De winkel in Blinkett Street – Sarah Ladd – ****

24/10/2016 | 2 reacties

de winkel in Blinkett StreetCamille Iverness is een eenvoudig meisje, maar ze heeft het hart en de charme van een echte dame. Ze droomt van een leven ver buiten de sjofele curiosawinkel van haar vader, die ze draaiende houdt sinds haar moeder het gezin in de steek heeft gelaten. Als haar vader haar een mysterieus doosje in handen duwt en vervolgens verdwijnt, moet Camille haar toekomst in de handen van een vreemde leggen.

Jonathan Gilchrist is tegen zijn wil de erfgenaam van Kettering Hall geworden. Als tweede zoon genoot hij van zijn werk als apotheker in het dorp, maar nu zijn broer is overleden, moet hij zijn plaats innemen. Juist op het moment dat zijn vader het landgoed op het spel heeft gezet en alleen een uiterst waardevol familiejuweel hen van een faillissement kan redden. Maar deze robijn is verdwenen. En alle sporen leidden naar de curiosawinkel in Blinkett Street. Weet het mooie winkelmeisje meer?

Camille Iverness uit De winkel in Blinkett Street is een charmante, oprechte, jonge vrouw die eigenlijk niet past bij rommelige winkel van haar vader in een armoedige straat in Londen. Maar omdat haar moeder het gezin heeft verlaten en haar grootvader, op wiens landgoed ze opgroeide, overleden is, rest haar niet anders dan het winkeltje met verzamelstukken draaiende te houden.

de winkel in Blinkett Street

Dat brengt gelijk een duidelijke tegenstelling in het verhaal, vooral als Camille door vervelende omstandigheden de knappe, sympathieke erfgenaam van het landgoed Kettering Hall ontmoet, Jonathan Gilchrist. Hij is op zoek naar een waardevol familiejuweel wat op een heel ongunstig moment verdwenen is. Omdat het lijkt dat de winkel van Camille’s vader hiermee te maken heeft, komen niet alleen hun verschillen in achtergrond duidelijk naar voren, maar ook het wantrouwen en de geheimen die tussen hen in staan.

Maar vanaf het begin is Jonathan onder de indruk van de eenvoudige Camille, die zich ondanks alle problemen goed staande lijkt te houden. En het duurt ook niet lang voordat Camille uit begint te zien naar de momenten waarop haar wegen zich kruisen met die van Jonathan. Het brengt romantiek in het verhaal, hoewel alles onmogelijk lijkt door de problemen rondom het verdwenen juweel.

de winkel in Blinkett Street

Door alles wat er gebeurt, is De winkel in Blinkett Street een boeiend verhaal. Problemen en moeilijkheden worden afgewisseld met ontluikende liefde en daardoor blijft de verhaallijn interessant. Maar hoewel het verhaal zich gedeeltelijk afspeelt op het landgoed, aan het begin van de 19e eeuw, blijven de mooie jurken, diners en het reizen per koets in dit boek behoorlijk op de achtergrond. De nadruk ligt voornamelijk op de gebeurtenissen rondom de zoektocht naar het juweel en niet zozeer op dat wat een verhaal het bekende typisch Engels sfeertje geeft.

Toch is de auteur er in geslaagd met De winkel in Blinkett Street weer een boeiend, afwisselend en romantisch verhaal af te leveren. Je wordt tijdens het lezen betrokken in de zoektocht en je wordt steeds nieuwsgieriger om te weten hoe het af gaat lopen. En dat maakt De winkel van Blinkett Street een aantrekkelijk verhaal om te lezen.

4

Informatie

Oorspronkelijke titel: De winkel in Blinkett Street
Auteur: Sarah Ladd
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2016
ISBN: 9789029725248
de winkel in Blinkett Street

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Dit boek heb ik ontvangen van Kameel.nl.

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Beantwoorden Ann s 24/10/2016

    Dit boek heb ik op ebook en ga ik binnenkort lezen, bedankt voor de recensie! groetjes ann

  • Beantwoorden mylemans marleen 25/10/2016

    heb hem al in huis net als de vorige drie, moet ze allemaal nog lezen ,ha ha ha ,men duizend boeken die ik niet gelezen krijg zijn al voorbestemd veel liefs en weer bedankt

  • Laat een reactie achter