantal gebeurtenissen Caroline duidelijk maken dat niet iedereen blij is met haar aanwezigheid op de vuurtoren. Al die gebeurtenissen maken het verhaal boeiend en afwisselend en zorgen ervoor dat je steeds maar doorleest om te ontdekken hoe het allemaal af zal lopen.

water en vuur

Die mix van spanning, moeilijkheden en romantiek maken Water en vuur een fijn verhaal, wat helemaal past bij Jody Hedlunds andere boeken. Wanneer je ook De lichtwachter hebt gelezen, herken je een aantal personages uit dit tweede boek over een vuurtoren, maar de boeken zijn prima los van elkaar te lezen. Wanneer je nog op zoek bent naar een fijn boek voor de kerstvakantie, is Water en vuur een prima keuze.

4

Informatie

Oorspronkelijke titel: Hearts Made Whole
Auteur: Jody Hedlund
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2015
ISBN: 9789029724463

Verzenden
User Review
0 (0 votes)
Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Beantwoorden Ann s 24/12/2015

    Dit boek heb ik op ebook en ga ik binnenkort lezen, nu ben ik in een ebook van suzanne Woods bezig ( Amish ) , ook heel goed! Lijkt me een heel goed boek, de lichtwachter vond ik ook heel goed.

  • Beantwoorden mylemans marleen 26/12/2015

    ziet er mooi uit ,mprettige kerst allemaal en veel leesplezier en dank voor de weer leuke mail

  • Laat een reactie achter