Ik wist het wel – Kristen Heitzmann – ***** + Winactie!

01/05/2017 | 2 reacties

ik wist het wel

– Winactie gesloten –

Schrijfster Grace Evangeline heeft een nieuw doel: haar nieuwste roman als musical op Broadway krijgen. Mét toneelschrijver Devin Bressard als producer. Sterker nog, ze wil met niemand anders samenwerken. Devin weet alles van het commerciële succes van Grace’ ‘romans’, die het in zijn ogen niet halen bij zijn literaire toneelstukken. Tijdens een ontmoeting maakt hij haar voorstel met de grond gelijk.

Woedend gooit Grace haar glas ijsthee in zijn gezicht. Ze laat haar werk niet zomaar afkraken en ze zal het hier zeker niet bij laten. Zelfs als dat betekent dat ze hem stalkt en in zijn vriendengroep infiltreert. Devin mijdt haar, maar dan wordt hij gedwongen met haar samen te werken aan een nieuw project. Hij komt erachter dat het niet meer alleen zijn waardigeid en professionaliteit zijn die op het spel staan. Ze zijn op elkaar aangewezen en hun strijd om wie er gelijk heeft, verandert in een onbedwingbare passie.

In dit nieuwste boek van Kristen Heitzmann ontmoet je de getalenteerde, bijdehante en charmante Grace Evangeline, die door haar romans over krachtige vrouwen een bekende en geliefde auteur is geworden. Maar als ze bij producer Devin Bressard een poging waagt om haar nieuwste roman als toneelstuk op de planken te krijgen, wordt dat voorstel haar niet in dank afgenomen. En deze ontmoeting is nog maar het begin van stormachtige ontwikkelingen waar je gelijk in meegezogen wordt.

ik wist het wel

De wat cynische, maar aantrekkelijke toneelschrijver Devin Bressard is namelijk net zo goed met zijn woorden als Grace, wat ervoor zorgt dat hun gesprekken scherp, fel en prikkelend zijn. En ondanks dat in het begin weinig meer beschreven wordt dan dat, is het heel boeiend om te lezen hoe ze met elkaar omgaan. Dat wordt versterkt doordat het verhaal niet verzandt in onnodige details, de gesprekken vloeiend zijn en er uit weinig woorden veel duidelijk wordt.

Vanaf het begin heeft het verhaal een krachtige onderstroom die niet te missen is. Het is namelijk niet alleen een verhaal van twee knappe, succesvolle mensen die ondanks hun weerstand met elkaar moeten samenwerken, wat grote gevolgen heeft. Door de gevoelens die zich ontwikkelen tussen Grace en Devin komt ook het verleden naar de oppervlakte en ontstaat er een strijd tussen verlangen, angst en principes.

ik wist het wel

Dit alles is verwikkeld in een verhaallijn met aansprekende personages en afwisselende, humoristische gebeurtenissen. Dat maakt de ontwikkelingen tussen Grace en Devin wat luchtiger en het neemt je tegelijkertijd mee in de interessante wereld van bekend-zijn en het toneel. Maar ook wanneer de samenwerking tussen Grace en Devin onvoorziene gevolgen heeft die alles veranderen, is het verhaal niet te zwaar.

Hun omgang met elkaar, de keuzes die ze maken en alles wat hen overkomt, biedt namelijk juist ook ruimte aan herstel en vergeving. Ik wist het wel is hierdoor een verhaal met veel facetten, die je, net als de vlotte schrijfstijl en levendige ontwikkelingen, niet loslaten. Dit moedige verhaal over liefde, kwetsbaarheid en kracht is dan ook boeiend tot het einde.

WINACTIE!

Wil jij dit boek heel graag lezen? Doe dan mee met de winactie en maak kans op een exemplaar! Like hiervoor de Facebookpagina van Wereldvanboeken.nl en deel de foto. De winactie sluit op zaterdag 6 mei om 12.00 uur.

5

Informatie

Oorspronkelijke titel: Told You So
Auteur: Kristen Heitzmann
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2017
ISBN: 9789029726245
ik wist het wel

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Dit boek heb ik ontvangen van uitgeverij Kok.

Geplaatst in: *****, Recensies, Winacties | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Beantwoorden Thorinda Koopman 04/05/2017

  Hoi leanne
  Ik doe graag mij…zie mijn mail!

 • Beantwoorden Antoinette 02/06/2017

  Een goede recensie Leanne! Voor het leesplezier heeft hij zeker vijf sterren verdiend. Ik vind de inhoud zeker als je het weg zet als christelijke roman wat minder, maar dat komt vooral omdat ik ging nadenken over het feit dat wij blijkbaar zo kunnen genieten van pittige (cynische) dialogen in dialogen waarbij ze allebei elkaar willen aftroeven, terwijl dat in de dagelijkse praktijk zorgt voor veel liefdeloosheid en verdriet.

 • Beantwoorden Zomerlezen - Wereld van boeken 06/07/2017

  […] Ik wist het wel – Kirsten Heitzmann […]

 • Laat een reactie achter